Senica

📺 Zostane v Senici ambulantná pohotovostná služba pre deti?

Ambulantná pohotovostná služba (APS) pre deti v Senici by mala byť podľa aktuálne zverejneného návrhu Ministerstva zdravotníctva SR zrušená a v Trnavskom kraji by tak zostali tri- v Skalici, Trnave a Dunajskej Strede.

V Senici sa stretli minister zdravotníctva SR Michal Palkovič, predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič a primátor mesta Senica Martin Džačovský, aby rokovali, či zostane alebo nezostane ambulantná pohotovostná služba pre deti v Senici.

Chodíme do regiónov a snažíme sa vnímať požiadavky regiónov, ktoré chápeme, na druhej strane snaha ministerstva je dlhodobo udržať ambulantnú pohotovostnú službu najmä na úrovni bezpečnosti pre pacienta. Súčasne potrebujeme aj podporiť lekárov, ktorí slúžia v ambulantnej pohotovostnej služby, čiže pediatrov,“ vysvetlil dôvod zmien ohľadom APS minister zdravotníctva Michal Palkovič.

Trnavský kraj v tomto vyvinul obrovskú aktivitu. Myslím si, že sa pri tejto téme stretávame s ministerstvom minimálne po 10-krát. Snažíme sa ministerstvu priniesť na stôl relevantné argumenty. V Senici to boli argumenty jednak ohľadom dostupnosti, jednak o personálnom zabezpečení a jednak o demografickom vývoji práve v tomto 60-tisícovom okrese, ktorý je jeden zo štyroch, ktorý nemá ústavnú zdravotnú starostlivosť, čiže nemá nemocnicu,“ uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Ambulantnú pohotovostnú službu pre deti a dorast máme záujem v meste zachovať a máme na to viacero racionálnych dôvodov. Máme dostatočný počet lekárov pediatrov, ktorí sú ochotní slúžiť, máme materiálovo technické vybavenie a samozrejme aj geografiu, ktorá je jednoznačne v prospech mesta Senica,“ doplnil primátor mesta Martin Džačovský.

Angelika Kmecová

Recent Posts

Kaplnka Zázračnej studne v Marianke sa zaskvie v novom šate

Marianka, obľúbené pútnické miesto neďaleko Bratislavy, sa môže pochváliť viacerými významnými pamiatkami. Jednou z nich…

4 hodiny ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

5 hodín ago

Polícia hľadá svedkov vážnej nehody traktora a cyklistu na Záhorí

Senickí dopraváci objasňujú okolnosti sobotnej zrážky traktora a cyklistu pri obci Moravský Svätý Ján, v…

10 hodín ago

Výstava Secesia zo zbierok Záhorského múzea a zberateľov

Záhorské múzeum v Skalici v pôsobnosti Trnavského samosprávneho kraja pripravilo výstavu Secesia zo zbierok Záhorského…

11 hodín ago

Holíč: Noc múzeí a galérií na zámku s kostýmovými prehliadkami

Holíčsky zámok sa už tradične zapája do obľúbeného podujatia Noc múzeí a galérií. Tento rok…

13 hodín ago

Sociálny sprievodca pre občanov Myjavy

Oddelenie Sociálnych služieb mesta Myjava pripravilo pre obyvateľov mesta publikáciu s názvom Sociálny sprievodca. Jej…

14 hodín ago