Categories: Senica

Na čele opäť Rybky, skvelý futbal v Hlbokom a Cerovej, Lakšáre nadeľovali

Majstrovstvá oblasti pokračovali počas štátneho sviatku vloženým 15. kolom a na každom štadióne sa bolo na čo pozerať.

TJ Družstevník Popudinské Močidľany – OŠK Rohov 1:3 (0:0)

Góly: 66. B. Novák – 77. J. Frťal, 81. I. Ravas, 90. M. Burian

Na dôležité okamihy si museli diváci počkať až do poslednej tridsaťminútovky. Na radosť domácich sa v 66. minúte presadil Branislav Novák, ale radosť vydržala iba päť minút. V 71. minúte vyrovnával Jozef Frťal a o desať minút dostal do vedenia hostí Ivan Ravas. Domáci v zúfalom záverečnom tlaku nedokázali skórovať, naopak, presadil sa rýchlonohý Martin Burian a spečatil víťazstvo hostí.

TJ Slovan Dubovce – TJ Sokol Borský Mikuláš 3:0 (2:0)

Góly: 30. M. Gregúrek, 40. B. Madák, 56. J. Martinusík

Zápas mali po celých 90 minút pod kontrolou domáci a nakoniec si pripísali jednoznačné víťazstvo. Skóre otvoril po polhodine hry Michal Gregúrek a ešte do polčasu zvýšil na 2:0 Branislav Madák. Keď v druhom polčase upravil na 3:0 Jaro Martinusík, hostia sa už nezmohli na výraznejší odpor a Dubovce si výrazné víťazstvo postrážili.

TJ Chvojničan Radošovce – TJ Družstevník Sobotište 2:2 (2:0)

Góly: 11. E. Vávra, 45. M. Tokoš – 64. T. Čederle (11m), 90. T. Vizváry

Radošovce v prvej časti potvrdzovali úlohu favorita a do šatní po zásahoch Vávru a Tokoša išli s dvojgólovým vedením. Lenže po hodine hry z pokutového kopu zníšil kapitán hostí Tomáš Čederle a Sobotište vycítilo šancu. Tej sa nakoniec aj chytilo a v samom závere Tomáš Vizváry vystrieľal hosťom bod.

TJ Družstevník Hlboké – FK Oreské 1:1 (0:1)

Góly: 55. Chovanec – 38. Pavlačka

Oreské dokázalo svoje kvality a v Hlbokom bolo zatiaľ z troch mužstiev, ktoré tam pricestovali, najlepšie. Hral sa na pomery najvyššej oblastnej súťaže skvelý zápas s množstvom vzruchu na jednej aj druhej strane. Pre slabé povahy to však zápas nebol vzhľadom na infarktový záver. Už v 4. minúte neprehodil vybehnutého Štefku z 20 metrov Kumančík a bol z toho iba roh. Na druhej strane v 16. minúte dostal peknú loptu za obranu domácich Jarábek, ale jeho šancu zase Hrušecký s pomocou obrancov zlikvidoval. V 19. minúte Mrázovu jedovatú strelu Štefka na dvakrát skrotil. V 22. minúte sa rútil z boku sám na Štefku Kumančík, ale volil miesto strely nahrávku a dobiehajúci hosťujúci hráči ho zblokovali na roh. V 36. minúte bol v šestnástke hostí zrazený Slovík, ale Štora z jedenástky nepochodil. Naopak platilo nedáš-dostaneš. V 38. minúte vyšiel hosťom brejk a Pavlačka strelou k žrdi dostal Oreské do vedenia. Pred odchodom do kabín ešte prestrelil Jarábek, ale to by bolo pre domácich po polčase už kruté.

Domáci zvýšili obrátky po prestávke. V 48. minúte mohli streliť gól obidve mužstvá. Najskôr Klein nevyrovnal a potom hneď z protiútoku najnebezpečnejší hosťujúci hráč Pavlačka nastrelil žrď Hrušeckého svätyne. V 50. minúte opäť Pavlačka prestrelil, ale v 55. minúte sa Hlbočania dočkali vyrovnania. V druhom zápase po sebe sa presadil Chovanec, ktorý využil zaváhanie hosťujúceho stopéra 1:1. Hralo sa hore-dole vo vysokom tempe. V 64. minúte Pavlačka sám pred Hrušeckým prestrelil, v 68. minúte Slovíkov trestný kop letel len tesne nad a v tej istej minúte vychytal Štefka domáceho Štoru. Skóre sa nemenilo ani v 72. minúte, kedy pálil Slovík nad. V 82. minúte zahodili domáci najväčšiu šancu na zvrat v zápase, kedy Štora nevyužil nájazd na Štefku, ktorý mu ho brilantne zneškodnil. A Hlbočania mohli v závere prísť aj o bod. V 84. minúte na druhej strane vyrazil Hrušecký najskôr hlavičku Pavlačku a v 86. minúte v infarktovom závere aj Jarábkovu jedenástku… S prehľadom zvládli tento duel rozhodcovia Prelec – M. Šefčík. Nech je takýchto zápasov v najvyššej oblastnej súťaži čo najviac.

