Skalica

Kostelník skončil v MFK Skalica, kormidlo preberá Juraj Jarábek

MFK Skalica dnešným dňom oznamuje, že v klube nebude naďalej pokračovať dlhoročný kormidelník, Jozef Kostelník. V nasledujúcej sezóne povedie „A“ mužstvo Juraj Jarábek.

Juraj Jarábek prichádza z ŠKF Sereď, predtým pôsobil v kluboch FC DAC 1904 Dunajská Streda, Spartaka Trnava či vo ViOn Zlaté Moravce. Rozhovor s novým kormidelníkom mužstva prináša oficiálna web stránka klubu www.mfkskalica.sk.  

Ako vnímate dôveru, ktorú do vás vložilo vedenie tým, že vás oslovilo ako trénera A-mužstva?

Samozrejme, za každú dôveru sme my tréneri vďační. Priznám sa, že mal som aj iné ponuky, ale rozhodlo myslím to rodinné prostredie, rodinný klub v Skalici. Skalicu sledujem a bolo to rýchle jednanie, ktoré malo naozaj hlavu aj pätu a hlavne ten interes zo strany Skalice, od pána Bartoša aj Lukáša Vargu. To jednanie bolo naozaj veľmi príjemné a malo to hlavu aj pätu.

Máte už vytvorenú predstavu o tom, akú hernú tvár chcete v mužstve nastaviť?

Skalicu sledujem, pracuje sa tu koncepčne, tím je dlhodobo pohromade, Jožko Kostelník tu bol 5 rokov, čiže tu zanechal hlbokú brázdu, verím, že budeme ďalší účastník Fortuna ligy a že to vyjde. Ako hovorím, čaká nás výzva a aj z toho pohľadu bude naša práca k tomu smerovať.

Súčasťou futbalových zápasov bývajú aj fanúšikovia, čo môžu na štadiónoch očakávať oni, je predstava, že by mohli vidieť aj iný štýl hry ako videli doteraz?

Tak moja filozofia je určite herná, futbal sa hrá pre ľudí a ja verím, že tí ľudia budú chodiť na futbal, budú hladní po futbale a samozrejme budú chcieť vidieť dobrý futbal aj keď v dnešnej dobe je to ťažké z pohľadu toho, že každý sedí doma pri televízore a sleduje anglickú ligu, španielsku alebo nemeckú ligu. Ako hovorím, verím, že ten “klubizmus” tu bude, aj keď je tu veľký konkurent hokej, ale verím, že tú cestu si nájdu.

Posledná otázka je smerovaná na hráčov. Môžeme po vašom príchode očakávať nové mená?

Ale určite. Zasa sa musím vrátiť k tomu, k tej prvej lige, pretože ja som tréner dlhé roky, viem ohodnotiť tú ligu a je tam veľký skok medzi druhou a prvou ligou takže pre hráčov Skalice to bude určite výzva a samozrejme konkurencie je základ pre všetkých, tam určite musia prísť nejaké nazvime to posily, ktoré by naozaj mali byť posilami a verím, že v tomto rodinnom klube zapadnú. Ale hovorím, tá konkurencia je základ, aby tí hráči mali radosť z futbalu, aby sme u nich vypestovali lásku k futbalu, čo verím, že majú a aby mali svoje ciele vysoké, pretože je to ich zamestnanie a aby to tak aj vyzeralo na tom ihrisku.

https://www.nazahori.sk/2022/05/27/fk-senica-je-bez-licencie-do-fortuna-ligy-a-oficialna-web-stranka-opat-nefunguje/
Redakcia

Recent Posts

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

7 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

8 hodín ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

18 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

19 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

19 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

20 hodín ago