Categories: Skalica

Martin Hujsa ani po zranení nevešia korčule na klinec, svojimi plánmi poteší skalických fanúšikov

Odchovanec skalického hokeja Martin Hujsa sa pred sezónou upísal francúzskemu klubu z Caen, keď v predchádzajúcich dvoch sezónach strávil v rodnej Skalici, ale napokon si vo Francúzsku nezahrá.

Do Francúzska sa rozhodol odísť po tom, ako vo dvoch sezónach v Skalici odohral 109 stretnutí, v ktorých získal 107 bodov za 37 gólov a 70 asistencií. „Začal som komunikovať z Jarom Prošvicom, takisto rodákom zo Skalice, ktorý má vo Francúzsku odohraných už 11 sezón, z toho päť v Caen. S klubom som sa dohodol rýchlo a keďže aj klub bol spokojný, zapojil som sa do tréningového procesu. Keďže som doma absolvoval kvalitnú prípravu pod vedením Michala Holazu, nemal som problémy s testami, či už s zdravotnými alebo fyzickými,“ prezradil ako prišlo k spojeniu s Drakmi z Caen Martin Hujsa.

Nakoniec však z pôsobenia v krajine Galského kohúta nebude nič. „V druhom prípravnom stretnutí proti Rouan mi pri bežnom súboji súper nešťastne pristúpil koleno a hneď som cítil, že je niečo zle. Snažil som sa pár dní dať dohromady, ale nakoniec ma doktor poslal na magnetickú rezonanciu. Verdikt bol nekompromisný, pretrhnutý predný krížny väz. Konzultoval som to s odborníkmi, ktorý mi vysvetlili, že koleno je nestabilné a odporučili mi plastiku krížneho väzu,“ prezradil dôvody ukončenia francúzskej anabázy trojnásobný majster Kazachstanu.

Pri veku, keď hokejistovi ťahá na 40 už takéto zranenie evokuje koniec kariéry. Aj na stránke Drakov z Caen sa objavila informácia, že končíš s hokejom. „Toto zranenie ma prvýkrát donútilo rozmýšľať nad koncom kariéry. S klubom som sa dohodol na ukončení kariéry, aj keď mi bolo umožnené maródovať vo Francúzsku, ale čo by som tam robil… Samozrejme som sa rozhodol, že s hokejom ešte končiť nechcem,“ nevzdáva sa hokejový matador, ktorému na zimných štadiónoch nepovedia ináč ako Hujer.

Vo Francúzsku bol pritom spokojný a mal z úvodu pôsobenia v Caen dobré pocity. „Chcel by som sa poďakovať všetkým vo Francúzsku. Od vedenia cez trénerov až po každého spoluhráča za pomoc. Takisto ďakujem všetkým, ktorí mi už stihli prejaviť podporu po tom, čo som sa zranil, predovšetkým rodine,“ netajil pozitívnu skúsenosť s ľuďmi vo francúzskom klube Skaličan.

V prvom rade sa teraz musím dať zdravotne dohromady. Uvidím ako bude liečba prebiehať. Už najbližší utorok 10. septembra idem k doktorovi v Čechách a potom budem múdrejší. Ja pevne verím, že sa na ľad ešte vrátim a ak bude možné, tak aj v Skalici. Ale to predbieham, lebo ešte neviem či sa s Lipkom (Miroslav Lipovský, majiteľ HK Skalica) dohodnem. Viem, že už majú káder plný a tak uvidím, ako sa situácia vyvinie. Je to pre mňa nová skúsenosť, keďže až doteraz sa mi vážne zranenia vyhýbali,“ naznačil svoje predstavy Hujsa.

Skalickému bojovníkovi želáme úspešný boj so zranením a aby mu vyšlo predsavzatie, že ho ešte na ľadovej ploche v súťažných dueloch uvidíme.

Vlado Miček

Recent Posts

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

9 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

10 hodín ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

20 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

21 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

22 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

22 hodín ago