Categories: Malacky

Falošný kominár okradol seniorku v Malackách

Malackí policajti do týždňa objasnili prípad, pri ktorom bola opäť zneužitá dôverčivosť seniorky. Informuje o tom polícia na svojom profile na sociálnej sieti FB –  Polícia SR – Bratislavský kraj.

Tento krát páchateľ vystupoval ako údajný revízor komínov. Vyšetrovateľ už vzniesol obvinenie zo zločinu lúpeže 24-ročnému Petrovi M. z okresu Malacky. Podľa doterajších informácií polície mal Peter M. dňa 30.08.2019 v popoludňajších hodinách zazvoniť pri bráne rodinného domu v Malackách, pričom sa vydával za revízora komínov.

Po tom ako ho 76-ročná poškodená vpustila do domu, mal predstierať vykonanie kontroly komína. Následne si mal od poškodenej vypýtať poplatok 150,- €, ktoré seniorka vytiahla pred ním zo zošita uloženého v zásuvke kuchynského stola. Obvinený si peniaze vzal a odišiel z domu, no vzápätí sa vrátil a požadoval od nej ďalšie peniaze na opravu. Keď mu žena odmietla vydať ďalšiu hotovosť, obvinený ju mal úderom do hrude odstrčiť od zásuvky, zobral z nej zošiť, v ktorom bolo ďalších 100,- € a z miesta ujsť. V prípade preukázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov.

“V tejto súvislosti opätovne upozorňujeme občanov, predovšetkým seniorov, na podvodníkov, ktorí ich môžu osloviť pod rôznymi vymyslenými legendami (zámienkami) za účelom získania ich dôvery. Následne sa snažia dostať do ich príbytkov, lokalizovať miesto ich úspor a v nepozorovanej chvíli ich okradnúť o nemalé finančné prostriedky, šperky alebo iné cennosti. Zdôrazňujeme, aby seniori nevpúšťali neznáme osoby do svojich príbytkov, neboli s nimi osamote a neukazovali, resp. nevyberali pred nimi peniaze. V prípade, ak sa osoba, ktorú nepoznáte správa podozrivo a snaží sa pod rôznymi zámienkami nadviazať s Vami kontakt, získať Vašu dôveru a vstúpiť do Vašich príbytkov, bezodkladne kontaktujete políciu na čísle 158,” upozorňuje polícia na sociálnej sieti.

Policajné správy

Recent Posts

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

4 hodiny ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

5 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

6 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

6 hodín ago

Aktuálne: Nález tela muža a zranení dvaja maloletí a žena v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

7 hodín ago

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

9 hodín ago