Categories: Kúty

Zmeny v cestovnom poriadku železníc na Záhorí

Od nedele 9. decembra platia nové cestovné poriadky ZSSK, ktoré sa dotknú aj tratí na Záhorí.

Na linke Bratislava – Kúty zostane zachované priame spojenie z Bratislavy a zo Záhoria až do Břeclavi.

Obyvatelia Malaciek a ďalších záhorských obcí v úseku Malacky – Kúty – Brodské budú mať priame spojenie do tejto pohraničnej stanice v Českej republike, kde sa dá prestúpiť na diaľkové vlaky smer Viedeň a Praha.

„Na linke Kúty – Malacky pôjdu vlaky počas pracovných dní v dopravnej špičke v hodinovom intervale, mimo špičky v dvojhodinovom intervale.V Kútoch je možnosť prestúpiť na vlaky regionálnej dopravy v smere/zo smeru Břeclav, Skalica na Slovensku a Trnava,“ uviedol riaditeľ odboru komunikácie Tomáš Kováč.

Na linke Skalica na Slovensku – Kúty pôjdu vlaky počas pracovných dní v rannej a popoludňajšej špičke v hodinovom intervale, mimo špičky v dvojhodinovom intervale v oboch smeroch.Spolu pôjde na linke v pracovných dňoch 24 osobných vlakov, mimo pracovných dní 16 vlakov.

V Kútoch je možnosť prestupu na vlaky regionálnej dopravy v smere Bratislava a Trnava a na vlaky diaľkovej dopravy v smere Bratislava a Budapešť. Všetky spojenia na linke sú plánované v motorových vozňoch modernizovaných v posledných piatich rokoch.

Na linke Kúty – Trnava pôjdu vlaky počas pracovných dní v rannej a popoludňajšej špičke v hodinovom, mimo špičky v dvojhodinovom intervale v oboch smeroch.Spolu pôjde na linke v pracovných dňoch 24 osobných vlakov, cez víkend o 4 menej.

Prestupné väzby na relácii Jablonica – Trnava – Bratislava sú previazané na vlaky kategórie R a Os. V opačnom smere prestupné väzby pre nový cestovný poriadok ostávajú zachované s previazaním vlakov kategórie Os. Spojenie z Jablonice na smery Leopoldov a Sereď sú bezo zmien.

V Kútoch je možnosť prestupu na vlaky regionálnej dopravy v smere Břeclav, Malacky a Bratislava a na vlaky diaľkovej dopravy v smere Brno a Praha.

ZSSK v Trnavskom samosprávnom kraji vypravuje spolu 294 prímestských vlakov, ktoré zastavujú v 42 staniciach a zastávkach. Spoločnosť prevádzkuje dopravu na 226 kilometroch železničných tratí.Viac ako 43 % výkonov v prímestskej (regionálnej) doprave bude realizovať novými jednotkami (elektrické alebo dieselmotorové ucelené súpravy) alebo zmodernizovanými resp. novými vozňami financovanými prostredníctvom eurofondov.

ZSSK v Bratislavskom samosprávnom kraji vypravuje spolu 233 prímestských vlakov, ktoré zastavujú v 30 staniciach a zastávkach. Spoločnosť prevádzkuje dopravu na 140 kilometroch železničných tratí.Viac ako 85 % výkonov v prímestskej (regionálnej) doprave bude realizovať novými jednotkami (elektrické alebo dieselmotorové ucelené súpravy) alebo zmodernizovanými resp. novými vozňami financovanými prostredníctvom eurofondov.

Viac info nové cestovné poriadky na jednotlivých tratiach nájdete TU:

https://www.zsr.sk/pre-cestujucich/cestovny-poriadok/nova-web-stranka.html

 

Tlačová správa

Recent Posts

Upozornenie: Vodičov čaká týždeň obmedzení od Kútov na D2

Na diaľnici D2 od Záhoria za Kútmi v smere do Bratislavy bude počas budúceho týždňa…

10 hodín ago

V stredu pochod Sobotištská 15-ka

V stredu sa uskutoční tradičný, tento rok už 40. ročník, turistického pochodu Sobotištská pätnástka. Informujú…

12 hodín ago

Upozornenie: Hraničný most na Záhorí bude uzatvorený

Slovenská správa ciest (SSC) informuje o uzávierke hraničného mosta cez rieku Morava medzi Slovenskom a…

14 hodín ago

Aktuálne: Obmedzenie dopravy pre nehodu na Pezinskej Babe

V klesaní z Pezinskej Baby v smere od Perneku na Pezinok dopravná nehoda v zákrute,…

17 hodín ago

📷 📺 Desatoro turistu a tipy na výlet

Na čo všetko by ste mali myslieť, v rámci plánovania turistických výletov, pre vás pripravila redakcia…

21 hodín ago

📷 📺 Expozícia M.R. Štefánika Generál – osloboditeľ v jeho rodisku na Košariskách

Nová expozícia SNM – Múzea Slovenských národných rád – Múzea M. R. Štefánika v jeho…

1 deň ago