Senica

FK Senica je bez licencie do Fortuna ligy a oficiálna web stránka opäť nefunguje

FK Senica nebude v budúcej sezóne účastníkom najvyššej futbalovej Fortuna ligy. Klub nedostal licenciu, neuspel u Odvolacieho orgánu licenčného konania Slovenského futbalového zväzu (SFZ). Informuje o tom dnes SFZ.

Ďalej je to už v rukách  Prezídia Únie ligových klubov ( ÚLK ) na svojom budúco- týždňovom riadnom zasadnutí v stredu 1.júna 2022.

Oficiálna web stránka klubu FK Senica je aktuálne nefunkčná.

fksenica.eu 27.5.2022

Futbalový klub Senica sa odvolal voči rozhodnutiu Prvostupňového orgánu licenčného konania, ktorý neudelil Senici licenciu pre súťažný ročník Fortuna ligy 2022/23. V piatok 27. mája odvolací orgán licenčného konania SFZ zasadol a rozhodol o neudelení licencie pre Senicu. To znamená, že klub nemôže v sezóne 2022/23 hrať najvyššiu slovenskú futbalovú súťaž Fortuna ligu a ani 2. najvyššiu ligu.

Situáciu ohľadom Senice intenzívne sledujeme. Prijali sme dnes informáciu od nezávislého orgánu, ktorým je Odvolací orgán licenčného konania. O ďalšom postupe rozhodne v zmysle Súťažného poriadku Prezídium ÚLK, ktoré má plánované riadne zasadnutie budúci týždeň v stredu,“ informoval výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák pre oficiálnu stránku najvyššej súťaže.

Pre nesplnenie požiadaviek infraštruktúrnych (štadión pre domáce stretnutia) a finančných licenčných kritérií (ročná účtovná závierka, záväzky po lehote splatnosti voči iným futbalovým klubom a vlastným zamestnancom, finančné informácie do budúcnosti) OOLK rozhodol potvrdiť rozhodnutie POLK a neudeliť klubu FK Senica, a. s. licenciu pre štart vo Fortuna lige a klubových súťažiach UEFA v licenčnej sezóne 2022/2023. Klub v odvolacej dokumentácii nepreukázal, že odstránil dôvody, ktoré viedli k neudeleniu licencie v prvostupňovom konaní,” píše sa v Úradnej správe SFZ č. 45, zo dňa 27.5.2022.

Senica bola súčasťou najvyššej slovenskej futbalovej ligy nepretržite od sezóny 2009/2010. Dvakrát sa stala vicemajstrom ligy a dvakrát hrala finále Slovenského pohára. V sezóne 2022/2023 už medzi slovenskou ligovou elitou figurovať nebude.

Redakcia

Recent Posts

Upozornenie: Vodičov čaká týždeň obmedzení od Kútov na D2

Na diaľnici D2 od Záhoria za Kútmi v smere do Bratislavy bude počas budúceho týždňa…

7 hodín ago

V stredu pochod Sobotištská 15-ka

V stredu sa uskutoční tradičný, tento rok už 40. ročník, turistického pochodu Sobotištská pätnástka. Informujú…

9 hodín ago

Upozornenie: Hraničný most na Záhorí bude uzatvorený

Slovenská správa ciest (SSC) informuje o uzávierke hraničného mosta cez rieku Morava medzi Slovenskom a…

11 hodín ago

Aktuálne: Obmedzenie dopravy pre nehodu na Pezinskej Babe

V klesaní z Pezinskej Baby v smere od Perneku na Pezinok dopravná nehoda v zákrute,…

14 hodín ago

📷 📺 Desatoro turistu a tipy na výlet

Na čo všetko by ste mali myslieť, v rámci plánovania turistických výletov, pre vás pripravila redakcia…

18 hodín ago

📷 📺 Expozícia M.R. Štefánika Generál – osloboditeľ v jeho rodisku na Košariskách

Nová expozícia SNM – Múzea Slovenských národných rád – Múzea M. R. Štefánika v jeho…

1 deň ago