Senica

Za týždeň riešila polícia až 10 zrážok vozidiel so zvieratami v okrese Senica

Leto je za nami a na cestách sa znova začala vo väčšom množstve vyskytovať divá zver.

„Polícia eviduje v rámci Trnavského kraja, za posledný týždeň, celkovo 16 zrážok motorových vozidiel s migrujúcimi zvieratami. Najviac, a to 5 stretov riešili policajti minulú stredu. Väčšinu (10) udalostí sme riešili v okrese Senica. Aj do dráhy policajnému autu vbehla srnka práve v tomto okrese. V pondelok zas vodič nedokázal zabrániť zrážke s mačkou medzi mestami Holíč a Skalica,“ NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa KR PZ v Trnave Zlatica Antalová.

Vo všetkých prípadoch išlo nakoniec o škodové udalosti, pri ktorých sa žiadna osoba našťastie nezranila.

 Zver môžu vodiči najčastejšie stretnúť v ranných, alebo naopak večerných hodinách, keď sa stmieva. Rizikovými oblasťami sú najmä cesty vedúce cez les, medzi poľami alebo pri vodných tokoch. Zvýšte preto pozornosť, buďte mimoriadne opatrní a sledujte situáciu nielen na ceste, ale aj v jej blízkosti.  

TRÚBTE, BRZDITE, NETRHAJTE VOLANTOM

Ak pred sebou zbadáte nejakého štvornohého účastníka premávky, zatrúbte a brzdite. Neblikajte na neho, môže sa zostať v šoku a z miesta sa ani nepohne.

Pokiaľ sa vám takáto situácia stane pri vyššej rýchlosti, nesnažte sa zvieraťu vyhnúť, pretože by ste mohli dostať šmyk a stratiť nad autom kontrolu.

Myslite na to, že ak prebehlo cez cestu jedno zviera, je veľká pravdepodobnosť, že ich tam bude viac. Buďte preto opatrní a spomaľte. 

ČO PO ZRÁŽKE SO ZVEROU

odstavte vozidlo – pokiaľ to stav auta dovoľuje, odstavte ho čo najviac k okraju vozovky a zapnite výstražné svetlá. Ak to situácia dovoľuje, umiestnite výstražný trojuholník. Nezabudnite si obliecť reflexnú vestu.

volajte 158 – urýchlene zavolajte políciu a počkajte hliadku na mieste. Policajti kontaktujú aj príslušné poľovnícke združenie a zabezpečia odstránenie prekážky na ceste.

zvieraťom nehýbte – pokiaľ je len zranené, pri manipulácii s ním vás môže zraniť. Ak si zviera zoberiete domov, dopúšťate sa trestného činu pytliactva. 

Dávajte si na cestách pozor! Prajeme vám šťastnú a bezproblémovú cestu!

Policajné správy

Recent Posts

📷 📺 Expozícia M.R. Štefánika Generál – osloboditeľ v jeho rodisku na Košariskách

Nová expozícia SNM – Múzea Slovenských národných rád – Múzea M. R. Štefánika v jeho…

12 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci doma nestačili na Nové Zámky

Ani v treťom zápase Ligového pohára Niké Handball extraligy sa Záhoráci bodov nedočkali, keď na domácej…

14 hodín ago

📺 História Mohyly M. R. Štefánika na Bradle

Mohyla M. R. Štefánika bola slávnostne odhalená na Bradle v nedeľu 23. septembra 1928. O…

21 hodín ago

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

1 deň ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

2 dni ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

2 dni ago