Myjava

📺 Župa bude žiadať preradenie NsP Myjava do II. úrovne nemocníc

Kategorizácia nemocníc, ktorú pripravilo Ministerstvo zdravotníctva SR rozdelila nemocnice do piatich úrovní podľa poskytovania programových profilov. Nové rozdelenie však nezohľadňuje už súčasnú nepriaznivú situáciu v dostupnosti ústavnej zdravotnej starostlivosti v Trenčianskom kraji.

Práve v Trenčianskom samosprávnom kraji sú podľa tejto kategorizácie len dve nemocnice II. úrovne, a to Nemocnica s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach a Nemocnica s poliklinikou Považská Bystrica, čo je najmenej zo všetkých samosprávnych krajov. Nemocnicou III. úrovne je len Fakultná nemocnica Trenčín a do I. úrovne ministerstvo zaradilo NsP Myjava a Nemocnicu na okraji mesta v Partizánskom, ale aj nemocnice v Ilave, Handlovej a Bánovciach nad Bebravou.

Trenčiansky samosprávny kraj bude žiadať preradenie NsP Myjava a Nemocnice na okraji mesta, n. o., Partizánske do II. úrovne nemocníc. Obe nemocnice majú záujem o doplnkové a nepovinné programy pre vyššie úrovne nemocníc. Rovnako Nemocnica s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach a Nemocnica s poliklinikou Považská Bystrica majú záujem o doplnkové programy III. úrovne nemocníc. Tejto téme sa budeme venovať aj na najbližšom zasadnutí Zastupiteľstva TSK koncom januára,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška.

Redakcia

View Comments

  • Myjavská nemocnica je hnoj a popravde nie je žiadne prekvapenie,že je zaradená do prvej kategórie. Nekonpetentní,fušerskí lekári bez záujmu o pacientov,drzé sestry,ktoré nemá kto usmerniť,lebo vrchné sestry nemajú o etike v sesterskom povolaní ani poňatie,takže im neprîde divné,že sú sestry neochotné,uvrieskané a protivné. Niektorí zamestnanci pamätajú ešte časy komunistov a podľa toho sa aj správajú. Je tam veľa vecî,ktoré by bolo treba zmeniť,ale to by nesmela chýbať ochota a záujem

Recent Posts

Holíč: Zrážka áut, kolóna ale aj cestári či uzávera pre opravu mosta

V Holíči na Bernolákovej za kruhovým objazdom smerom von z mesta na Skalicu sa zrazili…

53 minút ago

📷 Nehody opitých vodičov na Záhorí

Dopravní policajti Okresného riaditeľstva PZ Malacky boli v nedeľu 5. mája 2024 vyslaní k viacerým…

2 hodiny ago

Myjava: Uzávera námestia aj parkovísk pre podujatia

Mestská polícia Myjava upozorňuje občanov, zvlášť všetkých vodičov a majiteľov motorových vozidiel, na celkovú uzáveru…

3 hodiny ago

TTSK: Podkrovie Záhorskej galérie bude po obnove slúžiť na výstavy

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) začal s rekonštrukciou podkrovia v Záhorskej galérii Jána Mudrocha v Senici…

3 hodiny ago

Upozornenie: Vodičov čaká týždeň obmedzení od Kútov na D2

Na diaľnici D2 od Záhoria za Kútmi v smere do Bratislavy bude počas budúceho týždňa…

15 hodín ago

V stredu pochod Sobotištská 15-ka

V stredu sa uskutoční tradičný, tento rok už 40. ročník, turistického pochodu Sobotištská pätnástka. Informujú…

17 hodín ago