Categories: Senica

FK Senica na úvod sezóny remizovala v Ružomberku

Štart do nového ročníka fortunaligy absolvovali futbalisti FK Senica v Ružomberku, odkiaľ si vezú cenný bod za bezgólovú remízu.

MFK Ružomberok – FK Senica 0:0

ŽK: Madleňák – Šumbera, Egert, Mašulovič, rozhodovali: Kružliak – Pozor, Štofík, 424 divákov.

MFK Ružomberok: Krajčírik – Fabiš, J. Maslo, Luka, Madleňák – Zsigmund (88. Dopater) – Gerec (70. Kubík), Takáč (59. Brenkus), Kochan, Selecký (70. Tancík) – Regáli

FK Senica: Ravas – Svoboda, Pavlík, Gáč, Šimčák – Goslin (78. F. Buchel), Egert (70. Halabrín) – Hezoučký (55. Niarchos), Duda (55. Mašulovič), Šumbera – Sukisa

Úvodné dejstvom ničím nezaujalo. Domáci mali častejšie loptu na svojich kopačkách, lenže bez jedinej šance, akurát vedľa brány leteli dve nepresné hlavičky Madleňáka a Masla po rohovým kopoch. Prvá štyridsaťpäťminútovka neponúkla ani žiadnu strelu medzi žrde. Do prestávky sa stretnutie odvíjalo zväčša medzi šestnástkami s nepresnosťami vo finálnej fáze.

V druhej polovici mali Ružomberčania viac z hry, začali sa viac hýbať, no chýbala im myšlienka. Na prvú strelu medzi tri žrde sa čakalo 60 minút, keď z priameho kopu strieľal Brenkus a Ravas loptu vyrazil. V 66. minúte Regáli krížnym pokusom z rohu šestnástky minul pravý roh brány hostí. V 74. minúte z prvej namieril Brenkus, no trafil iba senického gólmana. Na druhej strane o štyri minúty neskôr sa na hranici malého vápna po akcii striedajúceho Halabrína v gólovej pozícii ocitol Šumbera, no domáci jeho koncovku zblokovali. V nadstavenom čase ešte propagačnú strelu vyslal Regáli a v samotnom závere ešte Sukisa štipľavým projektilom preveril domáceho brankára Krajčírika.

Hlasy trénerov

Peter Struhár, tréner MFK Ružomberok: „Sme nešťastní, že sme súpera, ktorý hral organizovane, nezlomili. Vypracovali sme si tlak, mali sme držanie lopty, ale neboli sme adresní, čo sa týka striel. Nevyužili sme štandardné situácie. Musím povedať, že chalani nechali na ihrisku všetko. Trochu nám chýbala kvalita centrovaných lôpt, lepšie rozmiestnenie v pokutovom území a finálna prihrávka, aby sme sa mohli dostať do zakončenia. Hráči sa síce presadzovali v krajných vertikálach, no efekt, čo sa týka šancí, nebol.

Pavel Šustr, tréner FK Senica: „Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas, že to nebude jednoduché. Vzhľadom na to, že tím len skladáme, pričom ešte po ceste autobusom do Ružomberka nebolo zrejmé, kto bude môcť nastúpiť, tak musím povedať, že náš výkon, čo sa týka defenzívy a pracovitosti, bol v poriadku a čo sa týka futbalovosti, tam máme väčšie rezervy. Súpera sme však nepustili do žiadnej stopercentnej šance. Samozrejme, po štandardných situáciách hrozili stále. Keď to zhrniem, bod z Ružomberka je veľmi cenný.

Odkaz na fotogalériu k zápasu: MFK Ružomberok – FK Senica 0:0

 

Tlačová správa

Recent Posts

📷 📺 Sobotište bolo „Mekkou“ habánov viac ako 200 rokov

Na Záhorí v Sobotišti v Trnavskom samosprávnom kraji vzniklo v zrekonštruovanom mlyne múzeum, ktoré pripomína…

6 hodín ago

Aktuálne: V tuneli Sitina zrážka viacerých áut smerom na Záhorie

Na diaľnici D2 v Tuneli Sitina smerom do Lamača sa v ľavom pruhu zrazilo viacero…

8 hodín ago

Sviatočný deň aj parným rušňom Mazutka k Plaveckému hradu

Vlak s historickým parným rušňom Mazutka bude vypravený v Bratislave. Trasa povedie Záhorím cez Zohor, Lozorno,…

13 hodín ago

Myjava: Na hasičskom dni predstavia zrekonštruovanú Tatru 2630

Dobrovoľný hasičský zbor (DHZ) Jána Mihálika Myjava, OZ Myjavská hasičská história, ostatné dobrovoľné hasičské zbory…

15 hodín ago

Aktuálne: Opakovaná hrozba výbušninou uzatvorila školu v Marianke

Aktualizácia: Počet bombových hrozieb rastie, NAKA preveruje viac ako 1300. O obsahu mailu informoval portál…

16 hodín ago

Študent skalického gymnázia v tíme Petra Sagana

Študent IV.B triedy skalického gymnázia Samuel Skladan sa stal členom nového slovenského prokontinentálneho cyklistického tímu…

1 deň ago