Senica

📷 Policajná razia kvôli drogám prekvapila Seničana v Radošovciach

Spolupráca policajtov odboru kriminálnej polície KR PZ Trnava s 1.operatívnym oddelením odboru Bratislava NAKA P PZ a PPÚ Bratislava skončila obvinením 40-ročného muža z obzvlášť závažného zločinu. Informovala o tom polícia.

Seničan je za drogovú trestnú činnosť stíhaný väzobne. „Policajná razia prekvapila 40 ročného Seničana v piatok večer v obci Radošovce v okrese Skalica. Policajní kukláči zablokovali vozidlo Hyundai Tuscon, obmedzili ho na osobnej slobode a so súhlasom prokurátora vykonali u muža nielen osobnú prehliadku ale aj prehliadku motorového vozidla,“ uviedla polícia.

Muž mal pri sebe plastové vrecko s bielou kryštalickou látkou a vo vozidle sme našli ďalšie vrecko s neznámou látkou, plastové vrece s obsahom zelenej sušiny a digitálnu váhu. „O necelé 2 hodiny neskôr vykonal policajný výjazd u neho v senickom byte domovú prehliadku. V izbách mal poukrývané viaceré nádoby a dózy so zelenou sušinou a napečené domáce koláčiky,” doplnila polícia.

Zdroj: KR PZ Trnava

Obvinený prechovával drogy za 30.000 eur

Všetky podozrivé látky, rastliny aj koláče policajti zaistili a predbežným skúmaním sa potvrdilo, že muž mal pri sebe takmer 3 g kokaínu, ktoré by na čiernom trhu predal približne 100 eur za gram. Z vysušenej marihuany, ktorej hmotnosť bola niečo vyše kila, by sa dalo vyrobiť viac ako 2800 jednorazových dávok drogy a za jej predaj by zinkasoval do 30 tisíc eur. „S drogami súviseli aj napečené domáce koláče. 86 sušienok, ktoré mal napiecť obvinený a ku skutku sa priznal, obsahovali stopy po THC a kanaboidy,” informovala polícia.

Zdroj: KR PZ Trnava

Krajský vyšetrovateľ obvinil muža z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Za prechovávanie a distribúciu drog vo väčšom rozsahu mu môže v zmysle zákona hroziť strata slobody na 10 až 15 rokov.

Policajné správy

Recent Posts

Upozornenie: Vodičov čaká týždeň obmedzení od Kútov na D2

Na diaľnici D2 od Záhoria za Kútmi v smere do Bratislavy bude počas budúceho týždňa…

9 hodín ago

V stredu pochod Sobotištská 15-ka

V stredu sa uskutoční tradičný, tento rok už 40. ročník, turistického pochodu Sobotištská pätnástka. Informujú…

11 hodín ago

Upozornenie: Hraničný most na Záhorí bude uzatvorený

Slovenská správa ciest (SSC) informuje o uzávierke hraničného mosta cez rieku Morava medzi Slovenskom a…

13 hodín ago

Aktuálne: Obmedzenie dopravy pre nehodu na Pezinskej Babe

V klesaní z Pezinskej Baby v smere od Perneku na Pezinok dopravná nehoda v zákrute,…

16 hodín ago

📷 📺 Desatoro turistu a tipy na výlet

Na čo všetko by ste mali myslieť, v rámci plánovania turistických výletov, pre vás pripravila redakcia…

20 hodín ago

📷 📺 Expozícia M.R. Štefánika Generál – osloboditeľ v jeho rodisku na Košariskách

Nová expozícia SNM – Múzea Slovenských národných rád – Múzea M. R. Štefánika v jeho…

1 deň ago