Categories: Skalica

Daniel Šebesta zostrelil hetrikom Pezinok, MFK Skalica ide ďalej

Hlavným strojcom postupu MFK Skalica do 4. kola Slovnaft cupu v zápase proti PŠC Pezinok bol Daniel Šebesta, ktorý v stretnutí zaznamenal hetrik v priebehu necelých desať minút.

Do zápasu Skalica vstúpila aktívne, ale napriek množstvu šancí ste na úvodný gól čakali pomerne dlho. „Je pravda, že sme vstúpili aktívne, keďže sme chceli duel rozhodnúť čo najskôr. Bohužiaľ viacero príležitostí sme nedokázali dotiahnuť do gólovej koncovky a tak sme do kabín išli iba s najtesnejším rozdielok,“ zhodnotil prvú časť stretnutia Šebesta.

Zápas nakoniec Záhoráci zvládli bez väčších ťažkostí, čo nie vždy býva jednoduché. Súperi z nižších súťaží sa vždy dokážu namotivovať proti favoritovi. „Zápasy s takýmito súpermi bývajú náročné a potvrdil osa to aj v tomto meraní síl. Nakoniec sme o postupe rozhodli až v záverečnej fáze stretnutia,“ doplnil skalický útočník.

V prvom dejstve sa aj Šebesta dostal do niekoľkých nádejných šancí, ale bez gólového efektu. Aj tréner Dojčan po stretnutí naznačil, že bol voči tvojmu výkonu cez polčasovú prestávku kritický. „Uvedomoval som si, že v prvej časti som mal niekoľko príležitostí na skórovanie, ktoré neskončili gólom. Tréner mi cez prestávku prehovoril do duše, aby som situácie pred bránkou súpera riešil lepšie,“ upresnila opora Skalice.

Zdá sa, že kritika ti prospela, v druhom dejstve si zaznamenal v krátkej dobe hetrik. „Chalani mi to tam pekne pripravovali a ja už som zas až tak veľa práce nemal ? ,“ pochválil spoluhráčov Šebesta.

Zdá sa, že po góle do siete Lipian by si sa mohol dostať dlhodobejšiu streleckú chuť. „Góly vždy potešia a budem len rád, ak sa mi bude po streleckej stránke dariť. Podstatne dôležitejšie sú ale víťazstvá mužstva a je úplne jedno, kto strieľa za mužstvo góly,“ vyzdvihol predovšetkým úspechy mužstva útočník Skalice.

Už cez víkend čaká Skalicu podstatne náročnejší súper, príde Poprad, ktorý napriek poslednej prehre doma s Prešovom sa netají ambíciami na postup. „V súboji s Popradom nás nečaká nič jednoduché a očakávam náročný duel. Ale podobne ako v každom ďalšom stretnutí sezóny pôjdeme na ihrisko s jednoznačným cieľom zvíťaziť,“ odhodlane zakončil Šebesta.

Vlado Miček

Recent Posts

📺 História Mohyly M. R. Štefánika na Bradle

Mohyla M. R. Štefánika bola slávnostne odhalená na Bradle v nedeľu 23. septembra 1928. O…

2 hodiny ago

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

17 hodín ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

19 hodín ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

22 hodín ago

Na Záhorí nehoda mladíkov, úradovať mal alkohol, jeden je v kritickom stave

Dopravní policajti dnes 3.5.2024, v skorých ranných hodinách, riešili dopravnú nehodu medzi obcami v okrese…

24 hodín ago

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

2 dni ago