Holíč

Nadácia VÚB podporí projekt v Holíči

Nadácia VÚB zverejňuje zoznam 20 komunitných projektov, ktoré uspeli v aktuálnom ročníku programu Zamestnanecké granty. Na uskutočnenie dobrých nápadov zameraných na ochranu životného prostredia a vzájomnú pomoc v sociálnej oblasti putujú ich iniciátorom grantové príspevky v celkovej výške 30-tisíc eur. Na uvádzaní všetkých projektov do života sa podieľajú ako dobrovoľníci aj zamestnanci skupiny VÚB.

Na Záhorí bude realizovaný projekt v Holíči

V Trnavskom kraji budú realizované projekty v Trnave, Piešťanoch, Holíči a obci Horné Orešany.

V Holíči zrealizuje OZ DODO Festival priateľstva – spoločensko-zábavné podujatie určené pre mladých ľudí s mentálnym postihnutím a seniorov. Bude sa konať v priestoroch Domova dôchodcov a Domova sociálnych služieb v Holíči s cieľom utužovať existujúce priateľstvá a vytvárať nové väzby medzi klientmi zariadení, ktorí sa stále vyrovnávajú s následkami pandémie a s ňou súvisiacej odluky.

Na trnavskom Gymnáziu Jána Hollého zariadia vďaka podpore z grantu relaxačnú zónu, kde sa budú študenti venovať rôznej tvorivej činnosti a vlastnoručnej výrobe. Cieľom je venovať touto tvorbou kúsok radosti sociálne a zdravotne znevýhodneným deťom z Trnavy. V hlavnom meste kraja sa tento rok chystá aj Trnavský včelársky festival. Jeho organizátori získali podporu so zámerom v rámci neho ešte viac prepájať odbornú aj laickú verejnosť, upriamovať pozornosť na včely, apiterapiu, zdravú krajinu a ochranu životného prostredia. V Piešťanoch OZ Sĺňava pracuje na výrobe tzv. kočovného apidária – voza z mobilnou konštrukciou, ktorý bude pozostávať z pozorovateľne a knižnice o ochrane prírody, ornitológii a včelárstve. Tento pojazdný vzdelávací projekt bude obsahovať úle, vtáčie búdky, ďalekohľad, knižnicu a tiež postele na prenocovanie.

OZ Ober Nussdorf sa podujme na obnovu historického ovocného sadu, tzv. remíz v okolí obce Horné Orešany. V rámci projektu vysadia aj s podporou programu Zamestnanecké granty a so zapojením dobrovoľníkov z VÚB 25 ovocných stromov.

Spolu podporili 20 projektov

Do už 16. ročníka programu zacieleného na rozvoj lokálneho dobrovoľníctva medzi zamestnancami jednej z najväčších bánk na Slovensku sa zapojilo svojimi nápadmi 119 organizácií. „V našom zamestnaneckom programe sme oproti minulým rokom zaznamenali zvýšenie záujmu pomáhať tým menej šťastným ľuďom medzi nami. Ceníme si, že v dnešných pohnutých časoch sú naše kolegyne a kolegovia ochotní venovať svoj voľný čas a energiu aktivitám, ktoré prinesú druhým kúsok radosti, oddychu od ich starostí a urobia ich život krajším. Rovnako nás teší aj stále rastúce nasadenie pre šírenie environmentálnej osvety a praktickú ochranu prírody,“ hovorí predseda správnej rady Nadácie VÚB Jozef Kausich.

Prihlásené projekty hodnotila nezávislá komisia odborníkov, ktorá rozhodla o výbere víťaznej zostavy 20 návrhov. Tie získavajú grant vo výške 1500 eur a realizovať sa začnú v apríli. O príspevok sa mohli na základe preukázania zámeru spolupráce s konkrétnym zamestnancom VÚB uchádzať mimovládne organizácie, školy, centrá voľného času aj miestne samosprávy. Najaktívnejšími žiadateľmi boli tímy organizácií pôsobiacich v Bratislavskom a Žilinskom kraji. Zoznam a popis všetkých podporených projektov je zverejnený na stránke www.nadaciavub.sk

Tlačová správa

Recent Posts

📷 📺 Expozícia M.R. Štefánika Generál – osloboditeľ v jeho rodisku na Košariskách

Nová expozícia SNM – Múzea Slovenských národných rád – Múzea M. R. Štefánika v jeho…

2 hodiny ago

Hádzaná: Záhoráci doma nestačili na Nové Zámky

Ani v treťom zápase Ligového pohára Niké Handball extraligy sa Záhoráci bodov nedočkali, keď na domácej…

3 hodiny ago

📺 História Mohyly M. R. Štefánika na Bradle

Mohyla M. R. Štefánika bola slávnostne odhalená na Bradle v nedeľu 23. septembra 1928. O…

10 hodín ago

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

1 deň ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

1 deň ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

1 deň ago