Categories: Skalica

📷 📺 K hokejistom HK Skalica pribudli dve staronové tváre

Hokejisti HK Skalica privítali vo svojom strede dvojicu hráčov, ktorí už v tíme na Záhorí pôsobili.

Prvým menovaným je Patrik Janáč, ktorý v klube pôsobil aj v predchádzajúcich dvoch sezónach. Pôvodne mal talentovaný útočník prestúpiť do extraligových Nových Zámkov, ale nakoniec je všetko trochu ináč. „V Nových Zámkoch sme sa dohodli, že v rámci môjho herného rastu bude lepšie, ak zatiaľ zostanem v Skalici, kde dostanem predsa len väčší priestor na ľade, ako by som ho mal na juhu Slovenska. Tam by som pravdepodobne zatiaľ musel naskakovať v štvrtej lajne a v Skalici je veľmi pravdepodobné, že budem mať výraznejší priestor aj pri presilových hrách,“ uviedol k aktuálnej situácii Janáč.

Situácia sa však v priebehu sezóny môže zmeniť. „Je istá možnosť, že by som v priebehu sezóny mohol zmeniť pôsobisko, ale už by to bolo podmienené súhlasom skalického klubu. Zmluva je koncipovaná tak, že bez povolenia vedenia HK Skalica by to nešlo,“ upresnil mladý útočník.

Návrat však nebol úplne jednoduchý. „Veru nie, hneď po príchode mi skúsená dvojica Hujsa, Kutálek oznámila, že pre nich som v šatni ako nová posila a zápisné ma neminie,“ so smiechom dodal útočník, ktorý si v minulej sezóne pripísal v 46 dueloch 52 kanadských bodov.

Druhou posilou, ktorá zavítala do šatne je Daniel Štumpf. Odchovanec novozámockého hokeja prichádza do Skalice po pôsobení vo Frýdku-Místku. „Som rád, že som sa mohol vrátiť do Skalice, kde som už v minulosti pôsobil. Poznám to tu, mne osobne sa tu darilo a vždy tu bolo žičlivé publikum, na ktoré sa teším. Síce sme v sezóne 2014/15 hrali v spodnej časti tabuľky, ale mali sme mladý kolektív a dokázali sme sa zachrániť,“ zaspomínal si na prvé pôsobenie v Skalici Štumpf. Rodák z Komárna v spomínanej sezóne odohral 55 stretnutí, v ktorých zaznamenal 20 gólov a pridal 16 asistencií.

Mužstvo Skalice sledoval aj po svojom odchode a vie, že Záhoráci ani v tej nadchádzajúcej sezóne nechcú podliezť nastavenú latku. „Skalica má podobne ako v minulom ročníku tie najvyššie ciele, ja sa budem snažiť prispieť svojim dielom k ich naplneniu,“ dodal 27-ročný útočník.

Uvedomuje si aj fakt, že do Skalice prichádza s povesťou kvalitného ofenzívneho hráča. „Ja sám si na seba kladiem nároky, aby som bol platným hráčom v útočnej fáze. Uvedomujem si, že aj klub to odo mňa očakáva. Na tlak som zvyknutý, je to tak v hokeji všade, nevidím v tom problém,” uvedomuje si očakávania hokejista, ktorý minulú sezónu začal v extraligových kluboch v Nových Zámkoch a Nitre.

Z predchádzajúceho pôsobenia v Skalici mu už moc známych nezostalo. „So mnou v mužstve pôsobili Patrik Romančík a Ľubo Vaškovič, možno ešte z vtedajších dorastencov niekto a to je všetko,“ zaspomínal na kabínu spred štyroch sezón Štumpf.

Daniel Štumpf a Patrik Janáč budú pôsobiť v nadchádzajúcej sezóne v HK Skalica.

NaZahori.sk
Vlado Miček

Recent Posts

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

3 hodiny ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

4 hodiny ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

14 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

15 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

16 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

17 hodín ago