Categories: Skalica

Záhorie na veľtrhu v Brne

V rámci prezentácie cestovného ruchu a atraktivít v kraji sa Trnavský samosprávny kraj zúčastnil tradičného veľtrhu GO – Medzinárodný veľtrh priemyslu cestovného ruchu  a REGIONTOUR – Medzinárodný veľtrh turistických možností v regiónoch Brno.

V dňoch 18. – 21. januára 2018, kde TTSK spoločne so  spoluvystavovateľmi z kraja propagoval atraktivity regiónu.

REGIONTOUR, ktorý sa každoročne koná na výstavisku v Brne, je hlavným veľtrhom cestovného ruchu v regiónoch Českej republiky i zahraničia.

Súbežne s veľtrhmi prebiehali Festival krajových špecialít a regionálne potraviny RegFoodFest, medzinárodná súťaž Gastro Junior Brno 2018 – Bidfood Cup a GO KAMERA – festival cestovateľských filmov, fotografií a publikácií.

 V stánku TTSK mali účastníci možnosť informovať sa o atraktivitách v kraji i u partnerov kraja. Na podujatí sa v rámci expozície TTSK prezentovali mesto Skalica a Turistická informačná kancelária Skalica, agentúra Hector, ktorá je známa hlavne prostredníctvom historického festivalu Rotenstein, obec Smolenice, Mikroregión nad Holeškou, Združenie cestovného ruchu Žitný Ostrov a Športový klub Kormorán.  Súčasťou prezentácie bola ochutnávka Skalického trdelníka a vína. Vo štvrtok  mesto Skalica v stánku reprezentoval viceprimátor Milan Roman.

Trnavský samosprávny kraj bol na veľtrhu zastúpenýprvým  podpredsedom TTSK Józsefom Berényim, ktorý vo štvrtok 18. 1. 2017 slávnostne otvoril  prezentačný stánok kraja.

Na veľtrhu región boli predstavené odbornej verejnosti tuzemské aj zahraničné cestovné kancelárie a agentúry so zameraním na výjazdovú turistiku a pre návštevníkov nové nekomerčné destinácie.

Podujatie vzhľadom k návštevnosti patrí k jedným z najväčších. Počet návštevníkov v minulom roku prekonal hranicu 30 tisíc za podujatie. 

TS

Tlačová správa

Recent Posts

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

17 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

19 hodín ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

20 hodín ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

1 deň ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

2 dni ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

2 dni ago