Senica

Vyhlásenie amatérskej fotografickej súťaže Náhlikova Senica 2023

Trnavský samosprávny kraj – Záhorské osvetové stredisko v Senici vyhlasuje regionálnu súťaž amatérskej fotografickej tvorby okresov Senica a Skalica – Náhlikova Senica 2023. Prihlásiť sa a doručiť fotografické práce je potrebné do 20. februára 2023.

Regionálna súťaž je súčasťou 51. ročníka celoštátnej postupovej súťaže a výstavy amatérskej fotografickej tvorby AMFO 2023, ktorého vyhlasovateľom, odborným garantom a hlavným finančným partnerom je Národné osvetové centrum z poverenia Ministerstva kultúry SR.

Súťaž je určená deťom, mládeži a dospelým

Súťaž je určená deťom, mládeži a dospelým. Základné hodnoty súťaže sú: rôznorodosť, ľudskosť, autentickosť a nadšenie pre fotografiu. V každom ročníku súťaže NOC vyhlasuje odporúčanú tému, ktorá nie je povinná. Odporúčaná téma pre 51. ročník je IDENTITA.

Hlavným cieľom súťažeje nadobúdanie vedomostí, rozvíjanie zručností a umelecko-odborný rast jednotlivcov a kolektívov prostredníctvom poznávania, realizácie a prezentácie umeleckej tvorby v oblasti amatérskej fotografickej tvorby, vyhľadávanie autentických tvorcov a zároveň vytváranie priestoru na rozvoj tvorivosti a technickej zdatnosti detí, mládeže i dospelých, na prezentáciu diel rôzneho tematického a žánrového zamerania, na porovnanie ich umeleckej a technickej úrovne.

V tomto ročníku prišlo ku zmenám v kategóriách

V tomto ročníku prišlo ku zmenám v kategóriách, zrušilo sa rozdelenie na čiernobielu a farebnú fotografiu a kategórie sa rozdelili podľa vekových skupín do 15 rokov, od 15 do 25 rokov a nad 25 rokov, na kategóriu samostatné fotografie a kategóriu diptych. V skupinách bez rozlíšenia veku zostávajú kategórie cykly a seriályexperiment. Limit v kategórii samostatnej fotografie sú maximálne 4 fotografie, v kategórii diptych sú maximálne dve dvojice, teda maximálne 4 fotografie. V kategórii cykly a seriály je možné prihlásiť len jeden súbor, ktorého obsahom sú minimálne 3 a maximálne 5 fotografií. V kategórii experiment je možné prihlásiť len jeden súbor, ktorý môže obsahovať maximálne 10 fotografií. Povinné formáty pri tlači fotografií sú formát 30 x 40 cm (aj 30 x 45 cm), 40 x 30 a štvorcový formát 30 x 30 cm. Každý autor je povinný označiť svoje súťažné fotografie na rube identifikačným štítkom – textom, ktorý je súčasťou prihlášky.

Neprofesionálni fotografi z okresov Senica a Skalica

Do regionálnej súťaže amatérskej fotografickej tvorby Náhlikova Senica 2023 sa môžu prihlásiť neprofesionálni fotografi z okresov Senica a Skalica, prihlásením sa do súťaže cez elektronický formulár na webovej stránke vyhlasovateľa Národného osvetového centra v Bratislave https://www.nocka.sk/chcemsaprihlasit/prihlasenie. Prihlásiť sa a doručiť fotografické práce je potrebné do 20. februára 2023 do Záhorského osvetového strediska v Senici, ulica Vajanského 19/5. Výstava by sa mala uskutočniť v mesiaci marec roku 2023.

V súťaži odborná porota ohodnotí fotografické práce zúčastnených autorov, najlepšie práce ocení cenami a čestnými uznaniami a vyberie fotografie na výstavu. Ocenené práce postúpia do krajského kola AMFO TTSK 2023, ktoré sa bude konať v mesiaci jún v Záhorskom osvetovom stredisku v Senici.

Propozície súťaže

Propozície súťaže nájdete na stránke Záhorského osvetového strediska v Senici kliknutím na odkaz https://osveta-senica.sk/nahlikova-senica-2023-propozicie/.

Viac o novinkách v AMFO 2023 na odkaze https://www.nocka.sk/novinky-amfo-2023/– Kontakt: Tomáš Jurovatý, Záhorské osvetové stredisko v Senici, tel.: 0904 822 115, mail: jurovaty.tomas@zupa-tt.sk.

Tlačová správa

Recent Posts

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

11 hodín ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

13 hodín ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

17 hodín ago

Na Záhorí nehoda mladíkov, úradovať mal alkohol, jeden je v kritickom stave

Dopravní policajti dnes 3.5.2024, v skorých ranných hodinách, riešili dopravnú nehodu medzi obcami v okrese…

19 hodín ago

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

2 dni ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

2 dni ago