Brezová pod Bradlom

Brezovská záchranná stanica zvierat je nedostupná novým pacientom

V Brezovej pod Bradlom už nebudú prijímať nových zvieracích pacientov. Informuje o tom dnes na sociálnej sieti Záchranná stanica pre voľne žijúce živočíchy Brezová pod Bradlom .

Pomaly začína sezóna mláďat a stanice sa pripravujú na najväčší nápor. V predstihu preto brezovská záchranná stanica oznamuje, že v nadchádzajúcom období nebude prijímať nových pacientov.

„Naše telefónne číslo bude nedostupné. Momentálne sa u nás nachádzajú iba zimujúci ježkovia, to sú jediné živočíchy, ktorým sme teraz schopní zabezpečiť starostlivosť. Bez výraznejšej pomoci štátu nie sme ako traja pracujúci ľudia schopní zároveň prevádzkovať stanicu, ktorá v minulých rokoch prijímala stovky zvierat ročne a funguje ako nemocnica 24/7. V súčasnej dobe necítime zo strany štátnych organizácií žiadnu podporu, bez zmeny koncepcie rehabilitácie voľne žijúcich živočíchov na úrovni celej krajiny nedokážeme ako jedna neštátna stanica nič spraviť. V prípade nálezu zraneného alebo osirelého živočícha kontaktujte Zelená linka 0800 144 440 – pracovné dni od 8:00 do 18:00, platí pre celé Slovensko,“ spresňuje v statuse  Záchranná stanica pre voľne žijúce živočíchy Brezová pod Bradlom.

Redakcia

Recent Posts

Študent skalického gymnázia v tíme Petra Sagana

Študent IV.B triedy skalického gymnázia Samuel Skladan sa stal členom nového slovenského prokontinentálneho cyklistického tímu…

12 hodín ago

Záhorie a Kopanice: Cez noc prehánky a výdatný dážď

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMU) vydal na túto noc do utorka 7.5.2024 doobeda, výstrahu 1. stupňa…

13 hodín ago

Pri tragickej nehode motorkára na Záhorí zasahoval vrtuľník

Leteckí záchranári zo svojej základne v Bratislave boli dnes popoludní vyslaní k nehode motocyklistu v…

14 hodín ago

TTSK: Župa bude spolupracovať s Ústavom pamäti národa

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) podpísal memorandum o spolupráci s Ústavom pamäti národa (ÚPN). Memorandum zahŕňa spoluprácu s verejnoprávnou…

16 hodín ago

Sekulský jarmok remeselníkov 2024

Zažite opäť jedinečnú atmosféru na podujatí Sekulský jarmok remeselníkov 2024, ktorý oživí obec na Záhorí…

18 hodín ago

Holíč: Zrážka áut, kolóna ale aj cestári či uzávera pre opravu mosta

V Holíči na Bernolákovej za kruhovým objazdom smerom von z mesta na Skalicu sa zrazili…

20 hodín ago