Categories: Skalica

📷 Filip Tomovič dal prednosť Skalici pred Neymarom a Brazíliou, po premiérovom góle verí v úspech s Popradom

Do MFK Skalica prišiel šikovný záložník Filip Tomovič už počas rozbehnutej sezóny 2017/18 a nemal jednoduché.

Do zápasov zväčša naskakoval ako striedajúci hráč, čo nebolo jednoduché. Od začiatku sezóny sa stal pod trénerom Jozefom Dojčanom stabilným pilierom základnej zostavy. „Som spokojný, ale určite je ešte čo zlepšovať. Nielen ja, ale ani celé mužstvo ešte nehráme maximum na čo máme a verím, že naše výkony budú mať stúpajúcu tendenciu,“ s pokorou poznamenal odchovanec trnavského Spartaka.

Filipovi sa v úvode sezóny črtala šanca zahrať si v Brazílii na turnaji Neymar Jr´Five, kde si spolu so svojimi spoluhráčmi z Trnavy vybojoval účasť ako najlepší tím zo Slovenska. Lenže turnaj sa prekrýval s úvodným kolom a Filip ako správny profesionál dal prednosť skalickému dresu. „Riadim sa heslom, že všetko je tak ako má byť. Som presvedčený, že keď som sa vzdal tohto podujatia, bude to na niečo dobré. Pevne verím, že raz sa do Brazílie niekedy v budúcnosti predsa len pozriem,“ s nadhľadom hodnotí ťažké rozhodovanie z úvodu ročníka.

Záložník, ktorý dokáže hrať nielen v strede, ale aj na kraji mal blízko k premiérovému presnému zásahu v drese Záhorákov už proti Lipanom, keď jeho polostrelu-polocenter zrazil obranca do vlastnej siete. Teraz sa dočkal v pohárovom stretnutí. „V mužstve mám v popise práce iné úlohy ako strieľať góly, aj keď v minulosti som vždy nejaký ten presný zásah zaznamenal. V Skalici som si na neho musel počkať dlhšie, ale pevne verím, že keď som to už pretrhol, nebude posledný a na konci sezóny ich bude na konte viac. Dúfam, že ich pridám viac ako Lukáš Hlavatovič, ktorý je vždy veľmi produktívny :D,“ so smiechom dodal 24-ročný futbalista.

Premiérový gól padol v pohárovom stretnutí s Pezinkom a Filip s ním uzatvoril skóre na konečných 5:1 v prospech Skalice. „Zápas sa schyľoval ku koncu a o všetkom už bolo rozhodnuté. Nabehol som si do šestnástky pri našom rýchlom protiútoku. Dostala sa ku mne odrazená strela Sombyho (Sombata), ktorú som už len dorazil do siete,“ popisuje premiérový zásah v drese Záhorákov.

Síce sú ešte odohrané iba tri kolá, ale aj tak je pozícia na 2. mieste a jediná strata bodov za bezgólovú remízu v Prešove dobrým štartom. „Každý spoluhráč by asi odpovedal rovnako. Je ešte priveľmi skoro na nejaké uspokojenie. V každom prípade sme radi, že sa nám zatiaľ herne darí a že bodujeme, ale sme iba na začiatku. Sme stále na štarte a ak chceme byť na konci spokojní, musíme stále napredovať,“ nepreceňuje aktuálnu pozíciu.

Už cez víkend veľa napovie duel s Popradom. Ten sa pred štartom netajil vysokými ambíciami a cieľom byť vážnym konkurentom v boji o postup. Síce v posledných dvoch dueloch herne ani výsledkovo nepresvedčil, ale podľa mien v zostave, kde figurujú bývalí reprezentanti Šesták či Kopúnek, ich nemožno podceniť ani na sekundu. “Dá sa očakávať, že to bude šláger kola a musíme k zápasu pristúpiť plne koncentrovaní. Verím, že vďaka neskoršiemu začiatku stretnutia príde na zápas viac ľudí. Ja za seba a spoluhráčov môžem sľúbiť, že sa na ihrisku pobijeme o čo najlepší výsledok a verím, že na konci sa budeme tešiť z troch bodov,“ odhodlane zakončil záložník MFK Skalica.

Vlado Miček

Recent Posts

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

46 minút ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

1 hodinu ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

11 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

12 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

13 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

14 hodín ago