Categories: Skalica

📷 📺 Americký obranca Alec Brandrup si otvoril v HK Skalica gólový účet

Jednou z dvoch zámorských posíl sa stal v HK Skalica obranca Alec Brandrup. Práve on sa zaslúžil v závere stretnutia s Hodonínom o vyrovnanie na 3:3.

Alec je už na Slovensku niekoľko týždňov. „O Slovensku mi hovoril môj dobrý kamarát Dave Marlin, ktorý je tu už niekoľko rokov. Je s podmienkami vo vašej krajine spokojný. Po prvých skúsenostiach môžem potvrdiť, že jeho slová o príjemnom prostredí na Slovensku a zvlášť o Skalici boli pravdivé,“ netajil nadšenie z pôsobenia na Záhorí sympatický Američan.

Obzvlášť nedá dopustiť na Skaličanov, ktorí sú na neho mimoriadne príjemní. „Cítim sa tu veľmi dobre, ľudia sú tu veľmi priateľskí. Napriek tomu, že neviem po slovensky, sú na mňa milí, sami mi ukazujú zaujímavé miesta, sú to pre mňa výborné skúsenosti,“ spokojne dodáva 185 centimetrov vysoký hráč.

Z Ameriky sa na Slovensko predsa len nechodí tak často. „Chcem všetko robiť najlepšie ako viem, chcem sa zlepšovať individuálne a zároveň pomôcť mužstvu. Mám pocit, že sa to deň od dňa zlepšuje a naberá to tie správne obrátky. Chcem mať dobrý pocit z toho, čo na ľade robím, to je moja priorita,“ poodkryl o svojich očakávaniach z pôsobenia na Slovensku Brandrup.

Zaujímavé bolo počuť, čo o skalickom klube povie hráč zo skúsenosťami zo zámoria. „Je to mimoriadne profesionálny klub. Musím mu zložiť veľký rešpekt. Klub mi poskytuje všetko, čo ako hráč potrebujem. Som mu za to veľmi vďačný, keďže organizácia pracuje na naozaj profesionálnej úrovni,“ netajil spokojnosť s doterajšími skúsenosťami zo skalického klubu.

V zápase Skalica trikrát prehrávala, vždy však dokázala zdvihnúť hlavu a vyrovnať. „Duel s Hodonínom bol kvalitný. Začali sme pomalšie, naopak súper bol aktívnejší. Úvodný tlak sme dokázali ustáť a postupne sme preberali iniciatívu. Dokázali sme trikrát vyrovnať, ukázať morálnu silu a nakoniec sme zvíťazili v samostatných nájazdoch,“ zhodnotil tretí prípravný duel Záhorákov 25-ročný hokejista.

On sám bol práve hráčom, ktorý v presilovej hre zobral na seba zodpovednosť a po prihrávke Ľuba Škápika prestrelil hosťujúceho gólmana. „Bol to príjemný pocit, som pre seba rád, že som ponúknutú príležitosť dokázal využiť. Snažím sa každý deň zdokonaľovať a viac strieľať na súperovu bránku. Inkasovali sme v tretej tretine gól na 2:3 v početnej nevýhode o dvoch hráčov. Som rád, že sa mi v presilovej hre podarilo vyrovnať, bol to super pocit,“ netajil spokojnosť s premiérovým zásahom rodák z Rochesteru.

Alec Brandrup (HK SKalica) po zápase HK Skalica – Drtiči Hodonín

NaZahori.sk
Vlado Miček

Recent Posts

Aktuálne: V tuneli Sitina zrážka viacerých áut smerom na Záhorie

Na diaľnici D2 v Tuneli Sitina smerom do Lamača sa v ľavom pruhu zrazilo viacero…

39 minút ago

Sviatočný deň aj parným rušňom Mazutka k Plaveckému hradu

Vlak s historickým parným rušňom Mazutka bude vypravený v Bratislave. Trasa povedie Záhorím cez Zohor, Lozorno,…

6 hodín ago

Myjava: Na hasičskom dni predstavia zrekonštruovanú Tatru 2630

Dobrovoľný hasičský zbor (DHZ) Jána Mihálika Myjava, OZ Myjavská hasičská história, ostatné dobrovoľné hasičské zbory…

7 hodín ago

Aktuálne: Opakovaná hrozba výbušninou uzatvorila školu v Marianke

Bombové hrozby sa týkajú aj škôl v Malackách. Policajti Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave preverujú…

8 hodín ago

Študent skalického gymnázia v tíme Petra Sagana

Študent IV.B triedy skalického gymnázia Samuel Skladan sa stal členom nového slovenského prokontinentálneho cyklistického tímu…

23 hodín ago

Záhorie a Kopanice: Cez noc prehánky a výdatný dážď

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMU) vydal na túto noc do utorka 7.5.2024 doobeda, výstrahu 1. stupňa…

24 hodín ago