Senica

Zimná údržba v meste Senica

Obdobie zimnej údržby má mesto Senica v operačnom pláne zadefinované obdobím od 15. novembra do 15. marca. O zimnej údržbe v sezóne 2023 – 2024 informuje mesto Senica.

Hlavné ťahy mestom, teda cesty prvej triedy, má povinnosť udržiavať zjazdné a bezpečné Slovenská správa ciest, cesty druhej a tretej triedy má v správe Trnavský samosprávny kraj. Ostatné miestne komunikácie a chodníky spravuje mesto.

Zmluvu na zimnú údržbu má Unicarback

Zmluvu na zimnú údržbu v meste Senica má firma Unicarback, ktorá ju bez výraznejších problémov zabezpečovala už aj uplynulú sezónu, ktorá sa vyznačovala miernou zimou. V dôsledku problematického jarného kosenia, ktoré mala takisto v kompetencii uvedená firma, sa mestskí poslanci zaujímali, či firma zvládne prípadné návalové sneženie. Manažér spoločnosti Peter Koiš na novembrovom mestskom zastupiteľstve (9. 11. 2023) poslancov uistil, že firma je na zimnú údržbu pripravená podľa zmluvných podmienok, majú dostatok strojov aj posypového materiálu. Na zimnú údržbu sú pripravené dva veľké traktory s prednými radlicami a rozmetadlami na posyp, jeden menší automobil na údržbu chodníkov, ďalej multikára a dva pickupy.

Podnety môžu občania nahlasovať

Pohotovostnú službu zabezpečujú traja pracovníci, pričom dvaja v režime 24/7, zodpovedný pracovník mesta zasa nahlasuje každú požiadavku na výjazd. Podnety môžu občania nahlasovať na telefónne číslo 0948 701 199 alebo aj mailom na info@unicarback.com.

Priority dôležitosti zimnej údržby

V poradí dôležitosti pri výjazde sú prioritou príjazdové komunikácie k poliklinike, požiarnej ochrane, komunikácie pre mestskú hromadnú dopravu, ku školám, autobusové zastávky a vybrané prechody pre chodcov a k nim príslušné chodníky. Spoločnosť Unicarback, s. r. o. má zmluvu na údržbu ciest v dĺžke 54 kilometrov a chodníkov v dĺžke vyše 66 kilometrov.

Tlačová správa

Recent Posts

Holíč: Noc múzeí a galérií na zámku s kostýmovými prehliadkami

Holíčsky zámok sa už tradične zapája do obľúbeného podujatia Noc múzeí a galérií. Tento rok…

17 minút ago

Sociálny sprievodca pre občanov Myjavy

Oddelenie Sociálnych služieb mesta Myjava pripravilo pre obyvateľov mesta publikáciu s názvom Sociálny sprievodca. Jej…

2 hodiny ago

Vyjadrenie pozemnej a vrtuľníkovej záchranky k nehode na Záhorí

Vyjadrenie záchranárov k ošetreniu a prevozu účastníkov nehody v nedeľu 12.5.2024 krátko po 15.00h, ku…

11 hodín ago

Aktuálne: Pri nehode na Záhorí prišla o život mladá žena

Dopravní policajti Okresného riaditeľstva PZ v Malackách aktuálne dokumentujú okolnosti tragickej dopravnej nehody, ku ktorej…

13 hodín ago

Po zrážke vozidiel na Záhorí privolali vrtuľníkovú záchranku

Dopravní policajti Okresného riaditeľstva PZ v Malackách boli dnes, krátko po 15.00h vyslaní k dopravnej…

15 hodín ago

📷 📺 Desatoro turistu a tipy na výlet

Na čo všetko by ste mali myslieť, v rámci plánovania turistických výletov, pre vás pripravila redakcia…

1 deň ago