Categories: Senica

Detskí speváci zo Senice najlepší v kraji, postupujú do celoslovenského finále!

Detský spevácky zbor Základnej umeleckej školy v Senici sa stal víťazom krajskej súťaže a postúpil do celoslovenského finále!

V poslednom roku si náš zbor prešiel veľkou generačnou výmenou… Starší speváci poodchádzali a prišli nové deti. Zbor sa v novom zložení parádne predviedol na krajskej zborovej súťaži Mládež spieva v Dunajskej Strede, z ktorej sme si odviezli Zlaté pásmo s pochvalou poroty a postupujeme do celoslovenského kola,” uviedli po úspechu zástupcovia zboru na svojom sociálnom profile.

Prehliadka speváckych zborov Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) pod názvom Mládež spieva sa v uplynulých dňoch konala v mestskom kultúrnom stredisku Benedeka Csaplára v Dunajskej Strede. Podujatie v réžii odbornej metodičky Ingrid Láng s prispením Fondu na podporu umenia organizovalo Žitnoostrovské osvetové stredisko (ŽOS), ktorého zriaďovateľom je TTSK.

Ako uviedla riaditeľka ŽOS v Dunajskej Strede Jana Svetlovská, ide o 50. ročník festivalu, na ktorom vystúpilo takmer 200 spevákov – detí a mládeže z Galanty, Veľkého Medera, Dolného Štálu, ale aj zo Senice, Trnavy a z Hlohovca. Všetky zbory boli ocenené diplomom a vecnými darmi. Riaditeľka dodala, že podujatie pokračovalo i ďalšími predstaveniami pre verejnosť v obchodnom dome a v priestoroch termálneho kúpaliska v Dunajskej Strede.

Jednotlivé vystúpenia posúdila odborná porota, v ktorej zasadli dlhoročná dirigentka zboru Slovenskej filharmónie a držiteľka ocenenia Krištáľové krídlo Blanka Juhaňáková, hlasová pedagogička a zakladateľka Bratislavského detského zboru Elena Šárayová-Kováčová a dirigentka zboru sv. Juraja v Dunajskej Strede, hlasová pedagogička a profesionálna speváčka Katalin Kollár.

Súčasťou podujatia bol aj odborný seminár pre dirigentov a hudobných pedagógov. Na celoštátnej súťaži v Rimavskej Sobote bude TTSK reprezentovať Detský spevácky zbor Základnej umeleckej školy v Senici.

Tlačová správa

Recent Posts

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

1 hodinu ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

2 hodiny ago

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

12 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

13 hodín ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

23 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

24 hodín ago