Categories: Senica

Výhra Senice a hattrick Michaela Daniela

Senica privítala v sobotu 15.decembra 2018 na domácom ľade hokejistov Brezna.

HK 91 SENICA – HK BREZNO 7:6

po sam. náj.  /  3 : 2, 2 : 1, 1 : 3, – 0 : 0, 1 : 0 /

HK 91 Senica : Línek, – Záviš, Jurica, E. Štefanka, R. Záhumenský, Štefka, Leskovský, – M. Vereš, T. Pavlík, Michael Daniel, – Demjan, Kollár, F. Plánka, – Heleši, M. Konečný, O. Čagan, – B. Duffek, T . Čech

Góly: 4. M. Kollár, 12. a 15. Mich. Daniel,  36. B. Duffek,  39. Mich. Daniel, 51. O. Čagan,  sam. nájazd premenil O. Čagan, –  3. a 59. Pinka, 18. Turňa,  29. Koštial, 48. Laubert, 57. Baue

Vylúčení: 6 : 7 na 2. minúty, Guttmann / Brez /, 10 minút,  presilovky: 1 : 1,  oslabenia: 0 : 0,  strely: 35 : 44

Rozhodovali: Jonák, – Peter Šefčík,  Výleta 

Divákov:   107 divákov

Priebeh zápasu

HK 91 nastúpila bez svojho najproduktívnejšieho hráča Lukáša Dolinajca, ktorý už hraje za Púchov. V tretine videli diváci 5 gólov. Už v 3. minúte po peknej kombinácii Pinka otvoril gólový účet stretnutia, 0 : 1. Domáci sa rýchlo otriasli a za 21 sekúnd M.Kollár vyrovnal. V 7. minúte strela od modrej nenašla cestu do domácej brány, ktorú vyslal Zemančík. Na druhej strane Konečný a Mich. Daniel sa nepresadili a domácich fanúšikov nepotešil ani T.Pavlík, ktorý prekombinoval sľubnú akciu. V 11. minúte ešte obranca Záviš nedal, ale o minútu Mich.Daniel bol v správny čas na správnom mieste a ľahko zasunul puk do siete, Senica využila početnú prevahu a ujala sa vedenia, 2 : 1. V 15. minúte domáci kapitán opäť presne mieril a bolo 3 : 1. O tri minúty hrajúci tréner hostí Turňa znížil na rozdiel gólu.

Druhá časť sa začala presilovkou hostí, ale neúspešne. Aj domáci mali možnosť početnej prevahy, no skóre sa nemenilo. Potom sa hralo hore – dolu, diváci gól nevideli, až v 29. minúte domáci zabudli na Koštiala, ten sám pred domácim gólmanom zasunul puk do siete a skóre bolo zrovnané. V 36. minúte Boris Duffek ľahko vystrelil, brankár Laurinc si puk lapačkou vrazil do brány, a domáci útočník sa tešil z prvého gólu, 4 : 3. V záverečných minútach druhej časti sa tešil aj Mich. Daniel z hattricku, keď dal pri vlastnom oslabení piaty gól Senice.

Tretia tretina bola zaujímavá. Brezno využilo výhodu o jedného hráča a opäť znížili na rozdiel gólu. V 51. minúte Ondrej Čagan chladnokrvne vytočil brankára hostí ako dvanástku pivo a dal šiesty gól. Hostia sa nevzdávali, stále niečo vymýšľali, nepáčil sa im puk /asi bol málo dofúkaný/, vymenil sa a Brezno dalo piaty gól. V 58,31 odvolali hostia brankára, keď hrali oslabení, a podarilo sa im vyrovnať na 6 : 6. V predĺžení gól už nepadol, i keď obidve mužstvá mali na to príležitosť. V samostatných nájazdoch boli Seničania aktívnejší, premenili tri a Brezno len jeden nájazd a získali dva body.

 

Povedali po zápase

Martin Ondrovič, tréner HK 91: V tomto zápase sme opäť doplatili na neskúsenosť a v podstate sme stratili bod. Štyri góly sme dostali z ničoho, mrzia najmä tie v posledných minútach. Chvála bohu v nájazdoch to dopadlo dobre a potešili sme divákov víťazstvom.

Michael Daniel, kapitán HK 91: Začiatok sme nechytili, potom sme sa do toho dostali. Mrzí nás to, bol to náš zápas, mohli sme mať tri body, sú dva, tak bohužiaľ. Ale diváci videli aspoň nájazdy.

Erik Štefanka: Chceli sme súperovi vrátiť požičané, tam sme prehrali 6 : 4. Tri body sme mali na dosah, ale urobili sme individuálne chyby, ktoré súper využil, ani brankár nemal najlepší deň. Ale tak to v hokeji chodí. Škoda toho záveru, mali sme ich na lopate. Chlapci z Brezna sa zomkli a vyrovnali. V predĺžení gól nepadol a nájazdy sme hravo zvládli, tešia aj dva body.

Filip Plánka: Zbytočne sme si to sami skomplikovali, ako sme si zvykli počas sezóny, máme na to asi nejaký blok, že nechceme vyhrať, lebo vždycky o to prídeme na konci zápasu.

 

Nasledujúci program

sobota 22.12. 2018   Prievidza – Senica   o 17, 00 hod.   

sobota 05. 01. 2019  Senica – Partizánske o 18,00 hod.

Redakcia

Recent Posts

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

52 minút ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

8 hodín ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

19 hodín ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

1 deň ago

Na Záhorácku stenu slávy pribudne meno Vladimír Sedlák

Zajtra v rámci prvomájových osláv v Senici pribudne na Záhoráckej stene slávy ďalšie ozubené koliesko. Patriť…

2 dni ago

Vyhlásené pátranie po mužovi z Moravského Svätého Jána

Polícia prosí o pomoc pri pátraní. Senickí pátrači hľadajú nezvestného, 53-ročného Jacka Švandrlíka, z okresu…

2 dni ago