Categories: Senica

ObFZ Senica: Na programe je vložené 15. kolo, šláger kola v Cerovej, ktorá privíta Stráže

Majstrovstvá oblasti majú počas štátneho sviatku na programe vložené 15. kolo.

Popudiny v ňom privítajú doma Rohov a určite sa budú snažiť zmazať nulu v kolónke víťazstiev. Proti OŠK Rohov by sa im to mohlo podariť, súper je totiž podstatne silnejší v domácom prostredí, vonku dvakrát vysoko prehral.

Dubovce privítajú Borský Mikuláš a aj tu by sme si vsadili na jednotku. Za domácich by už mal nastúpiť v útoku Jaro Martinusík, ktorý chýbal cez víkend, keď si plnil hokejbalové povinnosti. Naopak hostia sa budú musieť zaobísť bez vykartovaného Michala Morávka.

Minuloročný vicemajster z Radošoviec je zatiaľ sklamaním, keď má zatiaľ na svojom konte iba jedno víťazstvo a až tri prehry. Očakávame, že práve s nováčikom zo Sobotišťa by si mohol napraviť chuť a naladiť sa na víťaznú vlnu, zvlášť ak za hostí nenastúpi Marek Včelka, ktorý videl v Cerovej červenú kartu.

Líder z Hlbokého by mal potvrdiť pozíciu lídra v zápase proti Oreskému, ktoré po dvoch víťazných dueloch preladilo na prehry.

Šaštín začal súťaž veľkolepo, keď rozstrieľal Jablonicu 7:0, ale v ďalších troch dueloch získal jediný bod, keď v domácom zápase zachraňoval remízu Vlado Polák. Vonku prišli dve jednoznačné prehry, navyše v Jure prišli aj o vylúčeného Rastislava Tumu. Lakšáre sú mužstvo tesných výsledkov, keď doma zaznamenali tesné víťazstvá, vonku naopak tesné prehry. Ide o otvorený zápas, v ktorom opäť môže byť jazýčkom na váhach domáce prostredie.

Jablonica po tom, čo postupne zdvíha hlavu privíta doma mimoriadne ťažkého súpera. Rybky síce chytili naposledy poltucet v Strážach, ale zápas rozhodla rýchla červená pre Dominika Patku a vysoká efektivita na strane domácich. V zápase veríme viac hosťom, ktorý sú futbalovejší a skúsenejší ako mladé mužstvo domácich.

O šlágri kola môžeme hovoriť pri zápase v Cerovej. Tá sa po nepodarenej sezóne pozviechala, spravila výrazné rezy v mužstve a tie sa zdajú byť úspešné, aj keď po štyroch kolách je ešte skoro hovoriť. Ale tri víťazstvá a 12 strelených gólov je dobrá vizitka. Stráže sú na tom s potenciou rovnako a tak sa diváci naozaj môžu tešiť na ofenzívne predstavenie z oboch strán. Ťažko odhadnúť výsledok, ale predsa len väčšie šance vidím na strane hostí.

V Kopčanoch privítajú nevypočítateľný Borský Svätý Jur. Ten si po prehre rozdielom triedy v Rybkách napravil chuť trojgólovým víťazstvom so Šaštínom. Aj napriek tomu je favorit v podobe domácich, ktorí by si mali pripísať na svoje konto tri body.

 

Vlado Miček

Recent Posts

📷 📺 Expozícia M.R. Štefánika Generál – osloboditeľ v jeho rodisku na Košariskách

Nová expozícia SNM – Múzea Slovenských národných rád – Múzea M. R. Štefánika v jeho…

7 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci doma nestačili na Nové Zámky

Ani v treťom zápase Ligového pohára Niké Handball extraligy sa Záhoráci bodov nedočkali, keď na domácej…

9 hodín ago

📺 História Mohyly M. R. Štefánika na Bradle

Mohyla M. R. Štefánika bola slávnostne odhalená na Bradle v nedeľu 23. septembra 1928. O…

16 hodín ago

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

1 deň ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

1 deň ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

2 dni ago