Categories: Skalica

MFK Skalica bez problémov do ďalšieho kola Slovnaft cupu, rozhodol hetrik Šebestu

V 3. kole Slovnaft cupu zasiahol do bojov už aj druholigista zo Záhoria MFK Skalica, keď sa predstavil v Pezinku proti miestnemu PŠC.

PŠC Pezinok – MFK Skalica 1:5 (0:1)

Góly: 74. Ulrich – 21. Haša, 72., 75. a 80. Šebesta, 85. Tomovič

Žlté karty: 43. Pavúk, 63. Guľaš, 87. Vanta, 90. Homola

PŠC Pezinok: Maluniak – T. Ulrich (74. Srnánek), D. Kratochvíl, R. Hulák, Vanta, M. Ulrich, Pavúk, Tábora (80. Homola), B. Hulák, Hronec, Guľaš

MFK Skalica: Milošovič – Švrček (63. Hlavatovič), Milota, Szocs, Abrahám – Mášik (Jamrich), Nagy (57. Hollý) – Sombat, Tomovič – Haša – Šebesta

Zápas začala Skalica s loptou pod kontrolou a v 11. minúte sa k nebezpečnej strele dostal Haša, ale mieril mimo. Rovnako aj o minútu neskôr, keď mu do dobrej príležitosti poslal loptu Šebesta. Práve Šebesta s v 14. minúte dostal do vynikajúcej príležitosti, keď mu loptu na hlavu položil Sombat, ale jeho hlavička skončila len na pravej žrdi domácich a dorážku do odkrytej bránky zblokoval domáci kapitán Hulák. V 19. minúte zahodil Haša nemožné, keď po centri Nagya hlavičkoval do úplne prázdnej brány, ale jeho pokus trafil iba podávača lôpt mimo priestoru troch žrdí. V 21. minúte sa však moravský útočník dočkal. Šebesta vyzvŕtal defenzívu domácich, našiel ideálne Hašu a ten už sa na druhýkrát hlavou do odkrytej brány nemýlil. Skalica aj v ďalšom priebehu pokračovala v ofenzíve a o dve minúty Sombat len tesne minul v dobrej príležitosti. V 28. minúte sa k prvému zakončeniu dostali domáci, ale po priamom kope Hroneca hlavička Michala Ulricha Milošovičovi veľké problémy nenarobila. Po polhodine hry sa do dobrej streleckej pozície dostal Sombat, ale jeho pokus minul ľavú žrď. V 40. minúte sa pokúsil Milošoviča zaskočiť Hronec, ale jeho volej mieril tesne vedľa spojnice. V 43. minúte z priameho kopu mieril nepresne Abrahám a to bola bodka za úvodným dejstvom.

V 47. minúte zahájil druhý polčas Tomovič, ale jeho pokus spoza šestnástky mieril nad. Vzápätí mieril do náručia Milošoviča Michal Ulrich. V 52. minúte sa po Abrahámovom vysunutí dostal pred Maluniaka Haša, ale na gólmana Pezinka nevyzrel. V 56. minúte strieľal z diaľky Hronec, ale lopta mierila mimo. V 66. minúte predviedol výbornú individuálnu akciu Hollý, doslat sa až do päťky, ale jeho center na voľného Hašu dokázala defenzíva domácich odkopnúť. Vzápätí sa do obrovskej šance dostal Wurst na druhej strane, ale sám pred Milošovičom netrafil bránu. V 70. minúte spätnú prihrávku Sombata využil na strelu z prvej Tomovič, ale chýbali centimetre. O dve minúty sa už skóre menilo, keď striedajúci Hollý vypracoval dobrú streleckú pozíciu Šebestovi, ktorý z hranice šestnástky poslal loptu k ľavej žrdi pezinského brankára. Už o dve minúty sa však tešili domáci, keď sa presadil Michal Ulrich podarenou strelou spoza šestnástky. Lenže už o minútu sa po individuálnej akcii presadil po druhýkrát v stretnutí Šebesta a prepálil Maluniaka a opäť dostal Skalicu do dvojgólového vedenia. V 79. minúty po výbornej akcii Sombata a jeho centri z pravej strany sa po tretíkrát v zápase presadil Šebesta a definitívne zlomil odpor domácich. V 81. minúte bol blízko k ďalšiemu zásahu Šebesta, ale jeho pokus zblokoval Srnánek. V 85. minúte sa do otvorenej obrany domácich presadil premiérovo v drese Skalice Tomovič, ktorý prestrelil dvojicu obrancov na bránkovej čiare. V nadstavenom čase mal ešte po prihrávke Hollého gól na kopačke Sombat, ale Maluniak skvele zasiahol.

Hlasy po zápase

Daniel Federl, tréner PŠC Pezinok: „Predstavovali sme si to trochu inak. Paradoxne sme si začali veriť po zahodených šanciach súpera, ale potom sme inkasovali. Neviem si vysvetliť, dostali sme sa do zápasu gólom na 1:2, ale potom sme hneď prepadli v strede ihriska, pripisujem to nekoncentrovanosti a neskúsenosti. Treba však uznať, že súper má svoje kvality. Súper nám ukázal, kde máme rezervy a berieme to ako dobrú prípravu pred štartom novej sezóny.

Jozef Dojčan, tréner MFK Skalica: „Mali sme vložený duel, poňali sme to tak, že dostali priestor hráči, ktorí hrajú menej. Boli tam pasáže, ktoré sa mali zvládnuť lepšie. Na prvý gól sme čakali dlhšie, ale nepremenili sme viacero šancí, keď sme boli nedôrazní v koncovke. Cez polčas sme boli na Šebestu mierne kritický, zobral to za správny koniec a pridal tri góly a potešil svojim výkonom.

Vlado Miček

Recent Posts

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

5 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

6 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

7 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

8 hodín ago

Aktuálne: Nález tela muža a zranení dvaja maloletí a žena v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

8 hodín ago

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

10 hodín ago