Categories: Senica

📷 📺 FK Senica remizovala zásluhou premiérového gólu Petshiho

Futbalisti FK Senica vybojovali bod v závere stretnutia, keď sa premiérovo v drese domácich presadil Francúz Petshi.

FK Senica – FC Nitra 1:1 (0:0)

Góly: 84. Petshi – 58. A. Fábry. Rozhodovali: Smolák – Hrmo, Poláček, ŽK: Machovec (Nitra), 759 divákov

Senica: Taborda – Dias, Otrísal, Kotula – Herrera (63. Petshi), Krč (76. Deretti), Nirennold, Tesija, Asmah – Castaneda, Celis (83. Solano)

Nitra: Hroššo – Kuník (22. Guláš), Križan, Farkaš (60. Machovec), Chovanec – Šimončič – Charizopulos, Kóňa, Vestenický (89. M. Fábry) – Taiwo, A. Fábry

Hru mali prevažne v moci futbalisti Nitry, domáci sa snažili o rýchle protiútoky. Kolmými prihrávkami sa chceli dostať za obranu hostí. V 12. minúte mali hostia prvú gólovú možnosť, keď po brejkovej situácii a prihrávke Vestenického zakončil Taiwo, výborným zákrokom sa prezentoval brankár Taborda. Nitrania sa snažili o napádanie, čo Seničanom robilo problémy. Udrieť mohlo aj na druhe strane, v 22. minúte po prihrávke Castanedu sa dostal do dobrej streleckej možnosti Celis, nastrelil len obrancu Nitry. V 28. minúte nebezpečne hlavičkoval Vestenický, Taborda vyrazil loptu. V závere polčasu mali Záhoráci šťastie pri šanciach Vestenického s Gulášom, ale kedže lopta si cestu do siete nenašla, polčas sa skončil bez gólov. 

Druhý polčas bol herne slabší, ale padli v ňom dva góly. Seničania nevedeli dlho nič vymyslieť, v ich hre bolo veľa nepresností. Kompaktnejší boli Nitrania, ktorým vyšla v 58. minúte kombinácia. Chovanec prihral A. Fábrymu a ten otvoril skóre. Potom sa dlhé minúty hralo v strede poľa bez vážnejšieho zakončenia. Až v 76. minúte mali Seničania dobrú štandardku, z 18 metrov Asmah namieril tesne nad. Vyrovnanie priniesla 84. minúta a štandardná situácia Záhorákov, po rohovom kope hlavičkoval Nirennold, brankár Hroššo loptu s námahou vyrazil k Petshimu a striedajúci Francúz v prvom zápase v drese Senice vyrovnal na 1:1. V závere bolo dosť vzruchu na obidvoch stranách. Do dvoch šancí sa ešte dostali hostia, najprv Kóňovu strelu z priameho kopu Taborda kryl a v 90. minúte mohol strhnúť vedenie na stranu Nitry Taiwo, keď sa dostal do dobrej pozície, jeho zakončenie vyškriabal končekmi prstov na pravú žrď Taborda. V nadstavenom čase sa ešte rútili traja Seničania na dvoch Nitranov, ale situáciu nezahrali ideálne a zo šance nebolo nič.

Hlasy po zápase

Frederico Ricardo, tréner Senice: “Bol to veľmi ťažký zápas medzi dvoma tímami, ktoré potrebujú víťaziť. Viem, že Nitra je dobrý tím s dobrým trénerom a dobrými hráčmi. Prvý polčas bol vyrovnaný, dve šance sme mali my aj hostia. V druhom polčase dala Nitra gól. Chceli sme zvíťaziť, ale súper ukázal svoju kvalitu. Teraz pokračujeme v našej práci a musíme zlepšiť našu hru.” 

Ivan Galád, tréner Nitry: “V sobotu sme boli lepší ako súper, vypracovali sme si veľa šancí, premenili sme iba jednu. Dali sme nádherný gól a už tradične sme inkasovali v závere. Veľmi sme chceli vyhrať. Hráči predviedli pekné akcie a pekný futbal. Na víťazstvo stále čakáme. Ak budeme takto hrať, víťazstvá prídu. Opakujem, boli sme lepší a mali sme viac šancí.

 

Ďalšie zápasy

ŠKF iClinic Sereď – FK Železiarne Podbrezová 1:2 (1:0)

      Góly: 28. Gatarič – 69. a 70. Breznanik. Rozhodovali: Pavlík – Jenčura, Perát, ŽK: Ventúra, Morong, Adekuoroye, Blas – Sedláček, Magda, 522 divákov

      Zostavy a striedania:

      Sereď:      Penksa – Menich, Ba, Michalík, Hučko – Adekuoroye, Ventúra – Gatarič (74. Sus), Pankaričan (80. Blas), Ulrich (74. Loduha) – Morong

      Podbrezová: Kuciak – Magda, M. Baran, Bartoš, Turňa – Sedláček, Obročník – Viazanko (61. Bernadina), Leško, Breznaník (88. Wiezik) – Mikuš (61. Njire)

 

FC DAC 1904 Dunajská Streda – MŠK Žilina 0:0

      Rozhodovali: Glova – Somoláni, Galo, ŽK: Koštrna, Davis, Šimčák – Fazlagič, Diaz, ČK: 90.+1 Diaz (Žilina) po 2. ŽK, 7463 divákov

      Zostavy a striedania:

      Dunajská Streda: Jedlička – Koštrna, Huk, Šatka, Davis (64. Šimčák) – Kalmár, Herc, M. Vida – Pačinda, Bayo, K. Vida (79. Treťjakov)

      Žilina: Holec – Sluka, Šušnjar, Kaša, Anang – Škvarka (89. Holúbek), Fazlagić, Káčer – Diaz, Boženík (80. Balaj), Tomič (83. Gerebenits)

 

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble – MFK Zemplín Michalovce 2:0 (1:0) 

      Góly: 29. Dimitrijevič, 90.+1 Chren. Rozhodovali: Dohál – Slyško, Ferenc, ŽK: Casado, Udeh – Vojtko, 1189 divákov

      Zostavy a striedania:

      FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble: Krnáč – Čögley, Karlík, Banovič, Chren – Orávik, Brašeň, Ewerton, Dimitrijevič (62. Casado) – Ďubek (55. Duga) – Urgela (82. Udeh)

      MFK Zemplín Michalovce: Kira – Rota, Kavka, Mancilla, Vojtko (84. Kurminowski) – Turik – Diarra (63. Regáli), Kolesár, Žofčák (46. Harutjunjan), Vaščák – Sulley 

 

TABUĽKA

FK Senica – FC Nitra 1:1
Tlačová správa

Recent Posts

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

10 minút ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

11 hodín ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

24 hodín ago

Na Záhorácku stenu slávy pribudne meno Vladimír Sedlák

Zajtra v rámci prvomájových osláv v Senici pribudne na Záhoráckej stene slávy ďalšie ozubené koliesko. Patriť…

2 dni ago

Vyhlásené pátranie po mužovi z Moravského Svätého Jána

Polícia prosí o pomoc pri pátraní. Senickí pátrači hľadajú nezvestného, 53-ročného Jacka Švandrlíka, z okresu…

2 dni ago

AKTUÁLNE: Dopravné obmedzenie na diaľnici D2

Obmedzenie na D2: Bratislavskí dopravní policajti od ranných hodín asistujú pri udalosti v cestnej premávke, ku…

2 dni ago