Categories: Skalica

📷 Zelenka so zlomenou ihlicou, Rado Smetana: Náš výkon rastie so súperom

V Skalici si fanúšikovia dobrého hokejbalu prišli na svoje. K aktuálnemu majstrovi extraligy pricestoval aktuálny líder tabuľky z Považskej Bystrice.

Ešte hodinu pred zápasom nebolo isté, či sa duel odohrá

Pred zápasom dalo o sebe vedieť počasie, ktoré jasne hlásilo, že už je december. Organizátori mali plné ruky a nohy práce, aby z ihriska odstránili ľad, ktorý by znemožnil zápas. Nakoniec sa to podarilo, aj keď počas zápasu sa situácia menila k horšiemu. „V úvode stretnutia bol povrch zásluhou organizátorov ešte v poriadku. Myslím, že prvá časť z pohľadu povrchu bola dobrá. Trochu tomu pomohlo aj slnko. Od druhej tretiny začalo primŕzať. Za bránkou sa začali tvoriť jemné ľady. Bolo to a začalo to byť už aj o zdraví,“ poznamenal domáci útočník Rado Smetana.

Kapitán Rado Zelenka so zlomenou ihlicou

Na náročné ihrisko doplatil v samom závere domáci kapitán Rado Zelenka, ktorý si pri súperovej hre bez brankára nepríjemne podvrtol členok a musel za pomoci spoluhráčov odísť na röntgen do nemocnice. Vyšetrenie v nemocnici ukázalo jednu z horších možností. Ukázalo sa, že kapitán Skaličanov a tohtoročný majster sveta, ktorý sa len pred dvomi stretnutiami vrátil na ihrisko, si opäť dlhšiu dobu nezahrá, keďže si zlomil ihlicu na pravej nohe.

Výborný úvod Hokejmarket Skalica

Skaličania zažili po úspešnej päťzápasovej sérii v predchádzajúcom víkende dva nie práve najvydarenejšie zápasy. Na Jokerite získali bod za prehru v predĺžení a v nedeľnej dohrávke doma s Nitrianskymi Rytiermi dokonca po bláznivej tretej časti pustili všetky body súperovi. O to viac sa čakalo ako to bude vyzerať proti jednoznačnému lídrovi tohtoročnej tabuľky. Štart im vyšiel nad očakávanie, keď nad súperom jednoznačne dominovali a už v 4. minúte viedli dvojgólovým náskokom a mohol byť aj výraznejší. Potvrdzujú to aj slová Rada Smetanu: „Už pred zápasom sme si povedali, že výkon musíme oproti minulému víkendu zlepšiť. Vstupom do zápasu sme to aj dokázali. Prvých 10 minút sme si vyprodukovali strašne veľa šancí. Mohli sme odskočiť na vedenie 3:0, čo sa nám nepodarilo. Potom prišlo vylúčenie na našej strane a záver prvej časti sme sa iba bránili. Nehrali sme dobre.

Slabšia druhá tretina

Druhá časť bola pre Skalicu kritická, prišlo poľavenie, šance súpera, ktorý sa napokon dočkal vyrovnania. „Do druhej časti súper výrazne zlepšil pohyb, začal nás dohrávať, bol agresívny. Hráči Považskej Bystrice boli v tejto časti lepším mužstvom,“ priznal Smetana.

Rado Smetana: Podržal nás Kučera

Do tretej tretiny vstúpila Skalica koncentrovanejšie. Napriek nervozite si väčšinou udržali hráči chladnú hlavu a aj zásluhou Kučeru v bránke už neinkasovali. „Do záverečnej časti sme si v kabíne povedali, že sa nemáme kam ponáhľať, keďže sme viedli o gól. Zodpovedne sme bránili a podarilo sa nám splniť taktické pokyny,“ poznamenal k záverečnej časti Smetana a doplnil: „Súper má veľkú kvalitu, nie nadarmo vedie tabuľku s výrazným náskokom. Musím pochváliť všetkých mojich spoluhráčov, zvlášť nášho gólmana Kučeru, ktorý nás podržal v rozhodujúcich okamihoch. Myslím, že sme podali kolektívny výkon a tri body sme získali zaslúžene.

Problém Skalice, prispôsobenie sa súperovi

Skalica je schopná hrať vyrovnanú partiu s každým súperom. Ale zdá sa, že to je tak proti silnému súperovi ako aj proti papierovo slabším súperom. Hráči zo Záhoria sa dokážu totiž prispôsobiť aj súperovi z nižších priečok tabuľky a potom s ním podobne ako s Nitrou dokážu zakopnúť. „Je možné, že sa prispôsobujeme súperovi. Nedokážeme sa dostatočne vyhecovať proti protivníkovi, ktorí je papierovo slabší. Možno si aj povieme, že chceme, ale nie vždy je ten výkon tak dobrý ako proti mužstvám zo špice tabuľky,“ priznáva možní nedostatok motivácie hráčov majstra Rado Smetana.

Komentár k zápasu: Majstrovská Skalica zdolala lídra

FOTOGALÉRIA

Vlado Miček

Recent Posts

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

35 minút ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

1 hodinu ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

2 hodiny ago

Aktuálne: Nález tela muža a zranení dvaja maloletí a žena v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

3 hodiny ago

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

5 hodín ago

Vrtuľníková záchranka dnes večer zasahovala v Malackách

Záchranársky vrtuľník z Bratislavy bol v piatok (26.4.2024) večer vyslaný na Záhorie do Malaciek na…

13 hodín ago