Categories: Holíč

📺 Zablokovali “opoziční” poslanci zasadnutie zastupiteľstva v Holíči?

V Holíči bolo v utorok 7. júla 2020 na programe mimoriadne zasadnutie zastupiteľstva, ktoré malo riešiť okrem rozpočtu mesta, aj schválenie výročnej správy podniku Správa mestského majetku. či odsúhlasenie žiadosti o nenávratný finančný príspevok.

Zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Holíči sa ale napokon nekonalo. Zo 16 poslancov sa ospravedlnilo 8, z toho 5 v deň rokovania. Také je pracovné a iné zaťaženie našich poslancov a leto iba začína,“ uviedol na sociálnej sieti primátor mesta Holíč Zdenko Čambal.

V programe boli body, ktoré sa týkajú optimalizácie práce a ekonomiky mesta. „Dôležitá je zmena rozpočtu pre Správu mestského majetku a súhlas Mestského zastupiteľstva v rámci schvaľovacieho procesu o nenávratný finančný príspevok cca vo výške 800.000 eur ako povinná príloha dokumentácie k projektu Moderné technológie pre Holíč, kde je spoluúčasť mesta Holíč iba 5 %,“ informoval primátor.

Rokovania sa nezúčastnili poslanci Bartošík, Horák, Duffek, Olivová, Jánošík, Kollár a Bízek a Šefčík, ktorý dal v tom čase prednosť zasadnutiu Národnej rady. „Ja som mal už od januára objednanú dovolenku. Nezrušil som ju a nakoniec  bolo možné cestovať. Takže som to mal pol roka plánované. Vycestovali sme neskôr, aby som stihol Mestskú radu (MsR), ktorej som sa zúčastnil v stredu 1.7. Tam som navrhol, aby som bol na MsZ 7.7. „párovaný“, čo nebolo dohodnuté,“ uviedol k svojej neúčasti pre NaZahori.sk poslanec Štefan Duffek.

Bez ohľadu na politiku, opozíciu a koalíciu, musí zvíťaziť zdravý rozum a občan. To, čo vyzerá ako obštrukcia, môže byť iba náhoda, veď všetci bývame v tomto meste. Mali by sme chcieť to isté. Práve preto sú zastupiteľstvá verejné a transparentné na sociálnych sieťach. Verím, že každý poslanec si dokáže prácu zadeliť a v prípade kumulácie rôznych funkcií zase rozhodnúť, ktorá je dôležitejšia. Mám dlhodobo prácu rozvrhnutú na jednotlivé dni a čo potom, keď nastúpia letné dovolenky?“ položil otázku Čambal.

Zaznela informácia, že okrem poslancov Duffeka a Šefčíka, sa zvyšní piati „opoziční“ poslanci ospravedlnili až niekoľko hodín pred samotným zasadnutím. „Považujem to za úplne korektné. Za nekorektné považujem to, že primátor pri výbere mimoriadnych MsZ (MsR) doľaduje termíny „len so svojimi poslancami“. Mne, ani nikomu z „opozičných“ nikto nikdy netelefonoval. či mi termín vyhovuje. Je to viac-menej zo strany primátora pochopiteľné, ale preto sa mi zdá detinské tvrdenie, že „opoziční poslanci neotvorili schôdzu“. To je primátorova zodpovednosť,“ doplnil Duffek.

Nechcem konšpirovať, pevne verím, že každý si urobí názor. Na náročný proces, ktorý zaťažil ľudí pracujúcich na úrade. Mohli sa venovať v tom čase zmysluplnejším aktivitám v prospech mesta,“ uviedla na sociálnej sieti zástupkyňa primátora Lenka Látalová.

MsZ 7. júla 2020

Mesto Holíč
Angelika Kmecová

Recent Posts

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

4 hodiny ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

6 hodín ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

10 hodín ago

Na Záhorí nehoda mladíkov, úradovať mal alkohol, jeden je v kritickom stave

Dopravní policajti dnes 3.5.2024, v skorých ranných hodinách, riešili dopravnú nehodu medzi obcami v okrese…

11 hodín ago

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

1 deň ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

1 deň ago