TTSK

📷 📺 Multifunkčný areál pri Obchodnej akadémii v Senici je realitou

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) pokračuje v skvalitňovaní a rozvoji športovej infraštruktúry pri stredných školách, ktorých je zriaďovateľom.

Kraj investoval do obnovy viac ako 480-tisíc eur

Župa najnovšie zrekonštruovala športový areál pri Obchodnej akadémii (OA) v Senici, ktorý bol slávnostne otvorený vo štvrtok 29. júna 2023. Kraj do modernizácie športoviska investoval zo svojho rozpočtu sumu viac ako 480-tisíc eur.

„Zlepšujeme podmienky pre športovanie a zdravý životný štýl študentov našich stredných škôl, a zároveň aj obyvateľov kraja. Aktuálne sme zmodernizovali športový areál pri Obchodnej akadémii v Senici, kde vzniklo plnohodnotné multifunkčné ihrisko aj vonkajší workoutový priestor s posilňovacími strojmi. Úspešne sme tak zrealizovali ďalší projekt z viacročného plánu výstavby a modernizácie  telocviční a športovísk pri našich stredných školách v celkovej hodnote viac ako 7 miliónov eur, ktorý je na Slovensku unikátny. Verím, že vynovené športovisko bude dobre slúžiť študentom i širokej verejnosti na Záhorí,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič s tým, že okolo obnovených ihrísk bolo zabezpečené aj oplotenie a osvetlené LED svietidlami.

default
default
binary comment
binary comment
binary comment
binary comment
binary comment
binary comment
binary comment
binary comment
binary comment
binary comment
binary comment
binary comment
Zrekonštruovaný športový areál pri Obchodnej akadémii v Senici. Zdroj: Vlado Miček NaZáhorí

Na čo všetko bude slúžiť športový areál?

V areáli Obchodnej akadémie v Senici bola v rámci rekonštrukcie športového areálu obnovená atletická dráha, multifunkčné ihrisko, hádzanárske ihrisko, basketbalové ihrisko, skok do diaľky s pieskovým doskočiskom a vybudovaný bol aj workoutový priestor. Hracia plocha multifunkčného ihriska je zhotovená z umelej trávy, ďalšie dve ihriská majú povrch zo syntetického kaučuku.

Areál na telesnú výchovu aj pre študentov gymnázia

„Športový areál prešiel poslednou rekonštrukciou v osemdesiatych rokoch minulého storočia a v poslednom období bol už v nevyhovujúcom technickom stave. Som veľmi rada, že trnavská župa postupne rekonštruuje športoviská, ktoré to nutne potrebujú, aj na Záhorí. Teším sa, že naši študenti budú môcť opäť športovať a využívať tento moderný a kvalitný areál,“ uviedla riaditeľka Obchodnej akadémie v Senici Jana Pekarová s tým, že športovisko bude počas hodín telesnej a športovej výchovy využívať aj Gymnázium Ladislava Novomeského v Senici.

Chystá sa aj nová telocvičňa pri SOŠ v Senici

Okrem toho, župa má v pláne postaviť novú telocvičňu aj pri Strednej odbornej škole podnikania v remeslách a službách v Senici, kde bolo vyhlásené verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavby. Predpokladaná hodnota zákazky je dokopy 2,2 milióna eur. Kraj zároveň požiadal o príspevok vo výške 1,1 milióna eur z Fondu na podporu športu, a výstavbu v sume 1,1 milióna eur chce spolufinancovať z vlastného rozpočtu.

Projekt výstavby telocvične pri SOŠ podnikania v remeslách a službách v Senici je zaradený v 7-miliónovom balíku investícií do rozvoja športovej infraštruktúry pri 13-tich župných stredných školách vo všetkých siedmich okresoch.

Angelika Kmecová

Recent Posts

V Senici bude Regionálne centrum udržateľnej energetiky

Krajskí poslanci absolvovali v stredu 15. mája 2024 v poradí 12. riadne zasadnutie Zastupiteľstva TTSK. Poslanci schválili aj…

13 hodín ago

📺 Spoločné vyhlásenie Z. Čaputovej a P. Pellegriniho k spoločenskej situácii

Prezidentka Zuzana Čaputová sa dnes predpoludním stretla s novozvoleným prezidentom Petrom Pellegrinim. Nasledovalo ich spoločné…

17 hodín ago

Európska Cyrilo-metodská cesta vedie Záhorím

Cesta sv. Cyrila a Metoda spája kultúrne dedičstvo vyše 10 Európskych krajín a tiahne sa rozsiahlym…

18 hodín ago

Zastupiteľstvo TTSK: Župe sa darí dobre hospodáriť

Trnavskému samosprávnemu kraju (TTSK) sa darí dobre hospodáriť, využije to na modernizáciu a nové investície.…

20 hodín ago

Cykloturizmus: Európska Cesta Železnej opony vedie aj Záhorím

Cesta Železnej opony, certifikovaná kultúrna trasa Rady Európy, je diaľková cykloturistická trasa, ktorá spája až…

1 deň ago

Vrtuľníková záchranka sa vyjadrila k prevozu premiéra po atentáte

Po stredajšom rokovaní vlády v Handlovej sa strieľalo. Bol spáchaný atentát na premiéra Roberta Fica. Zasahovala…

1 deň ago