Categories: Skalica

Záhoráci dali za 99 sekúnd štyri góly, skvelý obrat v Pruskom dirigovala defenzíva Skalice

Skaličania vstupovali do záverečnej časti s dvojgólovým mankom, ale stačilo im 99 sekúnd, počas ktorých sa trafili štyrikrát, aby dokonale otočili vývoj stretnutia.

ŠK 98 Pruské – HBK Hokejmarket Skalica 4:6 (3:1, 1:1, 0:4)

Góly a asistencie: 5. Balga (Vozár), 9. Tichý (Cíbik), 14. Balga (Vozár), 16. Vozár (Balga) – 10. Martinusík (Rampáček, Valek), 18. Válek (Martinusík), 34. Sobol (R. Smetana), 35. Salajka (Válek), 35. Daniel (Martinusík), 36 Válek (Martinusík, Rampáček)

ŠK 98 Pruské: Špilák (Suchomel) – Krčmárik, Satina, Juríček, Tichý, Šimko, Valášek – Vozár, Cíbik, Balga, Ďuriš, Husár, Buday, Štefanec, Kapko, Bielik, Pagáč 

HBK Hokejmarket Skalica: Kučera (Černáček) – Sobol, Daniel, Salajka, Babiar – Rampáček, Válek, Martinusík, Kovalovský, R. Smetana, Pollák, Špírek, Volek, Čulen

Skaličania nastúpili v Pruskom v oklieštenej zostave a nezačali stretnutie dobre. Už v 3. minúte išiel na trestnú lavicu Pollák a domáci početnú výhodu využili na vedúci gól stretnutia. V nasledujúcom priebehu mali obe strany niekoľko príležitostí, ale ujala sa až akcia domácich v 9. minúte, po ktorej Tichý zvýšil na 2:0. Už o necelú polminútu bolo opäť iba o gól, keď sa prvýkrát v zápase presadili hokejbalisti Skalice, úspešným strelcom po asistenciách Váleka a Rampáčka bol Martinusík. Ten istý hráč mal na hokejke vyrovnanie, ale Špilak zasiahol ramenom. A tak platilo nedáš – dostaneš a Balga svojim druhým gólom v zápase upravil konečný stav 1. tretiny na 3:1.

Aj úvod druhej časti vyšiel lepšie domácim, ktorý sa už po 36 sekundách presadili po štvrtýkrát. Úspešným strelcom bol Vozár. Skalica zagresívnila napádanie a výsledkom bol Válekov presný zásah po asistencii Martinusíka. Po tomto góle Záhoráci výrazne ožili, mali niekoľko príležitostí, ale bez gólového efektu a tak aj po druhej časti mali domáci dvojgólový náskok.

Dvojgólové manko velilo Záhorákom od samého začiatku tretej tretiny k útočnej aktivite. Tá priniesla dokonalý obrat v priebehu 41 sekúnd. V závere 34. minúty znížil po prihrávke Smetanu Sobol na rozdiel jedného gólu a už o 10 sekúnd neskôr vyrovnával ďalšou dobre mierenou strelou Salajka, keď mu nabil Válek. Domáci sa ešte ani nestačili spamätať a o ďalších 31 sekúnd dokonale otočil vývoj stretnutia ďalší obranca hokejmarketu martin Daniel. Skaličania sa neuspokojili a kuli železo, pokiaľ bolo horúce. O ďalšiu minútu už na 6:4 upravila najnebezpečnejšia trojica hostí, keď po asistenciách Martinusíka a Rampáčka skóroval Válek. Domáci sa už do konca stretnutia nespamätali z tohto úderu a naopak Skaličania mohli ešte zvýšiť svoje vedenie. Ale ani oni šance nevyužili a tak sa skóre stretnutia už nemenilo.

Ďalšie výsledky:

ŠKB Martin – D.C.S.I. Diaková 5:3 (1:2, 2:0, 2:1)

Góly: 14. Tomečko (Fodrek), 16. Zluky (Bielený, Ruttkay), 21. Tomka (Bielený, Wagner), 43. Bielený, 45. Bielený (Fodrek, Ruttkay) – 5. Michal (Pankuch), 15. Cerjan, 40. Tupý

Leaders Ružinov – LG AB Hokej Bratislava 4:5 po predl. (0:1, 1:1, 3:2 – 0:1)

Góly: 17. Mydla (Bobál, Jaššo), 42. Behúl (Bánoczký, Andris), 42. Bobál (Nezval), 44. Blahút (Bobál, Danko) – 7. Fumač (Škultéty), 22. Takáč, 39. Vavro (Takáč, Mikulčík), 41. Minárik (Škultéty), 46. Takáč (Vavro, Zámečník).

HBC Enviform Třinec – MŠK Vippokerpro Kežmarok 5:9 (2:3, 2:3, 1:3)

8. Pail (Konvička, Tomis), 14. Lotko (Tomis, Klimek), 24. Pail (Konvička), 27. Dittman (Suszka), 41. Konderla (Tomis) – 2. Gajan, 9. Teplický (L. Olejník, Bednár), 11. Kundľa (Korvin, Teplický), 21. Teplický, 27. Kantorek (Svitana), 30. Teplický (Bednár), 34. Reľovský (Ugray), 43. Bednár (Teplický, Korvin), 44. Teplický (M. Glevaňák)

 

Redakcia

Recent Posts

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

2 hodiny ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

15 hodín ago

Na Záhorácku stenu slávy pribudne meno Vladimír Sedlák

Zajtra v rámci prvomájových osláv v Senici pribudne na Záhoráckej stene slávy ďalšie ozubené koliesko. Patriť…

1 deň ago

Vyhlásené pátranie po mužovi z Moravského Svätého Jána

Polícia prosí o pomoc pri pátraní. Senickí pátrači hľadajú nezvestného, 53-ročného Jacka Švandrlíka, z okresu…

1 deň ago

AKTUÁLNE: Dopravné obmedzenie na diaľnici D2

Obmedzenie na D2: Bratislavskí dopravní policajti od ranných hodín asistujú pri udalosti v cestnej premávke, ku…

2 dni ago

1. máj sviatok práce

Sviatok práce alebo aj 1. máj je medzinárodný sviatok pracujúcich. História sviatku sa začala písať pred 137 rokmi,…

2 dni ago