Categories: Skalica

📷 📺 MFK Skalica nezaváhala ani s FK Poprad a zdolala ho rozdielom triedy

V 4. kole 2. futbalovej ligy privítala Skalica Poprad, ktorý prišiel na ZZáhorie bez najväčšej hviezdy Stana Šestáka, ktorý je údajne odcestovaný v Nemecku.

MFK Skalica – FK Poprad 4:0 (0:0)

Góly: 55. a 70. Šebesta, 76. Haša, 89. Jakubek

Žlté karty: 22. P. Maslo, 33. Zekucia, 39. Holiš

MFK Skalica: Junas – Švrček, Hlavatovič, Szöcs, Abrahám, Opiela, Nagy, Tomovič, Sombat (18. Pospíšil (78. Mášik)), Haša (86. Jakubek), Šebesta

FK Poprad: Malec – Maslo, Hric, Horváth, Kica, Kopúnek, Zošák (C), Zekucia (65. Slebodník), Jančo (74. Medak), Streňo, Holiš 

Rozhodcovia: J. Pavlík – P. Chládek, A.  Jekkel, 518 divákov.

Zápas sa začal obojstranne opatrne a v prvej desaťminútovke bolo minimum vzruchu pred oboma bránami. Aj naďalej sa hral opatrný futbal, keď vzruch priniesol až faul Popradčanov v strede ihriska na Sombata, ktorý musel po zákroku súpera striedať. Premiéru v skalickom drese tak okúsil Daniel Pospíšil, ktorý prišiel na Záhorie z brnenskej Zbrojovky. Postupom času sa Skaličania dostávali k optickej prevahe, ale centre zo strán neboli pre Maleca nebezpečím. Až v 44. minúte po rýchlom rozohraní Junasom sa k efektným nožničkám dostal Šebesta, ale jeho pokus mieril tesne vedľa.

Druhá časť začala šancou Holiša, ale mieril mimo. Potom už opäť opraty stretnutia prevzala Skalica a po centroch sa dostávala k zakončeniu, ale chýbala im presnosť. V 55. minúte sa už skóre menilo, keď sa Šebesta pohral s obranou súpera na pravej strane šestnástky a loptu poslal do protiľahlého rohu bezmocného Maleca. V 63. minúte po hlavičke Holiša vytiahol výborný zákrok Junas a udržal vedenie na strane Skalice. V 69. minúte nechýbalo veľa strele Tomoviča, ktorá len o pár centimetrov minula tri žrde. V 70. minúte si Skalica vychutnala súpera peknou kombinačnou akciou a po narážačke Hašu strelou spoza šestnástky zvýšil Šebesta na 2:0. O šesť minút padol akýkoľvek odpor, ktorý už aj dovtedy bol mimoriadne chabý zo stranu Popradu, keď sa po prihrávke Šebestu presadil elegantným lobom Haša. V závere si už Záhoráci kontrolovali stretnutie a zásluhou striedajúceho Miša Jakubka pridali ešte jeden presný zásah a s prehľadom dokráčali k trom bodom.

Jozef Dojčan (tréner MFK Skalica): “Mne sa ten zápas hodnotí oveľa lepšie. S Marekom sme veľkí priatelia, takže ma to na jednej strane aj mrzí. Prvých pätnásť minút bol súper veľmi kvalitní, keď dostal priestor, tak nás vedel potrápiť. Chalani na to však výborne zareagovali, súpera sme dostupovali a prebrali sme trošku hru do svojich rúk. Neskutočne ma teší, že ten druhý polčas bol taký, aký bol. Keď ešte hráči robia v 90. minúte šprinty, to ma veľmi teší. Víťazstvo nesmieme preceňovať, aby sme neboli o týždeň smutní my.

Marek Petruš (tréner FK Poprad): “V prvom rade blahoželám domácim k zaslúženému víťazstvu. Po prvom dejstve sme boli spokojní, hráči splnili predzápasové taktické pokyny. Dobre sme vypĺňali nebezpečné priestory, nedopúšťali sme sa chýb v defenzíve a v dvoch-troch situáciách sme boli nebezpeční aj vpredu. Zložil nás prvý inkasovaný gól, potom sme boli v útočnej fáze už bezzubí. Strata Vlada Kukoľa a Stana Šestáka v ofenzíve bola citeľná, nevedeli sme sa presadiť. Naopak, vzadu sme kopili hrubé individuálne chyby, za ktoré sme boli tvrdo potrestaní. Pevne verím, že nás táto prehra naštartuje a v ďalšom domácom zápase uspejeme.

Ďalšie výsledky 4. kola

Partizán Bardejov – FK Inter Bratislava 0:0 – prerušené pre nespôsobilý terén, duel odohrajú v náhradnom termíne

Rozhodoval: Ježík, 486 divákov

MFK Dukla Banská Bystrica – MŠK Žilina B 2:1 (2:0)   

Góly: 8. Laksik, 21. Tóth – 86. Polievka (z 11 m). Rozhodoval: Chromý, ŽK: Muchaya, Prikryl – Rusnák, Krela. 1362 divákov.

FK Dubnica nad Váhom – KFC Komárno 1:3 (1:2)   

Góly: 6. Jakúbek – 2. Zemko, 44. Domonkos, 59. Kollár. Rozhodoval: Jurenka, ŽK: Jakúbek – Ondruš, Antálek. 840 divákov.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 1:1 (1:0)   

Góly: 15. Kucharčík (z 11 m) – 67. Frimmel. Rozhodoval: Marhefka, ŽK: Andrič – Tesák, Nosko. 370 divákov

1. FC Tatran Prešov – FC Lokomotíva Košice 5:1 (1:1)       

Góly: 6. Dzurík, 60. Micovčák, 73. Leško, 74. Tóth (vlastný gól), 83. Hošek – 38. Kolek. Rozhodoval: Ihring, ŽK: Micovčák – Cicman, Hovančík, Novotný. 445 divákov.

TABUĽKA

MFK Skalica – FK Poprad 4:0, zostrih+tlačová konferencia

NaZahori.sk
Vlado Miček

Recent Posts

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

12 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

14 hodín ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

15 hodín ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

22 hodín ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

1 deň ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

2 dni ago