Categories: Skalica

📷 Oslávenec Hujsa naštartoval obrat HK Skalica proti HC Topoľčany

V dôležitom stretnutí pre domácich si Skaličania udržali vďaka trojbodovému víťazstvu šancu na 4. miesto.

HK Skalica – HC Topoľčany 5:2 (1:1, 4:1, 0:0)

Góly a asistencie: 17. Janík (Škápik, Hujsa), 30. Hujsa (Štumpf, Škápik), 34. Janáč (A. Kotzman), 34. Vaškovič (Štumpf, Hujsa), 39. Štumpf (Grman) – 3. Pekarčík, 28. Uhnák (Tábi, Bystričan)

HK Skalica: Romančík – Janík, Škápik, Pač, Trávniček, Straka, Grman, P. Kotzman, Hílek – Vaškovič, Hujsa, Štumpf – Jurák, Mowrey, Okoličány – A. Kotzman, Jaša, Janáč – Kniazev, Dufek, Trnka

HC Topoľčany: Halo – Ďurčo, Hřebíček, Kováčik, Hrudík, Hruška, Bystričan, Bulák, Šťastný – Tábi, Tomčák, Podstavek – Lichanec, Kalináč, Kluka – Pekarčík, Laššo, Uhnák – Nemček, Klenko, Bečka

Rozhodcovia: Druga, Bachúrik – Beniač, Šefčík

Zápas sa začal milou slávnosťou, keď domácemu veteránovi Martinovi Hujsovi odovzdali symbolický dres s číslom 1000, čo predstavovalo jeho bodový zisk počas jeho kariéry. Dres mu odovzdala primátorka mesta Skalica Anna Mierna a šéf hokejového klubu HK Skalica Miroslav Laipovský.

Začiatok súboja sa niesol v opatrnom duchu, ale už v 3. minúte sa z úvodného gólu stretnutia tešili hosťujúci hráči, keď sa strelou medzi betóny presadil Pekarčík. Domáci v priebehu prvej časti dostali výhodu štyroch presilových hier, ale dokázali sa presadiť až v tej záverečnej, keď sa pred bránkou najlepšie zorientoval Ondrej Janík po asistenciách Škápika a Hujsu. Do kabín sa tak išlo za nerozhodného stavu.

V druhej časti sa viac myslelo na ofenzívu ako defenzívu, čomu zodpovedal aj pomer striel 20:17 pre domácich. Lenže aj v druhej tretne sa do vedenia dostali hostia, keď sa v 28. minúte v presilovej hre presadil Uhnák. O pár desiatok sekúnd už mohli ísť Topoľčany do dvojgólového vedenia, ale výborne v prečíslení zasiahol domáci gólman Romančík. Hostia za tento moment pykali už v 30. minúte, keď sa v presilovej hre svojim dôrazom pred bránkou presadil Hujsa a vyrovnal na 2:2. Od tohto okamihu začali Záhoráci na ihrisku dominovať a v 34. minúte sa po presnom zásahu Janáča prvýkrát tešili z vedenia. O necelé dve minút už bol rozdiel dvojgólový, keď po nádhernej akcii po osi Hujsa, Štumpf Vaškovič posledný menovaný zakončoval do odkrytej bránky. Hostia dostali šancu na zvrat v 37. minúte pri vylúčení Štumpfa. Lenže výhodu nevyužili a Štumpf po tom ako naskočil na ľad, dostal ideálnu prihrávku od Grmana, pohral si s defenzívou hostí a nad rameno bezmocného Hala zvýšil už na 5:2.

Záverečnú tretinu začali Topoľčany v početnej výhode, ale nedokázali si v nej vytvoriť žiadnu šancu. V nasledujúcich minútach pozorná defenzíva domácich zverencov Ľubomíra Hurtaja k ničomu nepustila, a s prehľadom dokráčala k víťazstvu, ktoré ich udržalo v hre o 4. priečku v tabuľke.

Vlado Miček

Recent Posts

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

15 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

17 hodín ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

18 hodín ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

1 deň ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

2 dni ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

2 dni ago