Categories: Skalica

Filip Blažek sa vracia na Záhorie, Senicu vymenil za Skalicu

Futbalista Filip Blažek sa po roku a pol vracia na Záhorie. Miesto klubu FK Senica, v ktorom futbalovo vyrastal, sa sťahuje do neďalekej Skalice.

Blažek odišiel v lete 2017 z futbalového klubu FK Senica do mužstva najvyššej dánskej súťaže Bröndby Kodaň. V dánskom tíme získaval štarty predovšetkým vo farbách juniorského a rezervného tímu, do áčka naskočil v pohárových stretnutiach a raz aj v najvyššej súťaži. „Pôsobenie v Dánsku mi dalo veľmi veľa. Zdokonalil som sa v cudzom jazyku a dokázal som sa osamostatniť. Myslím si, že futbalovo som sa posunul dopredu vo všetkých činnostiach, ale uvedomujem si, že stále je čo zlepšovať,“ uviedol pre oficiálny web MFK Skalica talentovaný záložník.

Fidži ako mladého futbalistu prezývajú má zmluvu s dánskym klubom do roku 2020 a do Skalice prišiel na polročné hosťovanie. „Môj príchod do Skalice vznikol tak, že ma oslovil tréner Dojčan. Poznám sa s ním ešte zo Senice, kde ma trénoval v mládežníckych výberoch. Potom sa dali veci do pohybu a dohoda sa zrodila veľmi rýchlo,“ prezradil ako prišlo k prestupu do Skalice Blažek.

Napriek tomu, že prichádza do nového prostredia, v kabíne nájde viacero známych tvári z minulosti. „Poznám viacerých chalanov. S Máriom Hollým sme boli odmalička susedia. Z pôsobenia v Senici poznám Maťa Mášika, Maťa Kovaľa, Maťa Junasa a taktiež Vojta Milošoviča. Okrem nich poznám aj Tomáša Milotu, Švrkiho (Lukáša Švrčeka), Nadíka (Martina Nagya) a Opiho (Lukáša Opielu),“ naznačil menoslov známych tvárí v skalickom drese pre klubový web.

Po menšom hernom nasadení v Dánsku si od pôsobenia na Záhorí sľubuje predovšetkým väčšiu zápasovú prax. „Dúfam, že sa presadím do základnej zostavy a podarí sa nám splniť ciele, ktoré sme si stanovili,“ potvrdil 20-ročný futbalista, ktorý v januári nazrel už aj do reprezentácie Slovenska do 21 rokov.

Vlado Miček

Recent Posts

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

9 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

11 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

11 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

12 hodín ago

Aktuálne: Nález tela muža a zranení dvaja maloletí a žena v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

13 hodín ago

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

14 hodín ago