Categories: Skalica

Výborná správa pre skalických športovcov – mesto plánuje výstavbu športovej haly

V Skalici plánujú výstavbu multifunkčnej športovej haly. Hala by mala byť viacúčelová a priestor v nej by malo dostať viacero športov, ktoré má v Skalici svoje kluby. Výstavba haly sa reálne môže začať už v tomto roku.

Primátor Skalice Ľudovít Barát predstavil na radnici zástupcom športových klubov predpokladanú koncepciu výstavby multifunkčnej športovej haly. Tá musí prejsť najskôr schválením mestským zastupiteľstvom. Ak by poslanci návrh schválili, začatiu výstavby nič nebráni. Na projekt totiž existuje platné stavebné povolenie, ktoré sa dá modifikovať aj počas výstavby haly.

Hala by mala byť plne multifunkčná. Okrem tradičných halových športov by mala byť predpripravená aj na ľadový hokej, keďže v plánoch figuruje aj zabudovanie chladiaceho systému. Hala by mala byť v priamom susedstve so zimným štadiónom. Plocha na ľadový hokej by mala mať rozmery 66×33 metrov, na ďalšie športy by mala byť upravená na 60×24 metrov. Okrem športovej plochy by mal v hale byť priestor na technické zázemie, šatne a priestory na rehabilitáciu. Tie by mali byť rozmiestnené na dvoch poschodiach.

Po schválení poslancami sa môže okamžite začať stavať, keďže na projekt existuje stavebné povolenie. Dĺžka výstavby je odhadovaná na 6 až 9 mesiacov. Náklady na halu sú naplánované na 3 až 3,3 milióna eur bez DPH. Primátor sa vyjadril, že ak by sa išlo v ideálnych podmienkach, Skaličania by mohli novú halu dostať pod stromček už tento rok.

Redakcia

Recent Posts

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

13 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

15 hodín ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

16 hodín ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

23 hodín ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

1 deň ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

2 dni ago