Myjava

Festival obmedzí dopravu v Myjave, využiť môžete vláčik aj autobusy

Mesto Myjava vyzýva vodičov a majiteľov motorových vozidiel, aby od piatka 17. 6. 2022 od 20.00 h neparkovali na parkoviskách v centre mesta na Námestí M. R. Štefánika a pri rieke Myjava z dôvodu príprav na sobotňajší “Jarmek pot mijafskú vežu”, ktorý bude súčasťou 62. Medzinárodného folklórneho festivalu (MFF) MYJAVA 2022.

Parkovanie počas MFF MYJAVA 2022

Mestská polícia Myjava oznamuje, že v sobotu 18. 6. 2022 bude v čase od 6.00 do 14.00 h uzavreté Námestie M. R. Štefánika vrátane komunikácie pri rieke Myjava z dôvodu konania jarmoku a sprievodu folklórnych súborov v rámci Medzinárodného folklórneho festivalu MYJAVA 2022.

V čase uzávierky nebude možné parkovať vozidlami v centre mesta. Mestská polícia preto žiada vodičov motorových vozidiel, aby sa počas uzávierky riadili pokynmi príslušníkov polície a dopravným značením. Doprava bude v tomto čase presmerovaná na Partizánsku ulicu, Ulicu 1. mája, Staromyjavskú ulicu a Pirte v oboch smeroch.

Parkoviská pre návštevníkov festivalu budú aj tento rok na Marečkovej ulici, od križovatky Hurbanovej ulice s Moravskou ulicou po križovatku Hurbanovej ulice so Staromyjavskou ulicou a na Moravskej ulici po križovatku Moravskej ulice s Hurbanovou ulicou.

Tiež bude možné využiť ostatné parkoviská na Myjave za predpokladu, že vodiči dodržia ustanovenia cestného zákona. Ďalšie parkovacie miesta budú už tradične za malý poplatok k dispozícií pri areáli Trnovce. Budú opäť riešené na trávnatých plochách pri festivalovom areáli.

Kyvadlová doprava na festival

„Aj tento rok budeme radi, ak na dopravu do areálu MFF MYJAVA 2022 využijete predovšetkým kyvadlovú dopravu, ktoré sme pre vás pripravili. K dispozícií bude opäť cestný vláčik a autobusy SAD, ktoré budú medzi Trnovcami, autobusovou stanicou Myjava a vo vybraných časoch aj medzi železničnou stanicou Myjava a mestskou časťou Turá Lúka premávať od piatka 17. do nedele 19. júna 2022,“ informujú organizátori festivalu a mesto Myjava.

Cestovné poriadky tu: https://www.mffmyjava.sk/kyvadlova-doprava/

Využitím vláčika a autobusov sa vyhnete “parkovacím manévrom” v meste a na lúke pri areáli Trnovce a spravíte niečo aj pre životné prostredie.

Program MFF Myjava

Prvé programy MFF MYJAVA 2022 sa uskutočnia už v stredu 15.6.2022.

Zdroj: Mesto Myjava

Redakcia

Recent Posts

Študent skalického gymnázia v tíme Petra Sagana

Študent IV.B triedy skalického gymnázia Samuel Skladan sa stal členom nového slovenského prokontinentálneho cyklistického tímu…

5 hodín ago

Záhorie a Kopanice: Cez noc prehánky a výdatný dážď

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMU) vydal na túto noc do utorka 7.5.2024 doobeda, výstrahu 1. stupňa…

6 hodín ago

Pri tragickej nehode motorkára na Záhorí zasahoval vrtuľník

Leteckí záchranári zo svojej základne v Bratislave boli dnes popoludní vyslaní k nehode motocyklistu v…

7 hodín ago

TTSK: Župa bude spolupracovať s Ústavom pamäti národa

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) podpísal memorandum o spolupráci s Ústavom pamäti národa (ÚPN). Memorandum zahŕňa spoluprácu s verejnoprávnou…

9 hodín ago

Sekulský jarmok remeselníkov 2024

Zažite opäť jedinečnú atmosféru na podujatí Sekulský jarmok remeselníkov 2024, ktorý oživí obec na Záhorí…

11 hodín ago

Holíč: Zrážka áut, kolóna ale aj cestári či uzávera pre opravu mosta

V Holíči na Bernolákovej za kruhovým objazdom smerom von z mesta na Skalicu sa zrazili…

13 hodín ago