Categories: Skalica

📷 MFK Skalica: Defenzívu žilinského béčka odklial Laci Szőcs

Futbalisti MFK Skalica nastúpili v 6. kole na svojom trávniku proti nebezpečnému béčku MŠK Žilina, ktorý má vo svojom strede množstvo talentovaných futbalistov. Úvodný presný zásah stretnutia obstaral netradičný strelec Ladislav Szőcs.

Aj tréner Záhorákov Jozef Dojčan priznal po stretnutí, že práve z tohto súpera mal doteraz najväčšie obavy. „Pozerali sme si videá z ich stretnutí a vedeli sme, čo od nich môžeme očakávať. Je to mladé behavé mužstvo, očakávali sme, že nastúpi niekoľko hráčov z áčka. My sme sa však napriek tomu sústredili predovšetkým na seba a na našu hru. Ukázalo sa to aj tentokrát, že to bol správny prístup,“ zhodnotil stretnutie Laci Szőcs.

Hneď od úvodu Skaličania prevzali iniciatívu, ale množstvo striel išlo mimo a aj rohy dlho nekončili úspešne. „Zápas sa divákom z môjho pohľadu musel páčiť, hralo sa od začiatku hore dole. Mali sme dobré príležitosti, ale v úvode stretnutia to vždy niekto zo súperov zblokoval alebo sme netrafili bránu. Nepanikárili sme, naďalej sme hrali našu hru a vedeli sme, že to zlomíme,“ poskytol svoj pohľad na úvod duelu skúsený obranca.

Nakoniec práve Szőcs otvoril skóre stretnutia. „Už na predzápasovom tréningu som Šebimu (Danielovi Šebestovi) povedal, že v tomto stretnutí sa strelecky presadím a nakoniec sa to podarilo. Filip (Tomovič) poslal výborný center na Backyho (Hlavatoviča), ktorý to možno ani tak nechcel , ale pekne ma našiel a ja som už usmernil loptu z dvoch metrov do siete,“ popísal gólový moment rodák z Dunajskej Stredy.

Skaličania však vedenie do polčasu neudržali, keď aj oni inkasovali po rohovom kope. “Vedenie sme neudržali, keď sa podobne ako my dokázali presadiť po štandardnej situácii. Zahrali ju dobre, my sme tam tiež asi trochu zaspali a bol z toho zbytočný gól,“ poznamenal k vyrovnaniu 28-ročný futbalista.

Napriek gólu do šatne ste vstúpili mimoriadne aktívne do druhej časti a boli ste odmenení tromi gólmi. „V šatni napriek vyrovnávajúcemu gólu bola cez prestávku pokojná atmosféra. Nebolo žiadne „dusno“ predovšetkým sme si povedali, čo bolo dobré a čo naopak treba zlepšiť. Hľadali sme cestu ako tento zápas vyhrať a to sa nám nakoniec podarilo,“ doplnil Laci Szőcs.

Teraz je na programe súboj s Komárnom, ktoré si vedie nad očakávanie dobre. „Teším sa na Komárno. Majú dobré výsledky, čo je isto zásluha aj trénera Olejnika, ktorého poznám osobne. Očakávam výborný zápas atraktívny pre divákov, ktorí tam teraz chodia v peknom počte, Samozrejme som presvedčený, že duel sa skončí so šťastným koncom pre nás,“ zakončil už s pohľadom na najbližší duel obranca MFK Skalica.

KOMENTÁR K ZÁPASU s hlasmi trénerov a tabuľkou  TU.

FOTOGALÉRIA: Miro Minďaš & Vlado Miček

Vlado Miček

Recent Posts

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

12 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

14 hodín ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

15 hodín ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

22 hodín ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

1 deň ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

2 dni ago