Categories: Skalica

📺 Záhorácke derby na úvod II. ligy v prospech MFK Skalica

V záhoráckom derby na úvod druhej najvyššej súťaži boli úspešnejší skúsenejší hráči MFK Skalica, ktorí zdolali nováčik z Rohožníka najtesnejším rozdielom 1:0.

Domáci pod taktovkou niekdajšieho vynikajúceho futbalistu Szilárda Németha nastúpili proti tímu Jozefa Kostelníka, pre ktorého to bol už 131. zápas v pozícii trénera MFK. V drese domácich sa predstavil aj Marek Frimmel, ktorý za MFK odohral 34 zápasov.

FC Rohožník – MFK Skalica 0:1 (0:0)

Gól: 63. Šebesta, žltá karta: 56. Fila

FC Rohožník: Havlík – Pittner, Škuta, Frimmel, Milota, Fila (80. Prášek), Privrel, Sčepka (66. Mohorko), Herman, Hitka, Meliš (66. Tomovič)

MFK Skalica: Junas – M. Nagy, Blažek, Rudzan, Mizerák, Petr, Černek, Hambálek (46. Brigant), Šebesta, Voleský (64. Kousal), Baumgartner (90. +1 Mášik).

Od začiatku sa Skaličania snažili o útočnú hru a už po piatich minútach získali tri rohové kopy. Prvá veľká šanca prišla v 8. minúte, keď v neprehľadnej situácii pred domácou bránkou sa Šebestovi nepodarilo cez viacerých brániacich hráčov skórovať. Domáci sa pred Martina Junasa dostali v 13. minúte, ale nevznikol z toho ani náznak šance. Prvá prišla v 18. minúte, ale skalický brankár nezaváhal. To už sa hra vyrovnala a domáci sa na polovicu hostí dostávali častejšie. Ďalšia šanca domácich prišla v 19. minúte, ale skončila sa iba rohovým kopom. Náznak šance pre MFK prišiel v 21. minúte, ale napokon z toho bol iba nezužitkovaný rohový kop. Následne faul na Mizeráka a jeho priamy kop vyústil na piaty a šiesty rohový kop. Najlepšie sa po ňom zorientoval Martin Černek, ale jeho hlavička tesne minula domácu bránku.

Druhú 45-minútovku začali aktívnejšie hostia a do prvej šance sa dostal Denis Baumgartner. Tlak Skaličanov pokračoval, pribúdali šance a tiež rohové kopy, keď už po hodine hry ich mali hostia na svojom konte desať, ale bez gólového efektu. V 63. minúte sa skóre už menilo. Po prihrávke kapitána Martina Nagya sa najlepšie zorientoval a presadil minuloročný druhý najproduktívnejší hráč súťaže Daniel Šebesta. Výborne sa v 78. minúte presadil aktívny Baumgartner, ktorý tesne minul domácu bránku. Filip Blažek o pár minút neskôr po výbornom centri iba trafil náruč domáceho brankára. V 89. minúte Šebesta z otočky vystrelil tesne vedľa bránky. Poistku pre hostí mohol dať v 92. minúte nastaveného času Jakub Kousal, ktorý zahodil obrovskú šancu a bol z nej iba 14. a 15. rohový kop.

Hlasy po zápase:

Jozef Kostelník, tréner MFK Skalica: “Chceli sme vyhrať a to sa nám aj podarilo. Bol to pre nás ťažký zápas, čo sme aj vedeli a som rád, že sme ho zvládli na nulu, takže spokojnosť. Povedali sme si, ako ich chceme prekonať po strane taktickej, aby sme sa dostali do väčších šancí, čo sa nám aj v druhom polčase podarilo. Mohli sme vyhrať aj väčším rozdielom, takže to bolo dobré v druhom polčase. Chceli sme loptu podržať na súperovej polke, čo sa nám aj darilo. Škoda, že sme z brejkových šancí nevyužili viac. Ale je začiatok sezóny a určité veci si musia ešte sadnúť. Noví hráči sa zatiaľ javia dobre aj pocharakterovej a futbalovej stránke. Je ich sedem a dnes boli piati v základnej zostave, ale určite potrebujeme pracovať na systémových veciach. Víťazstvo nás určite povzdbudí. Do ďalších zápasov pôjdeme s tým, že sa chceme naďalej zlepšovať a vyhrávať zápasy.

 

 

 

FC Rohožník – MFK Skalica 0:1

Tlačová správa

Recent Posts

Aktuálne: Kriminálka je pri náleze tela a zranenej ženy v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

8 minút ago

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

2 hodiny ago

Vrtuľníková záchranka dnes večer zasahovala v Malackách

Záchranársky vrtuľník z Bratislavy bol v piatok (26.4.2024) večer vyslaný na Záhorie do Malaciek na…

10 hodín ago

Cez víkend čaká vodičov obmedzenie na D2 v smere od Záhoria

Polícia Slovenskej republiky vydala upozornenie pre vodičov na víkend ohľadom dopravného obmedzenia na diaľnici D2.…

11 hodín ago

Tajomstvo 300-ročnej lipy: Svedok histórie obce Smrdáky

V malebnej kúpeľnej obci Smrdáky na Záhorí, známej svojimi liečivými prameňmi, stojí výnimočný prírodný pamätník…

16 hodín ago

Stretnutie s históriou: Zaujímavé príbehy Záhorákov v Amerike

Cyklus Stretnutie s históriou v Malackách pokračuje v máji prednáškou na tému Zaujímavé príbehy Záhorákov…

17 hodín ago