Borský Svätý Jur

Benefičnú aukciu obrazov stopla polícia pre falzifikáty

Vo štvrtok 23. novembra 2023 sa v priestoroch Divadla Jána Palárika v Trnave mala uskutočniť, pod záštitou Trnavského samosprávneho kraja, dražba darovaných umeleckých diel významných výtvarníkov. 

Vzácne umelecké diela na tento účel darovali známe slovenské osobnosti a rodinní príslušníci umelcov. Dražbu stopla polícia, informuje portál NOVÝ ČAS.

Výťažok z aukcie mal ísť na Záhorie

Výťažok z benefičnej aukcie mal ísť na dostavbu zariadenia podporovaného bývania pre ľudí so zdravotným znevýhodnením a centra pre deti v Borskom Svätom Jure, ktoré vyrastali v detských domovoch. Benefičnú aukciu pre občianske združenie Schody pomoci organizovalo Lepšosvetko o.z. – Chránená dielňa Galéria. 

„Benefičná aukcia obrazov predstavuje jedinečnú príležitosť podpory klientov zariadení sociálnych služieb, ako aj mladých dospelých z detských domovov. Týmto spôsobom môžeme spoločne prispieť k ich lepšiemu a plnohodnotnejšiemu životu. Každý obraz, ktorý návštevníci dražby získajú, nie je len umeleckým dielom, ale aj symbolom solidarity a pomoci pre tých, ktorí to potrebujú,“ uviedla k pred benefičným podujatím trnavská vicežupanka Veronika Buc s tým, že v podporovanom bývaní nájde svoj druhý domov 6 klientok zo župného DSS v Borskom Sv. Jure a 6 klientov zo župného DSS v Moravskom Sv. Jáne.

Benefičnú akciu stopla polícia

Na štvrtkový podvečer bola už dlho naplánovaná benefičná aukcia hodnotných diel v priestoroch Divadla Jána Palárika v Trnave, ktorú však nečakane zrušili iba pár minút pred jej začiatkom. Niektoré diela presahovali cenu 20-tisíc, no podľa informácií portálu NOVÝ ČAS sa mali medzi hodnotné diela zamiešať aj falzifikáty. 

K väčšine diel mali byť priložené znalecké posudky, ktoré majú garantovať autentickosť diela. Pokiaľ teda mali byť na benefičnej aukcii dražené diela s doloženým pôvodom, museli byť sfalšované aj tieto úradné dokumenty. Viac aj s vyjadrením polície a Trnavskej župy sa dočítate v článku NOVÝ ČAS.

Redakcia

Recent Posts

Mlyny zo Záhoria sa zapoja do Dňa otvorených mlynov v Česku

V sobotu 11. mája 2024 sa po prvýkrát uskutoční v Českej republike Deň otvorených mlynov.…

37 minút ago

Stupavské hádzanárky vyhrali 1. ligu, sezónu hodnotí tréner

Skvelý úspech sa podaril hádzanárkam HC Tatran Stupava. Ženy zo Záhoria ovládli suverénne 1. ligu,…

1 hodinu ago

Deň víťazstva nad fašizmom

Pred 79 rokmi - 8. mája 1945 - sa na európskom kontinente skončil doposiaľ najtragickejší…

6 hodín ago

📷 📺 Sobotište bolo „Mekkou“ habánov viac ako 200 rokov

Na Záhorí v Sobotišti v Trnavskom samosprávnom kraji vzniklo v zrekonštruovanom mlyne múzeum, ktoré pripomína…

16 hodín ago

Aktuálne: V tuneli Sitina zrážka viacerých áut smerom na Záhorie

Na diaľnici D2 v Tuneli Sitina smerom do Lamača sa v ľavom pruhu zrazilo viacero…

18 hodín ago

Sviatočný deň aj parným rušňom Mazutka k Plaveckému hradu

Vlak s historickým parným rušňom Mazutka bude vypravený v Bratislave. Trasa povedie Záhorím cez Zohor, Lozorno,…

24 hodín ago