Senica

Zdieľané bicykle v Senici aktívne využíva vyše tisíc ľudí

Po mesiaci od spustenia systému zdieľaných bicyklov (bikesharing) v Senici si aplikáciu “Nextbike”, prostredníctvom ktorej sa dá do systému zaregistrovať, nainštalovalo viac ako 1900 ľudí.

Bikesharing v Senici

Z nich takúto formu ekologickej dopravy 1093 aj aktívne využíva. To znamená, že uskutočnili aspoň jednu jazdu mestským bicyklom. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

Senica Bajk zdroj: Mesto Senica

Viac si požičiavajú elektrobicykle

Z celkového počtu uskutočnených prenájmov alebo jázd (8 592) je menej ako polovica na klasických bicykloch. Užívatelia si zjavne viac obľúbili elektrobicykle (5 907 zrealizovaných jázd). Celkovo na mestských bicykloch najazdili za mesiac viac ako 15 tisíc kilometrov. Najfrekventovanejšími výpožičnými stanovišťami sú Ulica Samuela Jurkoviča, Dlhá ulica pri obchodnej akadémii a Námestie oslobodenia.

​​​​

Do konca mája bezplatné jazdy do 10 minút

Seničania, ale aj cezpoľní záujemcovia môžu v rámci systému zdieľaných bicyklov, ktorý nesie značku „SENICA BAJK“, využiť ešte do konca mája zvýhodnené uvádzanie podmienky – využiť bezplatné jazdy do 10 minút a jazdiť po meste ekologicky. Od 1. júna si na pokračovanie takýchto jázd treba zaplatiť mesačné alebo ročné predplatné v sume 10 eur, respektíve 30 eur. Alebo si (bez potreby predplatného) zvoliť platbu sa každú jazdu jednotlivo, pričom každých 10 minút jazdenia stojí 30 centov pri klasickom bicykli a 50 centov pri vypožičaní elektrobicykla.

Senica Bajk zdroj: Mesto Senica

Niekoľko údajov po mesiaci od spustenia bikesharingu:

Počet aktívnych užívateľov: 1.093

Počet prenájmov: 8.592

Počet prenájmov elektrobicykle: 5.907

Počet prenájmov klasické bicykle: 2.685

Prekonaná vzdialenosť: 15.708 km

Mesto Senica prostredníctvom svojej obchodnej spoločnosti Sociálny podnik mesta Senica, s.r.o. zabezpečuje prevádzku bikesharingu. Zákaznícka podpora systému zdieľaných bicyklov v Senici funguje od pondelka do piatku vždy od 8.00 do 16.00 hodiny. Tel.: 0915 244 244, e-mail: info@senicabajk.sk.

Kompletné informácie nájdete na www.senicabajk.sk.

Author

Angelika Kmecová

Recent Posts

Nezabudli ste, dnes je Deň otcov

Tretiu júnovú nedeľu je sviatok Deň otcov, ktorý je venovaný všetkým otcom. Tradícia Dňa otcov vznikla…

3 hodiny ago

Pellegrini v paláci strieda Čaputovú, zložil prezidentský sľub

Inaugurácia prezidenta SR: Peter Pellegrini sa v sobotu 15. júna 2024 ujal úradu prezidenta SR.…

23 hodín ago

Na Záhorí sú zvýšené policajné kontroly na hraniciach

Policajti Trnavského kraja sa dnes (15.6.2024) zapájajú do policajno-bezpečnostnej akcie na hraničných priechodoch na Záhorí.…

1 deň ago

Cez víkend si môžete vychutnať Pivný fest v Stupave

Príďte si pozrieť skvelý program a zažiť uvoľnenú zábavu v sobotu 15. júna 2024 od…

2 dni ago

Na Záhorí začína revitalizácia cesty s jej čiastočnou uzávierkou

Správa ciest Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), ktorá sa stará o cesty II. a III. triedy v Bratislavskom regióne,…

2 dni ago

TTSK: Župné stredné školy ponúkajú 464 voľných miest v druhom kole prijímacích skúšok

Stredné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) zverejnili zoznam voľných miest pre študentov…

2 dni ago