Categories: Senica

Začína sa modernizácia čakárne autobusovej stanice v Senici

Kompletnou modernizáciou čakárne bude zavŕšená obnova autobusovej stanice v Senici.

Po jej ukončení budú môcť cestujúci využívať modernú čakáreň s bezplatným pripojením na internet, novými lavičkami, informačnými tabuľami a osvetlením. Stavebné práce sa začnú v utorok 20. marca. Počas nich bude čakáreň uzavretá a cestujúcim bude opäť k dispozícii koncom mája.

Súčasťou modernizácie čakárne autobusovej stanice v Senici bude kompletná výmena elektrickej inštalácie, kúrenia, dlažby, okien, vstupných dverí a podhľadov. „Vzhľadom na rozsah prác je potrebné priestory čakárne dočasne uzavrieť, nakoľko modernizáciu v takomto rozsahu nie je možné vykonávať po etapách. Aj touto cestou prosíme cestujúcu verejnosť o pochopenie a trpezlivosť,“ povedal Jozef Gaža z ARRIVA Trnava zodpovedný za stredisko Senica. Zároveň upozornil, že predajné miesto bude z čakárne dočasne presunuté do zadnej služobnej časti budovy, kde bude potrebné zazvoniť na zvonček pred zadným vchodom. Keďže počas prác nebudú prístupné ani verejné toalety v čakárni, cestujúci budú mať k dispozícii mobilné toalety umiestnené pred budovou autobusovej stanice. 

ARRIVA Trnava na jar minulého roka odovzdala do užívania zmodernizované priestory autobusovej stanice slúžiace pre vodičov – dispečing, oddychovú zónu a kuchynku, ktoré využívajú okrem vodičov spoločností ARRIVA aj vodiči ostatných dopravných spoločností počas svojich prestávok v Senici. „Rovnako ako na cestujúcu verejnosť dbáme aj na bezpečnosť a pohodlie našich kolegov – vodičov. Aj im sa snažíme poskytnúť európsky štandard a komfortné podmienky na našich staniciach,“ uzavrel J. Gaža. Už počas prvej etapy modernizácie autobusovej stanice prešli čiastočnou rekonštrukciou nástupištia a toalety pre cestujúcu verejnosť. 

Spoločnosť ARRIVA zabezpečuje prímestskú dopravu v štyroch regiónoch Slovenska, kde okrem skvalitňovania autobusových staníc pravidelne investuje aj do modernizácie vozového parku. Samozrejmosťou vo väčšine autobusov je klimatizácia, možnosť kúpiť si lístok prostredníctvom dopravnej čipovej karty, vo vybraných autobusoch MHD aj bezplatné WiFi pripojenie. 

ARRIVA na Slovensku a vo svete

Spoločnosť ARRIVA pôsobí na Slovensku od roku 2008 a je najsilnejším súkromným hráčom v autobusovej doprave v Slovenskej republike. Aktuálne pôsobí v Nitrianskom, Košickom, Žilinskom a Trnavskom kraji, kde zabezpečuje mestskú, prímestskú, diaľkovú, zahraničnú a komerčnú autobusovú dopravu. Od roku 2016 spoločnosť prevádzkuje prvé priame vlakové spojenie Nitry s Prahou a od roku 2017 aj službu zdieľaných bicyklov tzv. bikesharing. ARRIVA má na Slovensku takmer 2 400 zamestnancov a prevádzkuje  1 350 autobusov. Tvorí ju päť dopravných spoločností a servisná spoločnosť. 

ARRIVA je európskym poskytovateľom transportných služieb a  členom skupiny Deutsche Bahn. Na európskom trhu pôsobí v 14 krajinách, kde prevádzkuje autobusovú, železničnú a lodnú dopravu.

 

 

 

Tlačová správa

Recent Posts

Aktuálne: Obmedzenie dopravy pre nehodu na Pezinskej Babe

V klesaní z Pezinskej Baby v smere od Perneku na Pezinok dopravná nehoda v zákrute,…

1 hodinu ago

📷 📺 Desatoro turistu a tipy na výlet

Na čo všetko by ste mali myslieť, v rámci plánovania turistických výletov, pre vás pripravila redakcia…

6 hodín ago

📷 📺 Expozícia M.R. Štefánika Generál – osloboditeľ v jeho rodisku na Košariskách

Nová expozícia SNM – Múzea Slovenských národných rád – Múzea M. R. Štefánika v jeho…

20 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci doma nestačili na Nové Zámky

Ani v treťom zápase Ligového pohára Niké Handball extraligy sa Záhoráci bodov nedočkali, keď na domácej…

21 hodín ago

📺 História Mohyly M. R. Štefánika na Bradle

Mohyla M. R. Štefánika bola slávnostne odhalená na Bradle v nedeľu 23. septembra 1928. O…

1 deň ago

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

2 dni ago