Categories: Senica

Akú má výpovednú hodnotu “dobrovoľné” Ag testovanie?

Siedme tohtoročné testovanie organizované senickou samosprávou počas prvej marcovej soboty komplikovali nové druhy antigénových testov, ktoré boli dodané až v predvečer testovania. 

NaZahori.sk o tom informovala Tatiana Moravcová, hovorkyňa mesta Senica.

Tímy sa naviac museli vysporiadať bez organizačnej pomoci vojakov, situáciu sčasti sanovala pomoc zo strany dobrovoľných hasičov.

“Ďakujeme štátu za komplikácie. Štát, respektíve Ministerstvo zdravotníctva SR nezabezpečilo potrebný počet mobilných odberných miest v okrese, preto obce a mestá stále vykonávajú celoplošné testovania.Asi málo kričíme, že už nechceme testovať, keďže štát nás tento víkend “bonusovo potešil”:na odberné miesta už neprišli vypomôcť vojaci,testy dorazili včera večer, naviac išlo o nové testy, ktoré sú výrazne náročnejšie na obsluhu a je pri nich vyššie percento pokazených testov, takže niektorí ľudia musia prísť znova,“ reagoval kriticky primátor Senice Martin Džačovský, ktorý zároveň občanov na svojom facebookovom profile (NaZahori.sk sme o tom informovali v sobotu TU: https://www.nazahori.sk/senica/item/4380-primator-senice-dakuje-statu-za-komplikacie-s-ag-testovanim) prosil o trpezlivosť pri vykonávaných odberoch.

Mesto Senica aj tentokrát otvorilo celkom päť mobilných odberných miest: v mestskej plavárni, centre voľného času, mestskom kultúrnom stredisku, v Kunove a Čáčove. Všetky mobilné odberné miesta boli otvorené od 8:00 do 20:00 hodiny.

Antigénové testovanie senická radnica organizovala najmä pre potreby rodičov žiakov prvého stupňa základných škôl a predškolákov.

Počas soboty 6. marca 2021 sa prišlo do mestom Senica zriadených mobilných odberných miest otestovať 3156 ľudí, pozitívne výsledky testov sa objavili u 29 z nich, miera pozitivity predstavuje 0,92 percenta.

“Dobrovoľné”a tým pádom hromadné Ag testovanie testami pochybných kvalít, komplikuje život ľudí aj samospráv. Ale zas je to lukratívny biznis z peňazí nás všetkých pre vybrané súkromné subjekty…

Angelika Kmecová

Recent Posts

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

13 minút ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

56 minút ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

11 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

12 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

12 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

13 hodín ago