Categories: Senica

Kam za futbalom na Záhorí a Kopaniciach: V Radimove privítajú Gbely, v Petrovej Vsi Štefanov

Futbalové súťaže v regióne odštartovali už uplynulý víkend a tak nás čaká vo väčšine súťaží už 2. kolo.

4. liga ZsFZ severozápad

Myjava s cieľom naplno bodovať

Po vypadnutí Holíča o súťaž nižšie, nemá Záhorie v tejto súťaži zastúpenie. Jediným zástupcom zostáva Spartak Myjava, ktorá sa v tejto sezóne už predstavila aj na Záhorí, keď v 1. kole Slovnaft cupu vypadla po jedenástkovom rozstrele v Radimove. Spartak získal tesne pred štartom súťaže posily z Nového Mesta, keď do kádra Ladislava Hudeca prišli Juraj Vlado, Daniel Rapavý a Mário Lopušan. V úvodnom kole získala bod alebo skôr stratila dva, keď na ťažkom teréne v Partizánskom remizovala 1:1. Už v piatok privíta Lehotu pod Vtáčnikom, ktorá na úvod nestačila na Jaslovské Bohunice, ktorým podľahla 1:2. Pre Myjavu je iný výsledok ako víťazstvo neúspechom.

Program 2. kola:

10. augusta 19:00 Spartak Myjava – Lehota pod Vtáčnikom

 

5. liga ZsFZ západ

Šlágrom hodový zápas v Radimove, kde privítajú Gbely

Po minulosezónnej „sranda“ lige so šiestimi mužstvami sa predsa len zvýšením na 13 dá hovoriť o serióznej súťaži. Už prvé neúplné kolo čiastočne naznačilo, kto by sa mal pohybovať na vrchných priečkach a naopak, kto to bude mať v tejto sezóne náročné. Svoj potenciál zo Záhorákov ukázali predovšetkým Gbely, Brodské a Radimov. Práve posledne menovaný klub si urobil výborné meno v úvodných dvoch kolách Slovnaft cupu, keď získal skalp Myjavy a len málo chýbalo, aby sa muselo skloniť aj Nové Mesto, minuloročný druholigista. Gbely nastrieľali poltucet Zvončínu a tak o súboji s Radimovom nemožno hovoriť inak ako o šlágri kola. Navyše sú v Radimove hody a tak sa je na čo tešiť. Brodské bude chcieť určite uchmatnúť nejaký ten bodík vo Zvončíne a do ročníka už zasiahnu aj Mokrý Háj a Holíč, ktorí mali v úvodnom kole voľno resp. si svoj zápas odložili. Na nepodarený začiatok by zas čo najskôr chceli zabudnúť v Moravskom Svätom Jáne, ktorý na úvod sezóny inkasoval poltucet v Hornej Krupej.

Program 2. kola:

Sobota 11.8. 17:00

Zvončín – Brodské

Nedeľa 12.8. 17:00

Radimov – Gbely

Veľké Kostoľany – Horné Orešany

Moravský Svätý Ján – Voderady

Holíč – Horná Krupá

Mokrý Háj – Špačince

 

6. liga ObFZ Senica

Po ére Radimova viac záujemcov o vyprázdnený trón

Tri roky opanoval majstrovstvá okresu Radimov a po víťaznom hetriku sa konečne rozhodol postúpiť o súťaž vyššie. To otvorilo šancu pre viaceré mužstvá, ktoré cítia šancu na víťazstvo. V úvodnom kole sme boli svedkami jednoznačného víťazstva jedného z nich, keď Hlboké rozdielom triedy zdolalo nováčika so Sobotišťa. Kvalitný duel sa odohral aj v Borskom Mikuláši, kde sa pred domácimi musel skloniť minulosezónny vicemajster z Radošoviec. Prekvapila vysoká výhra Šaštína, čas ukáže, či je to progresom domácich alebo ťažkou situáciou v mužstve Jablonice. Výborne do sezóny vstúpili Kopčany, ktoré v Strážach domácim nadelili trojku.

