Hrašné

Zverejnená skládka v Hrašnom nesúvisí s podujatím v obci ani s firmou Gastro P.K.

Keď dvaja robia to isté, nie je to vždy to isté. A tak to bolo aj v prípade akcie Deň dobrého jedla a skládky odpadu jedla v obci Hrašné v okrese Myjava.

V sobotu 21. mája 2022 sa konalo v obci Hrašné podujatie Deň dobrého jedla, na ktorej sa podieľala firma Gastro P.K.  Následne v nedeľu 22. mája 2022 zverejnila obec Hrašné na sociálnej sieti (Hrašné – oficiálna stránka obce) správu, z ktorej citujeme: „Aj takto vyzeral Deň dobrého jedla v obcí Hrašné v sobotu 21. mája 2022, keď si „niekto“ svoje nespotrebované potraviny „odložil“ v časti Hrabovec do lesa.“

Na sociálnej sieti páchateľ aj bez dôkazov

Ako to však už (nielen) na sociálnych sieťach býva, vyvodili si poniektorí svoju pravdu a začali bez dôkazov napádať a poukazovať na vinníka nájdeného odpadu s jedlom a to na firmu Gastro P.K. Nájdená skládka však nemala a nemá žiadnu spojitosť s predajcami sobotňajšieho podujatia, čo potvrdil pre NaZahori.sk aj starosta obce Pavel Hučko.

„Skládka jedla, ktorá sa našla, bol domový odpad. Viacerí ľudia, po zverejnení pôvodnej správy o inkriminovanom náleze odpadu, začali neslušne obťažovať predajcov, ktorých sme mali na našej akcii, čo ma mrzí a hnevá… Skládka jedla, ktorá sa našla v lese, bol domový odpad,“ spresňuje pre starosta obce.

Gastro P.K. nemá nič spoločné s nájdeným odpadom

„Spoločnosť Gastro P.K. sa ohradzuje voči spojeniu podujatia Deň dobrého jedla s nálezom potravinového odpadu v katastri obce Hrašné pri miestnom cintoríne, o ktorom informoval starosta obce Pavel Hučko v nedeľu 22. mája. Mysleli sme si, že ľudia by uvítali v obci niečo nové po koronovom období, aby sa mohli spoločne stretnúť a porozprávať pri dobrom jedle. To bola idea podujatia, ktoré sme usporiadali v sobotu. Vynaložili sme nemalé finančné prostriedky na zabezpečenie celého programu, aby si deň užili dospelí aj deti. Okrem toho uskutočňujeme v Hrašnom v priebehu celého roka rôzne akcie, víkendové ponuky, posedenia,“ vyjadril sa pre NaZahori.sk konateľ spoločnosti Gastro P.K. Patrik Kubica.

Na Deň dobrého jedla sa sortiment zužitkoval

„Uvedomujeme si, že sa s našou činnosťou v obci nemusia stotožniť všetci, i keď sa stretávame predovšetkým s pozitívnymi ohlasmi. Naša prevádzka bola niekoľkokrát konfrontovaná s rôznymi kontrolami zo štátnych inštitúcií. Predpokladáme, že niektorými z nich na základe anonymných podnetov. Nijaké pochybenia nevznikli. Pre vyjadrenie pána starostu obce na sociálnej sieti na margo vyhodených potravín, mohlo mylne dôjsť k spojeniu našej akcie s týmto nálezom a tým k poškodeniu nášho dobrého mena. Z fotografií vyplýva, že nájdený odpad tam bol pohodený už dlhšie obdobie. Všetok sortiment, ktorý sme na podujatí ponúkali, sme zužitkovali a nevznikol nijaký odpad. S miestnou samosprávou udržiavame dobré vzťahy a spolupracujeme pri organizovaní podujatí, za čo sme obci vďační,“ doplnil P. Kubica

Odpad bol odstránený, po jeho „stvoriteľovi“ sa pátra

„Skládku sme ako obec v zmysle zákona odstránili a po osobe ktorá ju spravila, naďalej pátrame. Nemá však žiadnu súvislosť s predajcami, čo boli na akcií Deň dobrého jedla v našej obci. Verím že karma si vinníkov nájde,“ uzatvára starosta P. Hučko.

https://www.nazahori.sk/2022/05/22/obec-hrasne-ponuka-nalezitu-odmenu-stvoritelovi-skladky-dobreho-jedla/
Angelika Kmecová

Recent Posts

Upozornenie: Hraničný most na Záhorí bude uzatvorený

Slovenská správa ciest (SSC) informuje o uzávierke hraničného mosta cez rieku Morava medzi Slovenskom a…

18 minút ago

Aktuálne: Obmedzenie dopravy pre nehodu na Pezinskej Babe

V klesaní z Pezinskej Baby v smere od Perneku na Pezinok dopravná nehoda v zákrute,…

3 hodiny ago

📷 📺 Desatoro turistu a tipy na výlet

Na čo všetko by ste mali myslieť, v rámci plánovania turistických výletov, pre vás pripravila redakcia…

7 hodín ago

📷 📺 Expozícia M.R. Štefánika Generál – osloboditeľ v jeho rodisku na Košariskách

Nová expozícia SNM – Múzea Slovenských národných rád – Múzea M. R. Štefánika v jeho…

22 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci doma nestačili na Nové Zámky

Ani v treťom zápase Ligového pohára Niké Handball extraligy sa Záhoráci bodov nedočkali, keď na domácej…

23 hodín ago

📺 História Mohyly M. R. Štefánika na Bradle

Mohyla M. R. Štefánika bola slávnostne odhalená na Bradle v nedeľu 23. septembra 1928. O…

1 deň ago