Senica

FK Senica s čisto slovensko-českou základnou jedenástkou zdolal Michalovce

Futbalisti FK Senica, v ktorej drese v základnej zostave nastúpilo 8 Slovákov a 3 s českou národnosťou, zvíťazili v sobotnom zápase 2. kola nadstavby o udržanie sa vo Fortuna lige nad Michalovcami 2:1.

FK Senica – MFK Zemplín Michalovce 2:1 (1:0)

Góly: 5. Svoboda, 56. Jurdík – 51. Kanu. Rozhodovali: Gemzický – Štofik, Hrmo, ŽK: J. Buchel,  Totka, Kučera – Tosevski, 273 divákov

FK Senica: Ravas – Kučera, Pavlík, Mihal, Svoboda –  Halabrín (90.+ Mašulovič), Totka – J. Buchel (56. Vikri), Piroska, Oršula (90.+ Witan) – Jurdík (69. Niarchos)

MFK Zemplín Michalovce: Kožuchar – Kotula, Vaško, Ranko, Mendez – Marcin (68. Popovits), Oshima (76. Ntotis), Begala, Žofčák (76. Peňa) – Gembický (46. Yilmaz), Tosevski (46. Kanu)

Seničania nastúpili proti Michalovciam s odhodlaním získať aspoň nejaké body. Prvú strelu vyslal  hosťujúci Žofčák z priameho kopu, Ravas loptu kryl. Domácim sa podarilo dostať do vedenia už v 5. minúte, po prieniku kapitána Pirosku do 16-ky a jeho prihrávke sa obranca Svoboda ocitol zoči-voči Kožucharovi a ľavačkou poslal loptu za jeho chrbát. V ďalšom priebehu mali Michalovčania viac loptu na svojich kopačkách, domáci hrozili brejkovýmu situáciami. Obrovskú možnosť na vyrovnanie mali hostia v 28. minúte, keď po hlavičke Begalu Ravas na brankovisku loptu vyrazil a ďalšia dorážka trafila domáceho obrancu. Domáci pohrozili ešte v 43. minúte po brejkovej situácii, keď zakončoval po prihrávke Jurdíka Piroska vedľa.

Druhý polčas priniesol vyrovnaný priebeh, pričom loptu mali viac na svojich kopačkách domáci. Hosťom sa podarilo vyrovnať v 51. minúte, keď v 16-ke dostal priestor Kanu a strelou k pravej žrdi vyrovnal. Domácich to však nerozhodilo a o päť minút opäť viedli. Piroska vysunul Jurdíka a ten nezaváhal. O dve minúty mohol padnúť gól do siete hostí. Po rohovom kope zakončoval Mihál, brankár Kožuchar výborne zasiahol. Hostia si vypracovali ešte šancu v 70. minúte, keď po rohu Žofčáka hlavičkoval Kanu, no Ravas bol na svojom mieste.

Hlasy po zápase

Pavel Šustr, tréner FK Senica: “Musím mojich hráčov pochváliť, ako odohrali tento zápas, dali do toho celé srdce. Dnes sme to postavili na slovenských a českých hráčoch, ktorí majú väčší vzťah ku klubu, k regiónu. Ideme ďalej…

Miroslav Nemec, tréner MFK Michalovce: “Všetci vieme, v akom stave sa nachádza Senica. Preto ich obdivujem, aký hrajú futbal, ako bojujú a je vidieť, že futbal milujú. V našom klube funguje všetko ako má. Napriek tomu sa hanbím, aký výkon hráči podali, ako pôsobili na ihrisku. Neuvedomujú si, za čo hrajú a čo riskujú.

Tlačová správa

Recent Posts

Školy aktuálne nečelia ďalšej hrozbe, výučba bude pokračovať

Výučba na slovenských školách bude vo štvrtok plynule pokračovať. Polícia skontrolovala všetky školy, v ktorých…

13 hodín ago

Aktuálne: Nikolasa z Myjavy obvinili za šírenie poplašnej správy

V rámci včerajšieho poobedia (7.5.2024) polícia na linke 158 zaznamenala oznam o nachádzajúcej sa bombe…

15 hodín ago

Mlyny zo Záhoria sa zapoja do Dňa otvorených mlynov v Česku

V sobotu 11. mája 2024 sa po prvýkrát uskutoční v Českej republike Deň otvorených mlynov.…

18 hodín ago

Stupavské hádzanárky vyhrali 1. ligu, sezónu hodnotí tréner

Skvelý úspech sa podaril hádzanárkam HC Tatran Stupava. Ženy zo Záhoria ovládli suverénne 1. ligu,…

18 hodín ago

Deň víťazstva nad fašizmom

Pred 79 rokmi - 8. mája 1945 - sa na európskom kontinente skončil doposiaľ najtragickejší…

23 hodín ago

📷 📺 Sobotište bolo „Mekkou“ habánov viac ako 200 rokov

Na Záhorí v Sobotišti v Trnavskom samosprávnom kraji vzniklo v zrekonštruovanom mlyne múzeum, ktoré pripomína…

1 deň ago