Ťahákom bude určite zápas v Kopčanoch, kde domáci privítajú Rybky, ktoré podobne ako domáci na úvod jednoznačne vyhrali vonku, keď Cerovú zdolali 4:1. Šaštín bude chcieť nadviazať na jednoznačné domáce víťazstvo v Cerovej, derby je na programe v Radošovciach, kde privítajú susedov z Popudinských Močidľian. Dubovce v úvodnom kole tesne pred koncom prehrávali 0:2, ale v záverečných minútach dokázali vyrovnať, dokážu niečo podobné aj v Rohove?

Program 2. kola

Sobota 11.8. 17:00

Hlboké – Borský Mikuláš

Lakšárska Nová Ves – Sobotište

Nedeľa 12.8. 10:00

Rohov – Dubovce

Nedeľa 12.8. 17:00

Radošovce – Popudinské Močidľany

Jablonica – Oreské

Cerová – Šaštín

Kopčany – Rybky

Borský Svätý Jur – Stráže

 

7. liga ObFZ Senica

V Petrovej Vsi súboj trojbodových, privítajú Štefanov

Do súťaže najlepšie vstúpil jeden z favoritov zo Štefanova, ktorý s Koválovom zvíťazil jednoznačne 5:1. Kunov na svojom ihrisku vysoko zdolal Vrádište 4:0, aj keď podľa priebehu s hostia takú krutú prehru nezaslúžili. Kúty sa po vypadnutí z majstrovstiev okresu presvedčili, že to nebude jednoduché ani o poschodie nižšie a doma získali s Unínom v hodovom zápase iba bod za bezgólovú remízu.

Asi najviac pozornosti v 2. kole bude pútať duel o prvú priečku, v ktorom Petrova Ves privíta Štefanov. Ak by sme mali tipovať, viac veríme hosťom. O nápravu sa pokúsia už v sobotu vo vzájomnom súboji Vrádište a Rovensko, ktorí v minulej sezóne zvádzali boje o súťaž nižšie. Unín, ktorý prekvapil v Kútoch, privíta v úvode úspešné Čáry.

Program 2. kola:

Sobota 11.8. 17:00

Vrádište – Rovensko

Smolinské – Hradište pod Vrátnom

Smrdáky – Kúty

Nedeľa 12.8. 17:00

Šajdíkove Humence – Koválov

Petrova Ves – Štefanov

Sekule – Kunov

Unín – Čáry

8. liga ObFZ Senica

Ostrý štart premiérovej spoločnej sezóny

Aj keď má táto súťaž za sebou už úvodné dva zápasy, ostrý štart s kompletným kolom ju čaká až tento víkend. Veľká premiéra spoločnej súťaže medzi klubmi z dvoch rôznych oblastných súťaží vzbudzuje záujem a zvedavosť. Prvé dva zápasy naznačili, že rozdiely medzi klubmi v oboch súťažiach nie sú, keď Osuské doma remizovalo s Vrbovcami a Bukovec len tesne zdolal Prietrž.

Vo víkendovom kole príde k jedinej medzioblastnej konfrontácii, keď Prietrž privíta Jablonku. V ďalších stretnutiach sa stretnú mužstvá z oblastí medzi sebou. Letničie ako zostupujúci zo 7. ligy nastúpi v pozícii favorita v Podbranči, podobne aj víťaz myjavskej časti Chvojnica v domácom stretnutí s Bukovcom.

Program 2. kola:

Sobota 11.8. 17:00

Chropov – Dojč

Podbranč – Letničie

Nedeľa 17:00

Košariská – Vrbovce

Trnovec – Osuské

Prietrž – Jablonka

Chvojnica – Bukovec

Vlado Miček

Recent Posts

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

3 hodiny ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

4 hodiny ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

14 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

15 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

16 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

17 hodín ago