Skalica

Žiaci zo Skalice vyhrali krajskú jazykovú súťaž

Žiaci zo ZŠ Mallého v Skalici zvíťazili v krajskom kole medzinárodnej súťaže v učení cudzích jazykov s názvom Jazykový WocaBee šampionát.

Súťaž prebieha pod záštitou Ministerstva školsva, vedy, výskumu a športu SR v online aplikácii na učenie slovíčok WocaBee. Do tretieho ročníka šampionátu sa zapojilo rekordných takmer 60 000 žiakov a súťažia v ňom triedy zo základných a stredných škôl na celom Slovensku. Žiaci zo ZŠ Mallého v Skalici po svojom víťazstve v rámci v rámci Trnavského kraja postúpili do celoslovenského kola, ktoré sa uskutoční od 17. do 24. novembra 2021. Celoslovenskí víťazi  budú v decembri reprezentovať Slovensko v záverečnom česko-slovenskom finále šampionátu. 

Súťaž v učení cudzích slovíčok cez aplikáciu

Jazyková súťaž v učení cudzích slovíčok v aplikácii WocaBee prebieha na slovenských aj českých školách už po tretí krát. V súťaži sa hodnotí usilovnosť v učení sa slovnej zásoby, o ktorej vypovedajú body získané za precvičovanie slovíčok v aplikácii. V jednotlivých kolách súťaže víťazia triedy, ktoré získajú najvyšší priemerný počet WocaPoints na jedného žiaka. Trieda tak súťaží ako tím a v šampionáte si na rozdiel od iných školských súťaží svoje vedomosti zlepšujú všetci žiaci v triede.

Do celoslovenského kola súťaže sa prebojovali žiaci zo ZŠ Mallého v Skalici z okresného a krajského kola v konkurencii 100 zapojených tried. V krajskom kole súťaže dosiahli v priemere 3006 bodov, tzv. WocaPoints na jedného žiaka. Pre lepšiu predstavu – každá správna odpoveď pri precvičovaní slovíčok v aplikácii znamená zisk približne 2 WocaPoints.

Žiaci zo ZŠ Mallého v Skalici

Učiteľ Jozef Kollár, ktorý v triede vyučuje anglický jazyk, komentuje súťaž a výkon svojich žiakov nasledovne: “Súťaž hodnotím veľmi kladne, je to super aplikácia na precvičenie slovnej zásoby. Mám žiaka so špeciálnymi potrebami a aj u neho je vidieť veľký pokrok. Žiakom veľmi ďakujem v mene našej školy. Reprezentujú školu a opäť ukazujú, že nemáme len talentovaných športovcov, ale aj šikovných angličtinárov. Prajem im veľa vytrvalosti a trpezlivosti do celoslovenského kola” 

Organizátor súťaže a autor aplikácie Michal Ošvát hodnotí aktuálny ročník súťaže nasledovne: “Úroveň tretieho ročníka Jazykového WocaBee šampionátu sa aj vďaka podpore Ministerstva školstva opäť zvýšila a na motivácii žiakov sa to jednoznačne odráža. Žiaci zo Skalice dosiahli vynikajúci výkon, naučili sa stovky slovíčok a majú dobré šance reprezentovať nás aj na česko-slovenskej úrovni. Držíme im palce a všetkým zapojeným žiakom prajeme veľa motivácie v učení sa cudzích jazykov.”

Celoslovenské kolo Jazykový WocaBee

Celoslovenské kolo súťaže Jazykový WocaBee šampionát sa uskutoční v termíne 17. – 24. 11. 2021. Víťazi celoslovenského kola sa na začiatku decembra virtuálne „stretnú“ v bonusovom česko-slovenskom finále s najlepšími z Českej republiky. Doterajšie výsledky súťaže sú dostupné na   https://www.wocabee.app/sutaz/.

Tlačová správa

Recent Posts

📺 História Mohyly M. R. Štefánika na Bradle

Mohyla M. R. Štefánika bola slávnostne odhalená na Bradle v nedeľu 23. septembra 1928. O…

5 hodín ago

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

19 hodín ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

21 hodín ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

1 deň ago

Na Záhorí nehoda mladíkov, úradovať mal alkohol, jeden je v kritickom stave

Dopravní policajti dnes 3.5.2024, v skorých ranných hodinách, riešili dopravnú nehodu medzi obcami v okrese…

1 deň ago

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

2 dni ago