Holíč

Vyjadrenie primátora Holíča k hodnoteniu mesačníka Holíčan

Nezisková mimovládna organizácia Transparency International Slovensko (TIS) zverejnila Hlásne trúby – aktuálny rebríček mestských novín.

O tom ako obstáli záhorácke periodiká sme informovali TU: https://www.nazahori.sk/2022/02/15/video-skalicky-press-s-vyraznym-prepadom-5-najhorsi-v-hodnoteni-transparency-international/. O vyjadrenie sme poprosili aj mestá zo Záhoria, ktoré boli v rebríčku spomenuté.

Holíčan – vyjadrenie primátora mesta Holíč

„Vážime si záujem a hodnotenie Transparency International Slovensko. K zmene postupne dochádza od posledného štvrťroku 2021, priestor dostávajú mladí ľudia (dokonca celé strany), vyslovujú svoj generačný názor. Hodnotenie považujeme za objektívne. Dlhodobo sa snažíme eliminovať fotografie vedenia mesta. Niektorým sa nedá vyhnúť, pokiaľ ide napríklad o novoročný príhovor. Sledujeme zásadu na 16 strán. Je maximálne jedna fotka primátora. Budeme dbať na autorizovanie článkov. V ostatných dvoch rokoch bolo ťažké vyjadrovať sa k budúcnosti a k projektom kvôli pandémii. Všetky obálky časopisu sú výsostne apolitické a väčšinou smerované na mladých ľudí, športovcov, s cieľom vytvárať návyky pre fair play, boj proti drogám a závislostiam. Nesledujeme porovnanie k ostatným mestám, akceptujeme, že majú svoje vlastné potreby a riešenia. Snažíme sa obrazovo do budúcnosti vytvoriť skutočný magazín, s vyšším obsahom programov, ktoré neorganizuje mesto,“ vyjadril sa pre NaZahori.sk primátor mesta Holíč Zdenko Čambal.  

Hodnotenie TIS – mesačník Holíčan

Periodikum Holíčan prináša iba oficiálny názor politického vedenia, diskusia úplne chýba. Politike radnice je v periodiku venované málo priestoru, nie je dobrým zdrojom informácií o budúcich rozhodnutiach, v časti článkov o politike radnice nie je uvedený autor, vedenie radnice je prezentované v rozumnej miere a obsahovom kontexte a vedenie radnice je na fotkách zobrazené v rozumnej miere.

Primátor: Zdenko Čambal (NEKA)

Zdroj: https://hlasnetruby.transparency.sk

https://www.nazahori.sk/2022/02/15/video-skalicky-press-s-vyraznym-prepadom-5-najhorsi-v-hodnoteni-transparency-international/
Angelika Kmecová

Recent Posts

Upozornenie: Vodičov čaká týždeň obmedzení od Kútov na D2

Na diaľnici D2 od Záhoria za Kútmi v smere do Bratislavy bude počas budúceho týždňa…

11 hodín ago

V stredu pochod Sobotištská 15-ka

V stredu sa uskutoční tradičný, tento rok už 40. ročník, turistického pochodu Sobotištská pätnástka. Informujú…

13 hodín ago

Upozornenie: Hraničný most na Záhorí bude uzatvorený

Slovenská správa ciest (SSC) informuje o uzávierke hraničného mosta cez rieku Morava medzi Slovenskom a…

15 hodín ago

Aktuálne: Obmedzenie dopravy pre nehodu na Pezinskej Babe

V klesaní z Pezinskej Baby v smere od Perneku na Pezinok dopravná nehoda v zákrute,…

17 hodín ago

📷 📺 Desatoro turistu a tipy na výlet

Na čo všetko by ste mali myslieť, v rámci plánovania turistických výletov, pre vás pripravila redakcia…

22 hodín ago

📷 📺 Expozícia M.R. Štefánika Generál – osloboditeľ v jeho rodisku na Košariskách

Nová expozícia SNM – Múzea Slovenských národných rád – Múzea M. R. Štefánika v jeho…

1 deň ago