TJ Družstevník Lakšárska Nová Ves – TJ Slovan Šaštín – Stráže 7:0 (2:0)

Góly: 17. a 76. M. Tománek, 31. S. Velický, 48. R. Winkler, 63. a 90. P. Hílek, 71. J. Cingel

V Lakšároch existovalo od začiatku stretnutia iba jediné mužstvo. Boli ním domáci hráči, ktorí si po prvom polčase vypracovali dvojgólový náskok. Neuspokojili sa s ním a postupne nakladali súperovi, čo sa do neho zmestí až z toho bola sedemgólová nádielka. Dvakrát sa presadili Martin Tománek a Peter Hílek.

TJ Tatran Jablonica – FC Družstevník Rybky 1:5 (0:2)

Góly: 87. E. Závodský – 24. D. Surový, 39. G. Bartošek, 46. K. Ravas, 76. a 89. F. Ravas

Domáci mali síce v úvode stretnutia prevahu, ale postupne skúsenejší hostia začali získavať kontrolu na ihrisku. Už do polčasu získali dvojgólové vedenie po góloch Dominika Surového a Gaba Bartošeka. Hneď po polčase zvýšil Kiko Ravas na 3:0 a skóre uzavrel dvoma presnými zásahmi Frederik Ravas, keď najmä druhý z priameho kopu bol nádherný. Za domácich už iba zmiernil prehru v 87. minúte Erik Závodský.

FK Cerová TJ SPARTAK ŠAŠTÍN-STRÁŽE 2:2 (0:0)

Góly: 60. a 75. M. Holič – 65. I. Letko, 85. T. Polák

V Cerovej podobne ako v Hlbokom sa hral nadštandardný duel na oblastnú súťaž. Domácich nepoložili zranenia v úvode zápasu, keď ihrisko museli opustiť Marek Kubisa a Patrik Pitorák, naopak po hodine hry sa zásluhou Mareka Holiča dostali do vedenia. Za hostí kontroval kapitán Igor letko, ale štvrťhodinu pred koncom strhol vedenia na stranu domácich opäť M. holič, ktorý v priebehu dvoch kôl strelil piaty gól. Zdalo sa, že domáci zaskočia Stráže, ale tie majú vo svojom strede takisto excelentného strelca v podobe Tomáša Poláka, ktorý päť minút pred koncom zabezpečil deľbu bodov, ktorá je spravodlivým vyjadrením síl na ihrisku.

TJ Kopčany FK Borský Svätý Jur 3:2

Góly: 16. M. Baláž, 71. R. Neúročný, 90. J. Sasínek – 43. D. Strapko, 44. D. Badáň, červené karty: 84. R. Neúročný – 84. A. Maxian

Dramatický duel v Kopčanoch rozhodli domáci až v úplnom závere. Domáci sa dostali do vedenia po štvrťhodine hry zásluhou Michala Baláža. Lenže hostia mali silnú záverečnú päťminútovku, v ktorej dokázali Davidom Strapkom a Denisom Badáňom získať hosťom vedenia. Domáci po zmene strán zvýšili aktivitu a v 71. minúte po štandardnej situácii Richard Neúročný vyrovnal. V 84. minúte však práve autor vyrovnávajúceho gólu musel predčasne opustiť ihrisko po červenej karte za faul. Nebol však jediný, keďže ho nasledoval protihráč Alexander Maxian, ktorý zbytočne oplácal. Keď sa už zdalo, že sa zápas skončí remízou, dokázal sa presadiť Jakub Sasínek a získať pre domácich tri body

 

Vlado Miček

Recent Posts

Holíč: Zrážka áut, kolóna ale aj cestári či uzávera pre opravu mosta

V Holíči na Bernolákovej za kruhovým objazdom smerom von z mesta na Skalicu sa zrazili…

52 minút ago

📷 Nehody opitých vodičov na Záhorí

Dopravní policajti Okresného riaditeľstva PZ Malacky boli v nedeľu 5. mája 2024 vyslaní k viacerým…

2 hodiny ago

Myjava: Uzávera námestia aj parkovísk pre podujatia

Mestská polícia Myjava upozorňuje občanov, zvlášť všetkých vodičov a majiteľov motorových vozidiel, na celkovú uzáveru…

3 hodiny ago

TTSK: Podkrovie Záhorskej galérie bude po obnove slúžiť na výstavy

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) začal s rekonštrukciou podkrovia v Záhorskej galérii Jána Mudrocha v Senici…

3 hodiny ago

Upozornenie: Vodičov čaká týždeň obmedzení od Kútov na D2

Na diaľnici D2 od Záhoria za Kútmi v smere do Bratislavy bude počas budúceho týždňa…

15 hodín ago

V stredu pochod Sobotištská 15-ka

V stredu sa uskutoční tradičný, tento rok už 40. ročník, turistického pochodu Sobotištská pätnástka. Informujú…

17 hodín ago