Categories: Skalica

Zemetrasenie v MFK Skalica, skončil bývalý kapitán Jakubek ale aj Szöcs a Abrahám

Veľké zmeny prebiehajú v druholigovom klube MFK Skalica, ktorý pod vedením trénera Jozefa Dojčana ešte tri kolá pred koncom jesennej časti viedol súťaž, ale v posledných troch kolách získal jediný bod a prepadol sa až na 3. miesto tabuľky.

Už tesne po skončení jesennej časti oznámil záhorácky klub, že v mužstve nebude pokračovať trojica hráčov. „Rozlúčili sme sa s Adamom Jamrichom, Jožkom Sombatom a Jožkom Dolným. Neviem povedať, či ešte niekto odíde. Uvidíme ako sa to všetko vyvinie,“ informoval na oficiálnej stránke generálny manažér klubu Ľuboš Lím.

Už teraz vieme, že minimálne ďalšia trojica v Skalici končí. Klub opúšťa dlhoročná ikona klubu Michal Jakubek, ktorý za klub vo Fortuna lige a druhej najvyššej súťaži strelil v 120 stretnutiach 23 gólov a nemalou mierou klubu pomohol k postupu do najvyššej súťaže. V predchádzajúcej sezóne dokonca odohral väčšinu času ako rodený útočník na pozícii stopéra.

V piatok 28. decembra som v Skalici skončil. Veľmi ma to mrzí že to skončilo takto po toľkých rokoch čo som tu zažil. No život je taký, mám rodinu a teraz budem pozerať na ňu aby bola spokojná. Či budem hrať na vyššej úrovni alebo si nájdem prácu a baviť sa futbalom popri nej ešte neviem, uvidím čo prinesie budúcnosť… Sklamali ma nejaké veci v Skalici, ktoré nechcem rozoberať… Každopádne život ide ďalej a uvidíme čo prinesie,“ uviedol k ukončeniu zmluvy pre NaZahori.sk 28-ročný hráč, ktorý doplnil: „Ďakujem ľuďom, ktorí pri mne celú dobu stáli, držali mi palce a fandili. Či už rodine alebo skvelým fanúšikom patrí jedno veľké ďakujem.“ Jakubek bol v klube zároveň aj asistentom trénera Tomáša Mišu v kategórii do 13 rokov, kde odovzdával skúsenosti mládežníkom v Skalici.

Okrem Jakubeka dostali z klubu výpoveď aj skúsený stopér Ladislav Szőcs a krajný hráč Patrik Abrahám. Z 20-členného kádra tak opustilo klub šesť hráčov.

Do klubu naopak pribudol z FK Pohronie Marek Frimmel. Ten za svoj bývalý klub strelil tri góly, jeden práve do siete MFK Skalica. „Skončila mi tam zmluva a rozhodol som sa, že vyskúšam niečo nové. Skalica prejavila o mňa záujem a jej ponuku som s potešením prijal. Hoci Pohronie prejavilo záujem, aby som tam pokračoval, ja som sa rozhodol pre Skalicu. Neberiem to tak, že odchádzam z prvého miesta k mužstvo, ktoré je momentálne tretie. Je to dlhodobá súťaž a ešte je pred nami veľa zápasov. Posnažím sa pomôcť klubu, aby sa po sezóne nachádzal na čo najvyšších pozíciách,“ zhodnotil svoj krok 26-ročný futbalista.

Podľa nami dostupných informácií by sa do tréningového a neskôr aj zápasového procesu mal zapojiť aj Pavol Majerník, ktorý už skončil po uplynulej sezóne s aktívnou činnosťou a stal sa asistentom trénera Dojčana. „Plánujeme aj príchody smerom dovnútra, ale k nim sa ešte nechcem teraz vyjadrovať. Oslovili sme niektorých hráčov, do januára by sme chceli byť konsolidovaní. Vlani v januári nás bolo na tréningoch málo, nebolo to ideálne a cítili sme to potom aj v samotnej súťaži,“ uviedol začiatkom decembra generálny manažér Lím, zostáva dúfať, že jeho slová budú platiť a Záhoráci začnú prípravu v širšom zložení.

Vlado Miček

Recent Posts

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

10 hodín ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

12 hodín ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

16 hodín ago

Na Záhorí nehoda mladíkov, úradovať mal alkohol, jeden je v kritickom stave

Dopravní policajti dnes 3.5.2024, v skorých ranných hodinách, riešili dopravnú nehodu medzi obcami v okrese…

17 hodín ago

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

2 dni ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

2 dni ago