Smrdáky

📷 Rozvoj cykloturizmu je jednou z priorít OOCR Záhorie

Budovanie cyklochodníkov je na pleciach samospráv. Organizácie cestovného ruchu (OCR) vedia doplniť infraštruktúru, poskytnúť cyklomapy či tipy na výlety.

V uplynulom roku spravila v tejto oblasti viacero koncepčných krokov aj Oblastná organizácia cestovného ruchu Záhorie (OOCR Záhorie). Okrem distribúcie cyklomáp, osadenia cyklostojanov a servisných stojanov bolo zakúpených 6 cyklonabíjacích staníc.

 „Na 2,5 kilometra dlhom úseku cyklotrasy, ktorá sa začína v Senici pri areáli kúpaliska a smeruje na Kunovskú priehradu, pribudlo 500 svetelných pukov nainštalovaných priamo do asfaltového povrchu. Svetlo z nich smeruje do strán, aby neoslepovalo cyklistov či chodcov a nerušilo nočných živočíchov,” uviedol výkonný riaditeľ OOCR Záhorie Martin Lidaj.

Cyklotrasa zo Senica na Kunov osvetlenie TS

Celkové náklady na inštaláciu LED solárneho osvetlenia predstavovali 32.640 eur. Časť bola financovaná z Fondu na podporu Trnavského kraja, časť z rozpočtu OOCR Záhorie, do ktorej mesto Senica prispelo mimoriadnym členským príspevkom. “Sme radi, že víťazom obstarávania bola firma z nášho regiónu. Tak sme okrem zvýšenia atraktívnosti cyklodopravy podporili aj lokálneho dodávateľa,” povedal predseda predstavenstva OOCR Záhorie a poslanec TTSK Zdenko Čambal.

Na minuloročné aktivity chce organizácia nadviazať aj v tomto roku. „Elektrobicykle naberajú na popularite, preto budeme rozširovať sieť cyklonabíjacích staníc na celom Záhorí. Nové možnosti otvára most, ktorý spojil cez rieku Morava Marchegg a Vysokú pri Morave. Pripravujeme cyklomapu, ktorá zohľadní nové trasy aj infraštruktúru,“ informoval výkonný riaditeľ OOCR.

cyklomost Vysoká pri Morave zdroj: BSK

Jej súčasťou by mala byť aj ponuka výletov. „Chceme predstaviť cyklotrasy na Záhorí, najzaujímavejšie miesta na nich aj možnosti občerstvenia prípadne ubytovania. Záujemca si vyberie cyklovýlet podľa rôznej dĺžky a náročnosti,“ doplnil na záver Lidaj.

Tlačová správa

Recent Posts

V stredu pochod Sobotištská 15-ka

V stredu sa uskutoční tradičný, tento rok už 40. ročník, turistického pochodu Sobotištská pätnástka. Informujú…

1 hodinu ago

Upozornenie: Hraničný most na Záhorí bude uzatvorený

Slovenská správa ciest (SSC) informuje o uzávierke hraničného mosta cez rieku Morava medzi Slovenskom a…

3 hodiny ago

Aktuálne: Obmedzenie dopravy pre nehodu na Pezinskej Babe

V klesaní z Pezinskej Baby v smere od Perneku na Pezinok dopravná nehoda v zákrute,…

6 hodín ago

📷 📺 Desatoro turistu a tipy na výlet

Na čo všetko by ste mali myslieť, v rámci plánovania turistických výletov, pre vás pripravila redakcia…

10 hodín ago

📷 📺 Expozícia M.R. Štefánika Generál – osloboditeľ v jeho rodisku na Košariskách

Nová expozícia SNM – Múzea Slovenských národných rád – Múzea M. R. Štefánika v jeho…

1 deň ago

Hádzaná: Záhoráci doma nestačili na Nové Zámky

Ani v treťom zápase Ligového pohára Niké Handball extraligy sa Záhoráci bodov nedočkali, keď na domácej…

1 deň ago