BSK

BSK: Zmeny v cestovných poriadkoch sa týkajú aj Záhoria

Zmeny, ktoré súvisia s celoštátnymi zmenami cestovných poriadkov pre obdobie 2023/2024 a začínajú platiť 10. decembra 2023, sa dotýkajú aj Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK). Informuje o tom Bratislavský samosprávny kraj (BSK).

Novému vlakovému grafikonu sa prispôsobujú vybrané spoje regionálneho autobusového dopravcu ARRIVA Mobility Solutions, ale aj niektoré spoje mestskej hromadnej dopravy Dopraného podniku Bratislava. Zmeny prinášajú aj priaznivejšie intervaly na nosných regionálnych linkách, zaviedli sa nové zastávky, a linky z oblasti Záhoria končiace na Nivách majú po novom výstupnú zastávku na ul. Mlynské Nivy).

Železničná doprava

Linka S20 bude premávať približne v 60 minútovom intervale, vlaky však budú kapacitne posilnené. Dôvodom tejto dočasnej zmeny je chystaná modernizácia trate. Na trati 110 Bratislava – Kúty budú Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) realizovať rekonštrukčné práce v úseku Bratislava-Lamač – Zohor. Aby sa neprenášali meškania z modernizovanej trate, medzi linkami S20 a S50 bude menej priamych spojov.

zdroj: ŽSR

Regionálna autobusová doprava

Oblasť Malacky

Na najvyťaženejšej linke 250 prichádza k zahusteniu spojov, v rannej špičke pribudnú dva nové expresné spoje do Bratislavy. Tieto spoje sú vedené mimo Stupavy, čim zlepšia plynulosť dopravy.

Medzi Bratislavou a Stupavou budú častejšie spojenia aj v doobednom sedle, autobusy na tejto trase pôjdu každých 15 minút. Pritom v top špičke ostáva ranný a poobedný 5 minútový interval.

Na linke 245 medzi Malackami a Bratislavou sa zavádza maximálny celodenný 60-minútový interval vrátane voľných dní. Oproti minulosti, keď bol interval 120-minútový, je to pozitívna zmena. Tiež všetky spoje tejto linky budú po novom zachádzať cez Lozorno a každý druhý spoj zájde do Plaveckého Štvrtka. Viacero spojov bude tiež zachádzať do P3 Logistic Parku.

Na linkách 239240249259260265275277289 sa cestovné poriadky prispôsobia vlakom v železničných staniciach Malacky, Veľké Leváre a Plavecký Štvrtok.

Pre uľahčenie a zrýchlenie prestupu z prímestských spojov na spoje MHD, ako aj umožnenie kratšieho presunu peši do cieľa cesty po vystúpení z autobusu, budú mať všetky linky prichádzajúce zo Záhoria končiace na Nivách výstupnú zastávku na ul. Mlynské Nivy (zastávka Autobusová stanica). V smere z Bratislavy na Záhorie – teda v opačnom smere – budú spoje naďalej začínať svoju jazdu v podzemí AS Nivy.

Pre zlepšenie spojení na nosných trasách bolo potrebné urobiť niekoľko redukcií na menej vyťažených, a to v časoch, kedy je minimálny záujem o cestovanie. Preto linka 219 bude vo večerných hodinách a počas voľných dní skrátená na úsek Stupava – Borinka. Linka 225 bude zrušená, no jej kompenzáciou je posilnenie linky 250. Na linkách 239 a 265 bude v sedle a počas voľných dní menej priamych spojov do Malaciek.

Podrobný cestovný poriadok nájdete kliknutím NA TENTO ODKAZ.

Tlačová správa

View Comments

  • Veľmi zlá zmena, najčastejšie využívaný autobus 205 obyvateľmi Malaciek zostáva na tom istom. Autobus 245 znamená okružnú cestu za krásami Záhoria - nepoužiteľný. Malacky sa stávajú mestom kde sa nedá žiť ak človek každý deň dochádza do BA.

Recent Posts

Školy aktuálne nečelia ďalšej hrozbe, výučba bude pokračovať

Výučba na slovenských školách bude vo štvrtok plynule pokračovať. Polícia skontrolovala všetky školy, v ktorých…

2 hodiny ago

Aktuálne: Nikolasa z Myjavy obvinili za šírenie poplašnej správy

V rámci včerajšieho poobedia (7.5.2024) polícia na linke 158 zaznamenala oznam o nachádzajúcej sa bombe…

4 hodiny ago

Mlyny zo Záhoria sa zapoja do Dňa otvorených mlynov v Česku

V sobotu 11. mája 2024 sa po prvýkrát uskutoční v Českej republike Deň otvorených mlynov.…

7 hodín ago

Stupavské hádzanárky vyhrali 1. ligu, sezónu hodnotí tréner

Skvelý úspech sa podaril hádzanárkam HC Tatran Stupava. Ženy zo Záhoria ovládli suverénne 1. ligu,…

8 hodín ago

Deň víťazstva nad fašizmom

Pred 79 rokmi - 8. mája 1945 - sa na európskom kontinente skončil doposiaľ najtragickejší…

12 hodín ago

📷 📺 Sobotište bolo „Mekkou“ habánov viac ako 200 rokov

Na Záhorí v Sobotišti v Trnavskom samosprávnom kraji vzniklo v zrekonštruovanom mlyne múzeum, ktoré pripomína…

22 hodín ago