Skalica

📷 📺 Čo čaká návštevníkov počas augusta v Skalici?

O programe letnej turistickej sezóny 2023 v Skalici informovala NaZahori.sk vedúca oddelenia marketingu a cestovného ruchu mesta Skalica Renáta Medňanská.

Skalické pamiatky

Od 20. mája 2023 sú každý víkend až do konca letnej sezóny sprístupnené skalické pamiatky. V každej pamiatke sa počas víkendov (sobota a nedeľa) a počas sviatkov v čase od 11:00 do 17:00 hod. bude nachádzať sprievodca, ktorý návštevníkom poskytne odborný výklad o danej pamiatke.

Sprevádzanie funguje na základe turistického pasu, ktorý si návštevníci zakúpia v Turistickej informačnej kancelárii alebo v Rotunde sv. Juraja a tento im umožní vstup do každej z našich 12 pamiatok. Popri víkendovom sprevádzaní v letnej sezóne si môžete u nás v TIK-u celoročne (7 dní v týždni) objednať prehliadku so sprievodcom po skalických pamiatkach, kedy si sami návštevníci zvolia výber pamiatok a čas sprevádzania.

Sprevádzanie funguje na základe turistického pasu, ktorý si návštevníci zakúpia v Turistickej informačnej kancelárii alebo v Rotunde sv. Juraja a tento im umožní vstup do každej z našich 12 pamiatok. Popri víkendovom sprevádzaní v letnej sezóne si môžete u nás v TIK-u celoročne (7 dní v týždni) objednať prehliadku so sprievodcom po skalických pamiatkach, kedy si sami návštevníci zvolia výber pamiatok a čas sprevádzania.

Trdlofest

Trdlofest otvoril v Skalici letnú turistickú sezónu 2023. Aký bol?

Artleto


Aj v tomto roku je pripravené pre občanov mesta Skalica, ale aj jeho návštevníkov obľúbené podujatie počas letných prázdnin – Artleto. Piatkové večery budú patriť fanúšikom country, folku a rocku, pripravuje sa aj večer s alternatívnou hudbou. Pre najmenších divákov budú obľúbené nedeľňajšie podvečerné divadielka.

Milovníci ľudovej hudby sa môžu tešiť na piatok 1. septembra 2023, kedy oslavujeme Deň ústavy SR. Na tento deň pripravujeme nové podujatie s názvom ,,Cimbálky v meste“, kedy pred skalickými gastro-prevádzkami v centre mesta budú celé popoludnie vyhrávať rôzne cimbalové hudby.

Skalický jarmok

Mesto Skalica pripravuje podujatie s názvom Skalický jarmok spojené so sprievodným programom. Uskutoční sa v piatok 8. a v sobotu 9. septembra 2023 na Námestí slobody a v priľahlom centre mesta Skalica. Vstup na jarmok bude pre všetkých zdarma.

Novinky na letnú sezónu 2023

  • nový orientačno-navigačný systém s piktogramami po meste, ktorý bude slúžiť pre lepšiu orientáciu návštevníkov
  • nový propagačný materiál s orientáciou na technické pamiatky prihraničného regiónu Skalica – Hodonín. Zameraný je na Expozíciu kníhtlače, Mlyn bratov Pilárikových a Ľadovňu. Taktiež tam nájdete zaujímavosti z miest: Holíč, Kopčany, Gbely, Hodonín, Ratíškovice, Dubňany a mnohé ďalšie. Propagačný materiál si môžete zdarma vyzdvihnúť v TIK mesta Skalica.
  • nový propagačný materiál Skalické špeciality, leták Osobnosti mesta Skalica a aktualizovaná mapa mesta Skalica
  • Mesto Skalica ukončilo realizáciu projektu „Rozvoj turistickej infraštruktúry prihraničného regiónu“, ktorého hlavným cieľom je spoločná propagácia a prezentácia kultúrneho a prírodného dedičstva prihraničného regiónu. V rámci projektových aktivít sa pre deti v Zlatníckej doline, na Skalických rybníkoch a v prístave na Baťovom kanáli nainštalovalo 12 herných edukačných tabúľ o faune a flóre nášho regiónu. Pre návštevníkov Skalických rybníkov sa pre oddych osadili nové lavičky. Projekt je realizovaný a spolufinancovaný v rámci Fondu malých projektov programu INTERREG V-A SR-ČR (EŠIF).
  • novinkou je tiež Skalická levanduľa pri Baťovom kanále, na objednávku je možnosť fotografovania, organizované budú workshopy o viazaní kytíc a vencov, náučné informácie a rady o pestovaní levandule. Pred vstupom na levanduľové pole treba kontaktovať pani Danu Chocholáčkovú, tel.: +421 910 277743, mail: danka.chocholackova@gmail.com
  • nový dizajn web stránky TIK-u prispeje k lepšiemu a prehľadnejšiemu získavaniu turistických informácií, stránka je tiež preložená v anglickom a nemeckom jazyku
  • počas letnej sezóny budú organizované nové tematické prehliadky pre deti po pamiatkach mesta Skalica
  • rozšírili sme ponuku sprevádzania v španielskom jazyku a v TIK-u potešia turistov nové suveníry s logom mesta Skalica
  • s podnikateľmi v cestovnom ruchu v meste Skalica pripravujeme spoločný propagačný materiál so zľavami pre turistov. Cieľom je propagácia danej prevádzky a ponuka zvýhodnených služieb pre turistov.
  • návštevníci naďalej môžu využiť bezplatné wi-fi-pripojenie v TIK-u, stiahnuť si aplikáciu Geohra, ktorá ich zábavnou formou prevedie po pamiatkach. Celoročne ponúkame prehliadky obohatené o spustenie technickej časti Mlynu bratov Pilárikových.

Kultúrne podujatia v Skalici – august

Angelika Kmecová

Recent Posts

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

16 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

18 hodín ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

19 hodín ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

1 deň ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

2 dni ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

2 dni ago