Categories: Senica

Víťazstvo Alžbety Ovečkovej na GRAD PRIX SLOVAKIA

V športovej hale Národného tenisového centra v Bratislave sa v dňoch 9. – 11. marca uskutočnil už 38. ročník GRAND PRIX SLOVAKIA, ktorý patrí medzi najväčšie turnaje karate v Strednej Európe.

O kvalite tohto turnaja svedčí aj účasť 1449 pretekárov zo 189 klubov a štátnych reprezentácií z 26 krajín. Okrem domácich slovenských karatistov mohli diváci na siedmich  zápasiskách vidieť výkony pretekárov z Alžírska, Arménska, Rakúska, Azerbajdžanu, Bieloruska, Bosny a Hercegoviny, Kolumbie, Chorvátska, Českej republiky, Dánska, Fínska, Nemecka, Maďarska, Írska, Talianska, Lotyšska, Nového Zélandu, Poľska, Ruska, Škótska, Srbska, Slovinska, Švédska, Thajska a Ukrajiny. Za senický Hanko Kai Karate Klub vycestovali na tento skvele organizátorsky zvládnutý turnaj Alžbeta Ovečková a Kristína Zríniová.

Zlato pre Alžbetu Ovečkovú

V kategórii kata ženy sa zišla veľmi silná konkurencia. Okrem reprezentantiek Slovenska tu štartovali najlepšie pretekárky svojich krajín Rakúska, Česka, či Maďarska, ktoré pravidelne štartujú na najväčších svetových turnajoch. Rozlosovanie mala Alžbeta Ovečková (2.DAN) veľmi ťažké, keď všetky najsilnejšie pretekárky mala nalosované na svojej strane vyraďovacieho pavúka. V prvom kole nastúpila proti Ovečkovej momentálne najlepšia maďarská reprezentantka – Laura Sterck. Po skvelých výkonoch oboch pretekárok postúpila do druhého kola, po výsledku 3:2, senická karatistka. Do druhého kola sa tiež očakával postup najlepšej pretekárky rakúska – Kristin Wieninger. A tak sa aj stalo. Wieninger však tiež nenašla recept na Ovečkovú a podľahla jej výsledkom 4:1. V treťom kole, už semifinálovom, sa Alžbeta popasovala s ďalšou najlepšou pretekárkou svojej krajiny, tentoraz so Zuzanou Augustínovou z Českej republiky. Medzinárodný panel rozhodcov však opäť rozhodol po skvelom zápase v prospech mladej pretekárky zo Záhoria. Po výsledku 3:2 sa Ovečková prebojovala do finále. Predpokladalo sa, že do finálového zápasu proti Ovečkovej postúpi jej momentálne najväčšia reprezentačná konkurentka, Ema Brázdová z Prievidze, ktorá nemala na svojej strane vyraďovacieho pavúka žiadnu pretekárku tak zvučného mena. Brázdovú však v druhom kole vyradila Funda Celo z Rakúska. Nakoniec sa do finále proti Alžbete prebojovala ďalšia slovenská reprezentantka, Jana Vaňušaníková zo Športovej Školy Karate Bratislava. Finálový súboj vyznel jasne pre Alžbetu Ovečkovú. Po výsledku 4:1 si mohla opäť Ovečková vystúpiť na najvyšší stupeň pre víťazov a okrem diplomu a zlatej medaily si tiež prebrala krásny pohár pre víťaza. Zároveň tiež tak potvrdila pozíciu slovenskej jednotky v súťaži kata ženy. 

38. ročník GRAND PRIX SLOVAKIA

1. Alžbeta Ovečková Hanko Kai KK Senica SVK

2. Jana Vaňušaníková ŠŠK Bratislava SVK

3. Funda Celo AUT a Laura Sterck HU

Juniorka Kristína Zríniová zo Senice

V kategórii kata juniorky reprezentovala senickú školu karate Kristína Zríniová (1.DAN), ktorá týždeň pred súťažou v Bratislave vybojovala v českom Kroměříži dve bronzové medaily. Zríniová aj v Bratislave ukázala, že sa nemusí báť ani silnej medzinárodnej konkurencie. Hoci trocha prekvapujúco po výbornom výkone prehrala v druhom kole s Emmou Ruthven zo Škótska, ukázala rastúcu vyspelosť i formu v súťaži kata.

http://www.nazahori.sk/index.php/senica/item/542-senicke-karate-ziarilo-na-slovensku-i-v-cechach-alzbeta-oveckova-bojuje-na-najvaecsich-svetovych-turnajoch

 Alžbeta Ovečková bude 16. – 18. marca opäť štartovať so slovenským znakom na hrudi na ďalšom z kôl KARATE 1 PREMIER LEAGUE, tentoraz v holandskom Rotterdame, v konkurencii najlepších karatistov z celého sveta. Veríme, že si v Bratislave urobila chuť na ďalšie úspechy.  

                                                                                                             

 

Angelika Kmecová

Recent Posts

📺 História Mohyly M. R. Štefánika na Bradle

Mohyla M. R. Štefánika bola slávnostne odhalená na Bradle v nedeľu 23. septembra 1928. O…

6 hodín ago

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

21 hodín ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

23 hodín ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

1 deň ago

Na Záhorí nehoda mladíkov, úradovať mal alkohol, jeden je v kritickom stave

Dopravní policajti dnes 3.5.2024, v skorých ranných hodinách, riešili dopravnú nehodu medzi obcami v okrese…

1 deň ago

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

2 dni ago